Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Syksyn poliittinen pommi on tässä?

  • Petri Hirvimäki - kesä 2018
    Petri Hirvimäki - kesä 2018

Tällä avoimella kirjeellä minulla on kunnia Nukkuvien puolue - Nukkuvat ry (rp) puheenjohtajana kutsua Sininen tulevaisuus rp:n ja Liike Nyt ry:n päättäjät mukaan neuvotteluihin tulevaisuuden suurpuolueen perustamiseksi haastamaan kolmen vanhan valtapuolueen ylivaltaa ja lopulta tekemään tarvittava iso muutos isänmaallemme.

Nukkuvien jopa 40% kannattajapotentiaalin (puolet äänestämättömistä ja osa liikkuvista äänestäjistä) saamiseksi uuden yhteisen voiman taakse ehdotan yhteenliittymän nimeksi ”Nukkuvat" ja ruotsiksi: ”De Sovande". Käsitettä vahvasti hyödyntävän Nukkuvien puolueen nimi on jo valmiiksi jokaisen nykysysteemiä haastavan suomalaisen päässä. Se on siis kohderyhmän ”oma puolue" ja neutraali nimi puolueelle, korostamme nukkuvien heräämistä.

Nukkuvat – reilun pelin herätyspuolue!

Pyydän huomioimaan sen valtavan työn, jota olemme jo vuosia tehneet ensin Unitas kansanliikkeessä ja 2017 alkaen Nukkuvissa luodessamme tulevaisuuden johtavaa yleispuoluekonseptia. Nukkuvat haastaa suomalaisen yhteiskunnan vakavan ylipolitisoitumisen ja yhdistää suomalaiset, lopettaa nykyisen vastakkainasetteluun perustuvan nollasummakakunjaon ja turhan vasemmisto-oikeisto jaottelun.

 

***

Koko nykypeli on väärä!

Olemme luoneet innovatiivisen ja rohkean muutosohjelman, joka on rakennettu sopivasti nykysysteemin ulkopuolella. Sitä voisi myös sanoa sitoutumattomien ohjelmaksi, sillä siitä on nimenomaisesti jätetty pois juttuja, jotka erottavat suomalaisia. Niitä ei tarvita ”pelinmuutospuolueen" ohjelmaan lainkaan ja niistä asioista jokaisella on mielipiteenvapaus puolueen sisällä, kunhan ei esiinny puolueen äänitorvena ko. jutuissa.

Tämä asia lienee erittäin tärkeä etenkin Liike Nyt:n kannalta? Emme ole ”rasisteja emmekä sosialisteja" kuten Mikael Jungner asian ilmaisee, mutta silti Nukkuvien joukoissa voi olla erilaisia henkilökohtaisia äänenpainoja maahanmuuttoon, pakolaispolitiikkaan ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen, Natoon, EU:n, ilmastonmuutokseen jne liittyen. Puolueessa voi olla ihmisiä vasemmalta oikealle hyvin laajalti – niin on jo nyt ja se toimii kun konsepti on selkeä.

Nukkuvat on suomipolitiikan ”kolmas tie".

Nukkuvien ohjelman keihäänkärkenä on kunnianhimoinen Kansalaispalkka nyt! -kansalaispalkkamalli. Se on vastaus moniin isoihin rakenteellisiin ongelmiin, jotka näemme suomalaisessa yhteiskunnassa. Kansalaispalkka-ajattelu on samalla erinomainen mahdollisuus haastaa vihervasemmiston perustuloajattelu, joka on mielestämme enemmänkin nykysysteemin tekohengittämistä.

Nukkuvien ohjelmassa on kyse suomalaisen todellisesta vapaudesta. Maailman parhaan perusturvamallin avulla nostamme yksilön suvereenisti systeemin yläpuolelle kehdosta hautaan ja samalla markkinatalous ja yrittäjyys kukoistamaan. Politiikka vain siellä missä sitä tarvitaan, eikä missään muualla.

”Onnellinen Suomi Finland”

Ilman muuta ohjelma pitää yhdessä sopia sellaiseksi, että kaikki voivat sen hyväksyä. Kuitenkaan Nukkuvien ajattelun peruspilareita emme tule vesittämään enkä usko, että kukaan sitä haluaa, kunhan oivaltaa Nukkuvien konseptin vahvuudet. Emme millään tasolla halua tulla perinteiseksi puolueeksi sisäisestikään. Kehitystyö on jatkuvaa. Liike Nyt:n lähestymistapaa käyttää joukkoistamista päätöksenteossa on helppo soveltaa myös Nukkuvissa.

 

***

Yhdessä meillä on konsepti, joka lopulta murtaa padon!

On päivänselvää, että jos "uusi puolue” muodostuisi, olisi sen voima hyvinkin suuri jo seuraavissa eduskuntavaaleissa 2019. Puhutaan synergiasta, yhteisvaikutuksesta. Nukkuvien rooli on tuoda ruohonjuuritason uskottavuus, konsepti (osaltaan) ja myöskin aikamoinen tarina mukaan juttuun.

Meillä ei ole samanlaisia uskottavuusongelmia kuin on monen suomalaisen mielestä nykysysteemin sisäpiiriä edustavilla Harry Harkimolla ja Mikael Jungnerilla. Liike Nyt uhkaa jäädä pikku näpäytykseksi Kokoomukselle, ehkä hieman muillekin, ilman sen isompaa nykysysteemin muutosta.

Toisaalta myöskin Sinisten uskottavuus on pohjamudissa kansan ajatellessa sitä takinkääntäjien puolueeksi. Tuolla näkyvyydellä mitä sinisillä on ollut mediassa perussuomalaisten hajoamisesta asti, ei prosentin hujakoilla oleva kannatus tässä vaiheessa anna mitään mahdollisuutta muuta kuin marginaaliin seuraavissa eduskuntavaaleissa. Totuus kirpaisee, mutta se on syytä kohdata.

”Nukkuvat on perussuomalaiset 2.0.”

Noin minulle on sanottu aika monta kertaa samalla kun suomalainen valtamedia on täydellisesti kuoliaaksivaiennut asiaamme... tosin se on muuttumassa nyt... em. lausahdus sinisten korvissa kuullostaa varmasti mielenkiintoiselta?

Olen kirjoittanut tästä aiheesta monta kertaa siitä asti kun perussuomalaiset hajosi kesäkuussa 2017. Olin minäkin siellä jopa mukana yrittämässä perussuomalaisten puheenjohtajaksi (hain puolueen jäsenyyttä tuolloin) parin kuukauden ajan ennen Nukkuvien synnytystä. Se on pitkä tarina, ei mennä siihen nyt. Jos jotain jäi hampaankoloon, se on mennyttä, eikä ole ongelma aloittaa puhtaalta pöydältä yhdessä.

Sylkykupista sankaripoliitikoksi?

Väitän, että sinisten ”synnit” kansan silmissä olisivat samantien anteeksiannetut, jos siellä olisi rohkeutta tulla mukaan! Nukkuvien konsepti on se, mikä sen uskottavuuden tuo ja sinisten rohkea mukaanlähtö ruohonjuuritasolla syntyneen ”nukkuvan vallankumouksen” viejäksi suomalaisten tietoisuuteen. Ainoastaan Timo Soinin lähihistorian sovittaminen uuteen kuvioon voi olla hieman haastavampi asia alussa? Tosin onnistuu sekin jos sitoutuminen uuteen konseptiin on vahvana olemassa? Voi myös olla että ko. asiaa ei edes tarvitse miettiä?

Onko kaikilla sinisillä rohkeutta tulla mukaan nukkuvaan vallankumoukseen? Ei tarvitse, sillä meille riittää yksikin sankarikansanedustaja ja Nukkuvat on samantien eduskuntapuolue. Jos kävisi niin, että isompi porukka sinisiä siirtyisi Nukkuviin, maan hallitusta ei tässä vaiheessa enää tarvitse isommin härnätä ennen ensi vaaleja. Se on budjettinsa tehnyt ja sotekin on siirretty hamaan tulevaisuuteen.

 

***

Rehellisyys. Oma kokemus. Kokonaisuus. Rohkeus. Maalaisjärki.

Nukkuvat on ruohonjuuritasolta ponnistanut kansanliike, jonka vahvuus on paitsi ohjelmassa ja konseptissa, myös ja ennen muuta ihmisissä. Tämä on kolmas vahva perusta, jonka voimme pöytään tuoda suomipolitiikkaa uudistaessamme.

Nukkuvat edustaa aivan uudenlaista näkemystä tulevaisuuden poliittisista päätöksentekijöistä. Heidän on oltava asianomistajapoliitikkoja oman (kovankin) kokemuksensa ja asiantuntijuutensa kautta. Luotavan reilun pelin olosuhteissa tulevaisuudessa tämä poliitikkotyyppi menestyy aivan erilailla kuin nykypelissä, jossa oma vallantavoittelu ja härski poliittinen peli ovat keskiössä. 

Nukkuvien puheenjohtajana ja aikaisemmin Unitaksen perustajana olin valtavan haasteen edessä saadessani 2014 päähäni ison vision isänmaani pelastamiseksi siltä kaverissosiaalikapitalismilta ja nöyryyttävältä almutaloudelta, jonka kurimuksessa se nyt on. Kirjoitin Unitaksen ohjelman ensin, josta se on sittemmin jalostunut enemmän käytännön puolueohjalmaksi Nukkuville.

Alussa vuonna 2014 oli vain mies ja Emil-papan kävelykeppi sekä isoja ajatuksia, sellaisia, että niistä on rakentumassa  pikkuhiljaa jopa ”unitarismi” aate. Hajuakaan mistään puolueesta ei vielä tuolloin ollut. Taustaani kuvaa ”Petrin tarina” -blogi kaikessa karuudessaan.

 

***

Pallo on nyt heitetty.

Olisin voinut kirjoittaa sata sivua siitä miten Liike Nyt, Siniset ja Nukkuvat laitetaan yhteen, mutta se olisi ollut järjetöntä tässä vaiheessa. Erityisesti toivon teiltä Liike Nyt:ssä ja Sinisissä hylkäämään sen ajattelun mitä tämän maa on täynnä, että vain poliittinen (tämänhetkinen) painoarvo merkitsee. Otetaan ohjeeksemme itse asia ja muodostetaan yhdessä huikea visio isänmaallemme ja toteutetaan se – uskallan väittää että Nukkuvien arvo tuossa mielessä on vähintäänkin 1/3 kokonaisuudesta.

Yhdessä olisimme paljon enemmän kuin vain osiemme summa.

Se, että nukkuvaan vallankumoukseen tulisi kertaheitolla mukaan raskaansarjan poliittista osaamista ja ihmisiä kansanedustaja- ja jopa ministeritasolta asti, toimii hyvin jos vain konsepti on kaikilla kirkkaana mielessä. Kiinnostusta olisi muissakin puolueissa tulla mukaan, olen vakuuttunut siitä. Niin paljon on työtä jäljellä, että päämäärän on oltava sama keskeisissä asioissa.

Oma roolini ei ole niin merkityksellinen jos suunta on isänmaan kannalta juuri oikea. Antaa ihmisten päättää. Ruohonjuuritaso on se tärkein ja ihmisten kannustaminen oman ajattelunsa haastamiseen – vain siten nykyinen valtapuoluediktatuuri voidaan lopettaa ja yhdistää suomalaiset uuden yhteiskunnallisen ajattelun kautta.

”Hallitusneuvottelut” suomipolitiikan kolmannen tien avaamiseksi alkakoon!

 

***

31.8.2018

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

 

***

Lakkautetaan puoluetuki – puoluetuki on demokratian irvikuva! - kansalaisaloite

Kansalaispalkka nyt! - kansalaisaloite

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

"Hirvimäki Political" -videoblogini Youtubessa

petrihirvimaki.com

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Rohkea rokan syö niin kuin sanotaan. Tässä kohtaa ohjeeksi käy (taas) suunnilleen kaikki se, mitä tämä herra on joskus sanonut -

https://www.youtube.com/watch?v=wySYdhClg2c

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Anteeksi kun poikkean asiasta, mutta ainahan kevennys sopii joukkoon.

Tuo sanontahan kuuluu, että rohkea rokan syö, mutta uhkarohkea kurssikeskuksen ruuat.

Voimia jaksamiseen!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Raimo - Suomi ja Nukkuvat tarvitsee kipeästi ihmisiä etulinjaan, joilla ei enää niin menetettävää.

Toinen aalto (joka alkamassa nyt) on sitten se kun tulee alkaa tulla jo ihmisiä jotka pärjäävät ihan ok nykypelissä, mutta kärsivät siitä kovasti. Latistus. Turha stressi.

Kolmas aalto... jne. ;-)

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Nukkumaan nyt, nukkuvat nyt, nyt nukkuvien liike. Olet sinä kyllä aikamoinen epeli. Täytyy nostaa hattua tolle tarmokkuudelle millä paukutat otsaa seinään... helvetin kova idea muuten yrittää imuroida oman "liikkeen" nimen alle Harkimo&Co. Se mitä en kyllä tajua miten sulle kelpais siniset - de blåa, nehän on ihan selkärangattomia lieroja. Jauhat miten politiikka on perseellään väärän valtapelisysteemin takia ja olet valmis ottamaan moiset vallankahvassa viimeiseen asti roikkuvat kieroilijat omaan leiriin.. ja miksi? Koska pohjimmiltaan sinuakin liikuttaa opportunistiset motiivit?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Riku - sinuakin näkee! Hyvä. Logiikka menee niin että JOS siniset tarttuu tähän, tekevät he sen nöyrinä miehinä ja naisina. Silloin voi lähteä puhtaalta pöydältä.

Kokonaan toinen asia on, että ei ole tietenkään sanottu että sen porukalla tekisivät - ehkä realistisempaa olisi ajatella että joku/jotkut kansanedustaja/t? Mutta tietenkin kutsu pitää silti olla koko porukalle!

Nukkuvien konsepti pitää huolen siitä, ettei takinkäännöt ole samalla tavalla mahdollisia isoissa fundamentaaleissa, jotka meillä on.

Toni Tamminen

Riku veit sanat suustani taas kerran, tämä kaveri se vain jaksaa ja jaksaa. Välillä ollaan presidenttiehdokkaita ja nyt puolueen puheenjohtajia. Ihmeellistä jauhamista milloin mistäkin aiheesta ja milloin missäkin roolissa, nyt nukkumaan sanos jo moni.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Toni - arvostanet sitä että hyväksyin kommenttisi? ;-)

Kyllä tässä on jaksaminen välillä todella kovilla. Etenkin tuo valtamedian touhu, tuntuu hyvin turhauttavalta. Myöskin se tuntuu raskaalta siksi että kokee sen olevan selkeää vallankäyttöä.

Ei tässä niin huonoja olla.

Mutta jos jaksan, ja me Nukkuvat jaksamme haastaa mukaan porukkaa, joka osaa laskea asioita yhteen - eiköhän se kaikki työ lopulta palkita?

Ja jos ei palkita selitän vanhana kiikkustuolissa lapsenlapsilleni, että olihan se sentään isänmaa.

Katso sinäkin tuo Steve Jobs video ekassa kommentissa.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala

Oliko tämä pitkän työviikon ja vielä pidemmän kotimatkan (kuppilan kautta) jälkeinen idea vai ihan oikeasti pitkään pohdittu ajatus?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Satu - minulla on monesti joku asia riittävän pitkään tiedostamatta takaraivossa tämäkin oli sellainen. Sitten kun se sieltä tulee, tuntuu että hyväksyy nopeasti sen omassa prosessissaan.

Ratkaisuja ongelmiin haetaan. Sekä Liike Nyt:llä, Sinisillä ja Nukkuvilla on yksinään ongelmia toteuttaa omaa missiotaan. Ne ratkeavat yhteistyöllä jos siihen ollaan valmiita?

Toki tulee uusia ratkottavia ongelmia, mutta en katso mitään menettäväni, jos heitän oman visioni siitä miten asiat voisivat olla.

Kuten sanottu rohkea rokan syö. ;-)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Onnea Petrille yrittämiseen.
Voithan siellä kiikkustuolissa sanoa että ainakin yritit, etkä ollut sitä normaalia massa joka jauhaa "olisi pitänyt".

Näköjään tässäkin blogissa ihmiset jaksavat kannustaa kokeilemaan unelmaansa....ja vielä niihin hyvät argumentit "kännissäkö?"

Olisi kehityksen kannalta huomattavasti parempi kun kukaan ei yrittäisi mitään, vaan valittaisi netin keskustelupalstoilla kuinka paskaa kaikki on ja itse tekisin paremmin, mutten viitsi.

En aio osallistua, mutta onnea yritykseen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Mikko - veit sanat näppäimistöltäni! ;-)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Pisteet siitä, että taistelet nykyistä demokratian irvikuvaa vastaan. Eduskunta laamoineen unohtaa yllättäen taas heti vaalien jälkeen, keitä varten heidät on sinne valittu. Lehmänkaupat ja sulle-mulle puljaaminen on jo niin nähty, ja nykyisellä toimintamallilla mennään taas aivan varmasti sujuvasti samaa latua samaan maaliin. Uudella ajattelulla mennään jonnekin ihan muualle, se on aika todennäköistä.

Muutokseen tarvitaan poliitikoilta klikkiytymisen ja kähmimisen asemasta enemmän yksilötason osaamista, sitoutumista ja vastuunkantoa päätöksistä. Puolueen edun asemasta ryhdytäänkin ajamaan äänestäjän etua. Valitettavan harvoin kuitenkin näkee häivähdystä purppurasta.

Yritysmaailmassa työntekijä on vastuussa päätöksistään ja tekemisistään omalla persnahallaan, miksei näin myös politiikassa ?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Jouko. Oikein mukava lukea toinenkin kannustava kommentti, jossa ei kysytä tulinko baarista...

Juuri noin! Ja YHDESSÄ kaikki on mahdollista. Meidän homma on korostaa sitä jokaisen "omaa hyvää vallankumousta" oman pään sisällä. Siitä se lähtee. Nukkuvien tehtävä on olla ihmisten rohkaisija ja todellinen vaihtoehto. Muutos. Yhdessä.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala

Siniset mukaan? Siinäpä oiva "ryhmä" appariksi. Sen avulla/kanssa ei takuulla saa kannatusta. Sen vuoksi arvelin, että pitkä viikko takana. Sinisiin liittyminen onnistunee, mutta siniset ei liity mihinkään.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ja niin nukkuvia häirinneen pamauksen jäljiltä yliopistoa alkoi johtaa "katujen kerjäilijä" Tarja Halosen kanssa työelämäprofessori Pekka Sauri "ettei yksikään joka diggaa seniorikieltä, himmaile, vaan svengaa täysillä", ulkoministerinä toimi rakkautensa rahaan tunnustanut siniverinen Timo Soini, valtakunnan pääviisaana fillarikommunisti Osmo Soininvaara Anni Sinnemäen maalatessa Mikael Jungnerin kanssa Hakaniemessä patsasta uudelleen Paavo Väyrysen seisoessa Eero Heinäluoman kanssa keskellä toria kuin sotamies Lehto kavereineen Linnan romaanissa...

Valtaa puhkuva ylipormestari Vapaavuori osallistuu kaupungin kansliapäällikkö Hornborgin (Sarvilinna) kanssa miljoonakaupunkien johtajakoulutukseen Harvardin yliopistosssa jossa Tarja Halonen on toiminut luennoitsijana.

Mäntyniemessä hallitsi kuningas Petri,

Mutta mitä puuhasi talousnobelisti Bengt Holmström?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Heikki - aika moni noista "saa kenkää" kun reilun pelin herätys koittaa.

Tuosta riittäisi analysoitavaa koko viikonlopuksi! ;-)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hattua voi Petrille nostaa yrittämisestä!:) Suoraan sanoen en kuitenkaan usko, että Harkimo&Co lähtisi tähän kelkkaan. Itse en edes sinisiä ajattelisi, koska he eivät luota demokraattiseen päätöksentekoon.

Yritystä siis on ja se, joka yrittää keksiä viisasten kiven, jolla saataisiin 40% suomalaisista äänestämään nukkumisen sijasta, on totisesti oikealla asialla.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Ritva - perheellisen on pakko yrittää. Kun yrittää näinkin väärässä hommassa pitää myöskin yrittää keksiä tarjouksia joista ei voi kieltäytyä.

Jos valtamedia olisi hoitanut hommansa niin tämä olisi paljon paljon helpompaa. Nyt näyttää siltä että meidän on hoidettava se valtamedia hoitamaan hommansa.

Yhdessä sekin on mahdollista. Kaikki kulminoituu siihen että saamme kriittisen massan taakse OMAAN ajatteluun kykeneviä suomalaisia jotka hyvin ymmärtävät olosuhteet.

Sitten tapahtuu. Sitten paine mediaan on myös sellainen että sekin portinvartiointi alkaa rakoilla.

Yhdessä, ei yksin. Tervetuloa mukaan!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kiitos Petri, pitää lukea ehtiessäni tarkemmin tuota ohjelmaa ym., mutta joka tapauksessa hyvällä asialla olet!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #18

ps. Etulinjassa on aina tilaa! ;-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Aina kun kohtaat vastustajan, voita heidät rakkaudella. "Mahatma Gandhi

Tuon kun omaksut, Petri, niin voit toivoa saavasi seuraajia. Herroilla on sisällissodan muistot pinnassa, muutkin pelkäävät kommentelujasi kokoamaan sinulle esikuntia management by perkele.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Heikki - olet oikeassa, toisaalta "management by tonttu ja ruohonjuuritason resurssit" voi joskus vaatia pientä herättelyä ihmisten ajattelun suhteen myös mitä tulee Managementiin? ;-)

Kyllä meidän management muuttuu sitä mukaan kun edetään, ei siitä silti ihan tylsää taida koskaan tulla?

Puoluesihteerin paikkakin vapaana jos jollain on ymmärrystä ja halua heittäytyä mukaan nukkuvan vallankumouksen pyörteisiin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Mahtaisiko joku juniori puoluesihteerinäsi tietää senioriteettia käytetyn läntisen kirkkokunnan piirissä piiloagendana vaieta juutalaisvainoista, joten hän saattaisi vahingossa jopa verrata seniorikielen suhdetta juniorikieleen kylmässsä Pohjolassa.

Turun yliopiston mukaan "Senioriteetti (Seniority) on joukkolainoihin liittyvä termi, jolla kuvataan tilannetta, joissa jollain lainoilla voi olla etuoikeus yrityksen varoihin maksukyvyttömyystilanteessa."

Engl. google antaa monia muitakin merkityksiä.

Puhutaan myös kulttuurin hiljasesta hautautumisesta elävältä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #22

Hmmmm... mutta hyviä uutisia, eliittimedia alkaa osoittaa merkkejä siitä, että sen toimittajat ovat saamassa tarpeekseen.

Eliittimedia, mediablokkaus - keksin tuossa taas pari uutta sanaa suomenkieleen joutessani pari päivää sitten ;-)

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Jännä setä, ensin koko kesän haukkuu Liike Nytiä feikiksi ja syksyn koittaessa esittää puoluefuusiota. Ettei Hirvimäkeäkin vaivaisi valtaholismi? ;)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Minne Petrin avustajat ovat unohtaneet Paavo Väyrysen?, josta Juhani Heiska kirjoittaa tämän blogissa:

"Koko tässä väyrysproblematiikassa on olennaista, että merkittävä poliittinen toimija ja ajattelija on nykyisin yksin nurkassa, sivullisena, kiusattuna, vääräksi leimattuna, hylättynä, välteltynä tai muuna sellaisena."

Eivät taida olla juniorikielisten asialla. Puhutaan kulttuurin hiljaisesta hautaamisesta elävältä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset