Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Jussi Halla-aho astuu omaan miinaansa

Persuthan suorastaan kyyristelevät inhoamiensa vihervassareiden selän takana – 

nimittäin missä ovat perussuomalaisten puolueohjelman linjaukset ja puheenjohtajiston puheet vaatimassa suomalaisten työmarkkinapelisääntöjen uudistamista markkinatalous edellä? Missä ovat vaatimukset työehtosopimusten yleisitovuuden poistamiseksi lainsäädännöstämme (ainakin palkkojen osalta niin kuin me Nukkuvat haluamme)?

Entä missä on kaiken ”mamu ja matu" ilotulituksen seassa puheenjohtaja Jussi Halla-ahon pohdiskelut tulevaisuuden perusturvauudistuksesta, jolla em. asioita tehtäisiin mahdollisiksi – kuten Nukkuvien Kansalaispalkka nyt!

Niitä ei ole yhtään missään.

Väännetäänpä rautalangasta – jos Suomessa toimisi työvoiman kysyntä ja tarjonta työehtoja ja palkkoja määräävänä tekijänä, eikä pullamössö ay-pamppujen ja rasvanahkakapinallisten omat intohimot, olisi näiden ”mamujen ja matujen" työllistymisaste aivan toinen kuin nykyisin. Myös suomalaisten työttömyys vähenisi oleellisesti. Euron olosuhteissa (kiinteä valuuttakurssi) työttömyys lisääntyy laskusuhdanteessa aina liikaa, koska palkat eivät jousta.

Jos pakettiin vielä lisättäisiin vaikkapa Nukkuvien ehdottama kokonaisvaltainen kansalaispalkkamalli (joka korjaa ongelmia aivan toisella tavalla kuin vihreiden perustulo ja jota maksetaan vain Suomen kansalaisille) olisi varmaa, että myös irakilaiset, afgaanit, syyrialaiset, somalit jne työllistyisivät paljon nykyistä paremmin. Kansalaispalkka mm. räjäyttäisi työn jakamisen markkinat, joten siitä hyötyvät aivan kaikki. Luonnollisesti myös kotoutuminen olisi paljon nykyistä helpompaa.

Mistä sitten enää ”elintasopakolaisia” persujen vaalivankkureita vetämään?

 

***

Nukkuvien puolue – Nukkuvat ry (rp) ei puolueena ota kantaa lainkaan siihen millainen määrä pakolaisia tai ulkomaalaisia Suomessa tulisi olla (kts puolueohjelman luku 6.) Sen sijaan haluamme herättää keskustelua siitä, että asioitten liika yksinkertaistaminen ei aina ole oikotie onneen.

Perussuomalaisten tapa haastaa suomalaista valtapuoluediktatuuria ylikorostaen yhtä ainoaa asiaa ilman mitään tolkkua, vie lopulta omalle miinakentälle.

Sekä nykyinen valtaeliitti valtapuolueissa, että sen terapiahaastaja perussuomalaiset pelaavat loppujen lopuksi aivan samaa "valtaholismiin" perustuvaa peliä, jossa oma ”väärä valtamekanismi” sanelee täysin sen mistä puhutaan ja mitä kehitetään ja mitä ei – eihän sen niin pitänyt olla, eikö perussuomalaiset olekaan kansan asialla?

Katsokaa Halla-ahoa, Hakkaraista ja Huhtasaarta ja kysykää itseltänne, onko kukaan heistä koskaan ollut kadulla vaikeuksista huolimatta esittämässä omasta kokemuksesta ja asioitten kokonaisuudesta lähtevää yhteiskunnallista sanomaa, mihin sydän ja järki uskoo, mutta josta ei monikaan vielä tiedä – paljolti valtamedian touhun vuoksi? Ovatko he aloittaneet nollasta jotain oikeasti uutta, ovatko he todellisia kapinallisia jokaisen suomalaisen parhaaksi?

Jos joku väittää, että Jussi Halla-aho on juuri sellainen, niin esittäkää mestarille kutsu allekirjoittaneen kanssa YLE/MTV studioon prime time aikaan milloin tahansa – 

persujen puoluetoimisto hoitanee buukkauksen?

 

***

10.9.2018

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

 

***

Lakkautetaan puoluetuki – puoluetuki on demokratian irvikuva! - kansalaisaloite

Kansalaispalkka nyt! - kansalaisaloite

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

"Hirvimäki Political" -videoblogini Youtubessa

petrihirvimaki.com

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kysytään ihan konkreettisesti: "Pistäisikö Nukkuvien Puolue juutalaiset -- eikun siis muslimit --" uuniin niinkuin natsit aikanaam pisti juutalaiset?

(Ja jos ei, niin miksi ei?)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Janne - sinähän kompan laitoit kun juuri kerroin, ettei meillä ole puoluekantaa maahanmuuttoon ja pakolaiskuvioon liittyen.

Henkilökohtaisesti en laittaisi uuniin. Kyllä siinä käy lopulta uuninpellit tiuhaan kaikkien osalta. Ihmiset on loppujen lopuksi hyvin samanlaisia, ainoastaan ympäristötekijät meistä tekee "erilaisia".

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #3

Kiitos Janne - hmmmm.... itseasiassa sellainen NuPu eli Nukkuvien puolue ry oli parin 19 vuotiaan kaverin toimesta olemassa jo 1989. Yhdistys oli rekisterissä pitkälle tälle vuosituhannelle ilman isompaa aktiivisuutta.

Tosin ei niillä isommin ohjelmaa ollut silloin kun perustivat, Karjala takaisin. Toinen perustajista joka nyt kohta jo viisikymppinen on ollut mukana hieman tässä "Nukkuvat De Sovande" projektissa.

Sori, mutta kyllä Hirvimäki oli Nukkuvien puolueen kanssa jo hieman aikaisemmin - kommentoinkin sinun toista blogia noista -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2369...

ANYWAY - parasta Nukkuvissa on että sen voi JOKAINEN SUOMALAINEN kokea omakseen. Sinunkin paikka Janne on Nukkuvien etulinjassa samalla sekunnilla kun heivaat sen oman idealismisi odottelemaan aikoja parempia. On meissä kommunistia sinulle ihan tarpeeksi jos on hyvää kapitalistiakin.

Huikeaa - voidaan yhdistää suomalaiset ja lopettaa ikuinen vasemmisto-oikeisto vastakkainasettelu. Vaikka sinä Janne tunnut mahdottomalta tapaukselta monelle niin minä jotenkin tunnen että sinunlaisissa on enemmän potentiaalia tulla puusta alas kuin konsanaan demariporukoissa.

Aivan vastaava analogia myös "isänmaallisiin" niitäkin on jo Nukkuvissa! Ei meidän värit vahingossa tonttulakissa ole punainen ja valkoinen... ;-)))

www.nukkuvat.fi/tule-mukaan

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #4

"NuPu eli Nukkuvien puolue ry oli parin 19 vuotiaan kaverin toimesta olemassa jo 1989. Yhdistys oli rekisterissä pitkälle tälle vuosituhannelle ilman isompaa aktiivisuutta."

Kuuntelin Tompan poliittisia puheita jo silloin 1989 tienoilla. NuPu:n Tomppa oli silloin varsin aktiivinen parin vuoden ajan ;)

Muutoin olen PS:n puolella ja ne linjaukset tulee. Niitä työstettiin kuun alussa Lahdessa ja ne on tulossa julki pian.

"missä ovat perussuomalaisten puolueohjelman linjaukset ja puheenjohtajiston puheet vaatimassa suomalaisten työmarkkinapelisääntöjen uudistamista markkinatalous edellä?"

Markkinatalous edellä? Se on Kokoomuksen linja.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #5

Kiitos Toni - hauskaa että sinullakin tuollaista yhtymäkohtaa Nukkuviin!

Kyllä se on mentävä markkinatalous ja reilupeli edellä - kansalaispalkan luova käyttö mahdollistaa sen ilman mitään väliinputoajia. Politiikka pois kokonaan aika monesta paikasta tässä maassa, sitten on hyvä.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #6

"pohdiskelut tulevaisuuden perusturvauudistuksesta"

Voisi sanoa, että Tompan ansiosta uskalsin lähteä politiikkaan mukaan, koska Tomppa sai sen näyttämään hauskalta puuhalta. Totuus tuli vastaan sitten monena iskuna ;)

"Politiikka pois kokonaan aika monesta paikasta tässä maassa, sitten on hyvä."

Tämä on varmaan mahdoton ajatus, koska kaikissa asioissa ihmiset toimii yhdessä ja näillä yhdessä toimivilla ihmisillä on erilaisia näkemyksiä siitä, kuinka asioita tulee toteuttaa. Politiikka on siis mukana niin urheiluseuroissa, asukasyhdistyksissä kuin myös kaupungin tai valtion asioista päätettäessä.

Työelämässäkin "politiikka" on mukana vahvasti. Joku tai jotkut aina päättää mitä toteutetaan ja miten.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #8

"Puoluepolitiikka" piti sanomani edelliseen - sairas kytkentä siihen eri eläämänalueilla.

Suomen tauti, sisäinen suomettuminen, ylipolitisoituminen.

"Rakkaalla" lapsella on monta nimeä kun tässä on asioita jo aika pitkään miettinyt melkein yötäpäivää.

Pitää kertoa mr. Bederdinille terveisiä, kiitos ;-)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #4

"Sinunkin paikka Janne on Nukkuvien etulinjassa samalla sekunnilla kun heivaat sen oman idealismisi odottelemaan aikoja parempia."

Joo... Ihan kunnon "kyllä-kansa-tietää"-puolue ilman mitään ideologiaa!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #7

Ei ole ideologiaa vain se, että on jossain tarkassa paikassa vasemmisto oikeisto akselilla (nykypeli, väärien kollektiivien Suomi, systeeminen pakkopaita, ylipolitisoituminen).

Ideologiaa on myös se että näkee em touhun järjettömyyden ja esittää miten siitä pääsee eroon (reilu peli, yksilö systeemin yläpuolelle, todellinen vapaus, Nukkuvat)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Aihe kuitenkin on yleiseurooppalainen ja poikkeuksetta eniten esillä tänä päivänä, niin pitäisikö Nukkuvillakin olla puoluekanta maahanmuuttoon ja pakolaiskuvioon liittyen?

Voiko vaaleihin lähteä sammunein lyhdyin?

Toisaalta seuraavat EK-vaalit käydään melko varmasti paljon maahanmuuton ja pakolaispolitiikan ympärillä, niin voisiko Nukkuvien kärkiteemana päästä esille jollakin muista poikkeavalla? Maahanmuutosta, pakolaisista, rasismista, suvakeista,... on jo jauhettu reilu 6 vuotta enemmän ja vähemmän, niin mites ois joku ihan oikeasti yhteiskunnan kannalta järkevämpi tulevaisuuden aihe?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #11

Kiitos Toni - onhan niitä ja erittäin teräviä Nukkuvien keihäänkärkiä asoitten ytimestä. esim. 1) Kansalaispalkka nyt!, josta oma kansalaisaloite ja myös 2) Lakkautetaan puoluetuet ja maailmanluokan välillinen poliittinen korruptio 3) Median haastaminen oikeasti puolueettomaksi.

Yleisellä tasolla "reilun pelin rakentaminen" ja politiikan laittaminen suitsiin palvelemaan suomalaisia eikä päinvastoin. Retoriikassamme haastamme erittäin vahvasti nykyisiä valtapuolueita. He ovat ongelmat luoneet.

Nukkuvat on "reilun pelin herätyspuolue" tarkoittaa sitä että JOKAISEN asian mihin puolueena otamme kantaa on liityttävä uuden pelin rakentamiseen - olemme siis pelinmuutospuolue. Game Changer.

Ei suomipolitiikan trivial pursuitia lainkaan puolueen ohjelmaan - siltikään ei ole sammutetut lyhdyt, todellakaan.

täällä: https://www.nukkuvat.fi/puolueohjelma/

***

JOs kiinnostaa niin mukaan vaan, etulinjassa on aina tilaa!!

https://www.nukkuvat.fi/tule-mukaan

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #12

"kiitos Toni" ??? Vastasit kommenttiin 11, mutta Tonillekko?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #13

Sori, siis Seppo. Sinua tarkoitin. KOrjaan... EDIT. enpäs korjaakaan enää. Noha asia selvä. Seppo.

JOs kiinnostaa Nukkuvat niin ole yhteydessä. Nyt on keli.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #14

Onko puolueenne jo puoluerekisterissä?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #13

:D

Rintala ja Lavikainen menevät toki itsellänikin usein sekaisin, mutta tuo oli kyllä koomista!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #18

Kiitos Kai - tekevälle sattuu ;-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sinä olet Petri tolkunihmisenä lyönyt päätäsi itseäsi kovempiin päätoimittajien päihin:

Paavo Väyrysen mep-paikan perineelle pohjoispohjalaiselle Mirja Vehkaperälle on valittu neljä avustajaa sekä ulko- ja kehityspoliittiseksi neuvonantajaksi yläsavolainen Ossi Martikainen.

Jokunen vuosi sitten Ossi Martikainen kertoi Akavan johtaja Sture Fjäderille Facebookissa kannustaneensa juoksija Annemari Sandellia kotikylänsä Lapinlahden kisoissa tämän äidinkielellä. Kuultuaan rohkaisevia kättentaputuksia päänsä yläpuolelta OM on alkanut opiskella teologiaa Joensuun yliopistossa. Siellä opetetaan arvostamaan hiljaista perinnetietoa. Sitä valtamedia tottelee, tässä älyn kehitysmaassa.

Jouduttuaan eroamaan HS:n päätoimittajan paikalta äitinsä puolelta OM:n tavoin lapinlahtelainen Mikael Pentikäinen toimi Iisalmen Sanomien kolumnistina. Samaisesta lehdestä on peräisin myös presidentti Niinistöä ilahduttanut ilmaisu tolkunihmisistä.

Oppijat perivät maan tolkunihmisten (ns.seurakuntanuoria jotka kuulevat pääteologin puhuvan heille ruotsia) valmistautuessa koreasti puettuina kohtaamaan maailman jota ei enää ole. Ei voi olla yhdessä maassa yhdenlaisia ihmisoikeuksia ja toisessa toisenlaisia, sanoi Olof Palme.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Lapinlahdelta on yksi hyvä kaveri Nukkuvien etulinjassa. Hyvä Lapinlahti!!

Onpa MEP:llä mellevät oltavat - ilmankos Väyrynen ja Halla-aho niin joka paikkaan ehtivät kun ei tarvitse paljoa käytännön asioista välittää. Minun tarvitsee. Tosin pieni pää välillä meinaa mennä hieman kierroksille.

Ei tämä päätoimittajahaaste ihan huonosti ole mennyt - huomenna Keskisuomalaisen haastettelu oikein kuvaajan kanssa ja myös printtiin. Pihtiputaankin mummo näkee sitten missä mennään. Perjantaina AlfaTV. Tampereelle etsitään eduskuntavaaliehdokasta niin juttua sinne... tunnetko?

Mutta prkl - HS se vaan jatkaa tuota tuohuaan. Miten minusta tuntuu Heikki että sinun on aivan pakko lukea tämä (FB-postaus) ollaksesi asioista perillä ;-))))

("Perheellisen on pakko yrittää...)

https://tinyurl.com/ydf2hz46

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Katson Petri, sinua tv:ssä, jos lupaat ettet muistele piispojen mukana sisällissotaa koska työläisetkin haluavat rauhaa kansojen välille seuratessaan Räikkösen Kimin, yhden heistä, surraamista maailman kentillä. Katson toisenkin kerran jos hymyillen toistat Mahatma Gandhin ohjeen voittaa vastustajat rakkaudella.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #44

Hittolainen toi veljessota vio lipsahtaa kun kuuluu niin tarinaan, mutta ilman piispaa... Gandhi kova sana. Tosi oli Gandhin tekstiä myös tämä:

"Ensin he eivät ole sinua huomaavinaan. Sitten he nauravat sinulle. Sitten he taistelevat sinua vastaan. Sitten sinä voitat.” (Mahatma Gandhi)

Kova jätkä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #46

Pyydä tohtori Tuomioja studioon. Hän tulee tikkana puhumaan ruotsia sisällissodasta, sitä kuuntelisi mielellään.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Tolkunihminen tunnistaa kutsun tv-studioon perinteisen ajattelijan presidenttiehdokastenttiin.

"Emme voi opettaa ihmisille mitään. Voimme vain auttaa
heitä löytämään sen itsessään. "Galileo Galilei

Yht'äkkiä HS luo kauhukuvaa Italiasta: Euroopasta tulee yksi suuri Italia, ja lopulta katoamme – Ranskan tunnetuin tulevaisuuden ennustaja näkee ajan, kun Eurooppaa ei enää ole.

Olen minäkin lukenut Attalia. Hänellä on hyvä havainto voitokkaasta ihmisen mittakaavasta. Käteenkäyvät esineet valloittavat maailman, hän kirjoitti jo ennen kännykkäaikaa, tai IKEA:n menestystä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kun toimittajat kysyvät Halla-aholta:
"missä ovat perussuomalaisten puolueohjelman linjaukset ja puheenjohtajiston puheet vaatimassa suomalaisten työmarkkinapelisääntöjen uudistamista markkinatalous edellä? Missä ovat vaatimukset työehtosopimusten yleisitovuuden poistamiseksi lainsäädännöstämme?"
Halla-aho vastaa: "noihin kysymyksiin joudumme vastaamaan vain siksi että haitallinen maahanmuutto on pilannut maamme ja ay-liike yhdessä SDP:n kanssa on tukenut sen tapahtumista. Ja tukee edelleen, kun kuuntelemme esimerkiksi puheenjohtaja Rinnettä."

Toimittaja jatkaa:
"Entä missä on puheenjohtaja Jussi Halla-ahon pohdiskelut tulevaisuuden perusturvauudistuksesta, jolla em. asioita tehtäisiin mahdollisiksi – kuten Nukkuvien Kansalaispalkka nyt!"
Halla-aho vastaa: "minun mielestäni kansalaispalkkaa tai muita tukitoimia ei pidä kohdistaa haittamaahanmuuttajille. Tuon kaltainen kansalaispalkka ruokkii maahanmuuttajien toimettomuutta. Sitä toimettomuutta on nähtävissä koko lailla tarpeeksi, menkääpä vaikka Itäkeskuksen suuntaan tarkkailemaan."

Toni Rintala

"Entä missä on puheenjohtaja Jussi Halla-ahon pohdiskelut tulevaisuuden perusturvauudistuksesta,"

Johan se on määritelty puolueen säännöissä: "kansalaisille taataan taloudellinen perusturva kaikissa elämäntilanteissa".

Miksi tarvitaan jokin uudistus? Kunhan se saadaan sellaiseksi, mitä perussuomalaiset on jo vuosia toivoneet, niin sen kummempaa uudistusta ei kaivata.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tuohan ei kerro mitään siitä, miten perussuomalaiset asian haluavat toteuttaa. Itse asiassa tuo ei lisää mitään siihen periaatteeseen, minkä jo perustuslaki takaa. Käytännössä siis pelkkää sananhelinää.

P.s. Onko tuo tosiaan puolueen säännöissä?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #24

"Käytännössä siis pelkkää sananhelinää. "

Sanahelinää on myös vaatia täysmuutosta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #25

Blogistillahan on seikkaperäinen ehdotus asiasta. Siitä voi toki olla eri mieltä, mutta millä perusteella arvioit sen olevan sananhelinää?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #26

"millä perusteella arvioit sen olevan sananhelinää?"

Ehdotus toki on mielenkiintoinen. Onhan siitä ennenkin ehdotuksia ollut. Tuosta on puhuttu jo vuosia, vuosikymmeniä, jopa 300 vuotta.

Mutta että vaatia vastaavaa ehdotusta perussuomalaisilta on sitä helinää..

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #26

Yksi on mahdollinen ongelma, että onko kansalaispalkka EU-lain vastainen?

Lisäksi "vaarana on työtä vieroksuvien EU-kansalaisten massasiirtyminen Suomeen kansalaispalkan toivossa", kuten "professori" toteaa.
http://professorinajatuksia.blogspot.com/2013/07/k...

Tämän takia pieni persu minussa miettii, onko koko kansalaispalkka sanahelinää..

Lopussa "professori" toteaakin: "Tämä voisi johtaa hallitsemattomaan kustannustason nousuun ja koko kansalaispalkkajärjestelmän kaatumiseen."

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #24

Max, tuohon sääntökysymykseesi:
§ 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu -pykälän viimeinen kappale
"Kutsumme mukaan oikeudenmukaisen yhteiskunnan rakentamiseen myös kansaa lähellä olevan sivistyneistön ja vapaat taiteilijat.
Lisäksi puolueen päämääränä on edistää maamme talouden rakentamista vahvaksi ja kilpailukykyiseksi siten, että työntekoa ja yrittämistä kunnioitetaan, kansallista itsemääräämisoikeutta sekä suomalaisia arvoja kulttuuria puolustetaan, sekä kansalaisille taataan taloudellinen perusturva ja oikeus työhön."

Minua huvittaa ennenkaikkea kutsu kristillissosiaalisella pohjalla yhteiskunnan rakentamiseen joka kohdistetaan sivistyneistölle ja vapaille taiteilijoille. Eivät taida kumpikaan väestönosa ainakaan isolla joukolla rynniä perussuomalaisen yhteiskunnan rakentamistalkoisiin. Toisekseen: Onko meillä taipumus pitää osa taiteilijoista vangittuina?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #47

Jännä juttu noi puolueohjelmat. Enemmänkin ne tuntuvat olevan visioita siitä miten kauniisti asioitten pitäisi olla.

Minun mielestä sekä visio että varsinainen ohjelma eli toimenpiteet jolla visioon päästään pitäisi olla siellä.

Joskus joku sanonut että kirjoitan paatoksella (vai olenko sanonut niin itselleni ;-))... kyllä, mutta teksti silti vie eteenpäin. Puhun nyt Nukkuvien ohjelmasta, jossa sitä paatosta ei niin enää ole vs. Unitas Agenda 2014. JA ENNENKAIKKEA kyllä ne kaikki temput siellä on mitkä järkevä esittää juuri nyt.

Puoluepoliitikot ikään kuin jättävät ne TEMPUT (siis toimenpiteet) retoriikan tasolle puheissaan. Ei ole mustaa valkoisella monikaan asia ohjelmissa - se ei tavallaan ole yllättävää jos miettii että ohjelmaa vääntää iso porukka. Konsensus monesti tapaa kokonaisuuden, luovuuden ja rohkeuden.

Jäljelle jää vain yksi asia - suurin yhteinen nimittäjä?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #48

Jännintä ehdottomasti on se, ettei kyse ole puolueohjelmasta, vaan katkelma on puolueen säännöistä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #47

No johan pomppas. Välillä tosielämä käy ihan sellaisenaan poliittisesta satiirista...

P.s. Ironista, että Tonin sitaatti ei ollutkaan sanatarkasti lainattu säännöistä, vaikka lainausmerkeissä olikin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #50

"Ironista, että Tonin sitaatti ei ollutkaan sanatarkasti lainattu säännöistä"

Kyllä on. Copy-paste.
Mutta lähteenä taisikin olla puolueen yleisohjelma 1995.

Säännöissä se on näin: "kansalaisille taataan taloudellinen perusturva ja oikeus työhön."

Kohta 2, viimeinen lause.
https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/peru...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #52

Olet Toni ehtymätön lähde.

Ensin: "Kyllä on [sanatarkasti lainattu säännöistä]".

Ja heti Perään: "Mutta lähteenä taisikin olla puolueen yleisohjelma 1995".

Etkö itse huomaa, että nuo lauseesi kumoavat toisensa?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #54

Joo, en huomannu ekaks, että se ei olekaan sääntö vaan yleisohjelma. Ajattelin, että melko sama asia kuitenkin tässä yhteydessä.
Aihe siis sopii hyvin PS:lle, se oli pointtini.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #55

Miten niin et huomannut ekaks? Tuossahan ne keskenään ristiriitaiset lauseesi ovat samassa kommentissa.

Ei asioiden tarvitse olla niin justiinsa, kunhan ovat vähän sinne päin... ja ei kun yhteisiä asioita hoitamaan!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Väitätkö että nykyinen nöyryyttävä almutalous ja byrokratiaryteikkö on just fine???

Ei se mitään, ymmärrän jos persut ei halua profiloitua omalla mallillaan. Oikeastaan Nukkuvien malli käy erittäin hyvin myös perussuomalaisille? Ehdotapas yhteistyötä asiassa. Saataisiin vähän munaa tähän naurettavaan yhden kantin perustulomantraan, jolle sitten tulee noita kyhäelmiä mm. SDP:n puoluetoimistosta vaaliprofiilia nostamaan, jotta Rinne näyttää studiossa pikkaisen paremmalta.

Ja sitten voi unohtaa koko jutun.

Olen sanonut että persuissa on hyvääkin - en kai muuten olisi ollut 2017 mukana puheenjohtajakisassa.. .siis yrittämässä siihen, kunnes...

Hommaatko minulle audienssin Jussi Halla-ahon kanssa juttelemaan kansalaispalkasta - pointti siinä että Suomi-laivan valuvikoja on korjattava aivan eri tasolla kuin mitä perustulonäpertäminen ehdottaa.

Oikeasti, anna mennä vaan.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #35

"Väitätkö että nykyinen nöyryyttävä almutalous ja byrokratiaryteikkö on just fine???"

Ei se hyvä ole vaikka sitä on vuosikymmeniä kehitetty. Jatkuvasti sitä on muutettu, ei silti tunnu valmista tulevan.

"Hommaatko minulle audienssin Jussi Halla-ahon kanssa juttelemaan kansalaispalkasta"

En tiedä miten se onnistuu. Mä olen vain rivijäsen. Voin tietty kysästä paikallisyhdistyksen puheenjohtajalta miten sellainen tapahtuu.

Ja voidaan joukolla vähän mietiskellä tätä perustuloaihetta. Meillä kuitenkin enemmän asiana paikalliset kunnan tasolla liikkuvat kehitelmät. Nää perustuloasiat olis enemmän kansanedustajien juttu.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #40

Laita eteenpäin. Mulla on Jussi Halla-aholle kansalaispalkka-asiaa. En ole sen tuttu enkä edes FB kaveri. Tiedän kokemuksesta että en saa kiinni miestä jos ei joku hihasta nykäise.

Toisaalta mistä tietää, voihan hän olla jo lukenut bloginikin?

Laitan sähköpostia suoraan itse myös, katsotaan.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #41

Eikös se kansalaispalkkakokeilu ole nykyhallituksen ohjelmassa?
Taisi vaan joutua keskeytetyksi.
https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/kir...

Pitäisi tutustua miten tämä uusi eroaa aiemmasta vuoden 2016 yritelmästä.. miltä osin se on parempi? Ja voisiko se nyt toteutua, kun viimeksi todettiin, että ei voinut.
Onko puutteet nyt korjattu?

Toni Rintala

"Missä ovat vaatimukset työehtosopimusten yleisitovuuden poistamiseksi lainsäädännöstämme?"

Miksi sitä pitäisi vaatia?

Perussuomalaiset eivät ole luopumassa työehtosopimusten yleissitovuudesta
https://www.suomenuutiset.fi/ps-kansanedustaja-ram...

Vastustamme työehtosopimusten yleissitovuuden heikentämistä
https://yle.fi/uutiset/3-10169876

"Työehtosopimusten yleissitovuuden murtaminen kuuluu Sipilän ja Orpon tavoitteisiin."
https://blogit.perussuomalaiset.fi/sami-savio/vapp...

Yhtä hassua olisi kysyä Vasemmistolta, missä viipyvät heidän vaatimuksensa laittaa rajat kiinni kaikilta pakolaisilta..

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos linkeistä - ei haittaa vaikka tuntuu että persuilla ei ole puoluekantaa asiassa vaikka kovasti yritettiin kertoa että olette yleisitovuuden poistamista vastaan. (Halla-aho ilmeisesti itse ei ole..?)

Jos se tehdään niin että VAIN palkkojen osalta yleissitovuus poistetaan... entäs sitten, tätähän Nukkuvat ehdottaa?

VISIO pitää mennä yli vasemmisto-oikeisto ja hallitus-oppositio jakolinjojen. Silloin kun se menee ymmärtää että yleissitovuutta ei pidä tarkastella irrallaan vaan suhteessa tilanteeseen kansalaispalkan olosuhteissa. Se on myytävissä sekä vasemmistolle että oikeistolle, jokaiselle suomalaiselle.

"Kansalaispalkka on hyvän vallankumouksen moottoriöljy, muttei suinkaan sen ainoa osa" Tuota olen hokenut nyt neljä vuotta alussa itsekseni nyt jo vähän isommalle porukalle.

Suuri kansalaispalkkakeskustelu alkakoon!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kai, sinussa on selkeästi ainesta "vara Halla-ahoksi" olepas yhteydessä työmies Putkoseen jos ne vaikka ottaisivat sinut puoluetoimistoon hommiin? ;-)))

Erinomaista - onhan HA kova poika väistelemään ja suuntaamaan keskustelun Itäkes.. siis toisaalle. Kun se on niin nopea ei siinä pysy moni perässä. Karkaa ajatus ja haastaja alkaa näyttää tyhmältä HA:n rinnalla.

Minulla tosin oli hyvin tärkeä pointti tuossa, että Kansalaispalkkaa ei makseta muille kuin Suomen kansalaisille - persuleiri ottaa sen ajatuksen hyvin vastaa? Myöskin sitä voisi jotenkin porrastaa matkalla kohti Suomen kansalaisuutta tuli mieleen tuolla kun vasemmiston kanssa keskustelin FB:ssa.

Kehitys kehittyy.

Panin muuten MTV:n Tomi Einoselle eilen sähköpostia asiasta. ;-)

Toni Rintala

"Kansalaispalkkaa ei makseta muille kuin Suomen kansalaisille - persuleiri ottaa sen ajatuksen hyvin vastaa?"

Tässä vihervasemmisto sitten vetoaa perustuslakiin tai EU-lakiin, jossa ei erotella kansalaisia ja muita maassa olevia.

Ajatuksena ihan mielenkiintoinen, jos voisi toteuttaa vain kansalaisille, ja onhan tuota tosiaan mietitty jo 300 vuotta.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #34

Tämä tuskin on aivan noin mustavalkoinen asia EU:ssa? Kansalaispalkka pitää määritellä extrana - perusturvaminimi voi silti olla kaikille sama.

Täysin järjetön ajatus, että riittävän isoa kansalaispalkaa/perustuloa maksettaisiin kaikille maassaolijoille. Täysin järjetön. Sarjaa koko maailman sosiaalitoimisto.

Kuten sanoin on Nukkuvien ajattelussa sekä järkipersujen että järkivihreiden piirteitä. ;-)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mielenkiintoista on että persu Tynkkynen oli pöyristyvinään keskustalaisen exkansanedustajan ihmisroskasanasta koskien laitapuolen ihmisiä joilla myös on päihdeongelmia.
Tällä palstalla persumieliset olivat kovasti kohottamassa ääntään siitä että natsiuhri Jimi Karttusella oli päihdekäyttötaustaa. Ikään kuin se tekisi teosta hyväksyttävämmän.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persuthan innostuu aina, kun jonkun toisen puolueen edustaja mokaa.

Se on niin ihanaa, kun edes yksi kerta kymmenestä kyse on jostain muusta kuin persusta, siitä pitää ottaa ilo irti.

Persut on hautatuneena kaulaa myöten omiin jätöksiinsä, niin se on joskus kiva katsoa kun joku muukin uppoaa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Petteri - kommentti sama kuin Sinille ;-)

btw. Olikohan se sun antikvariaatti siinä rautatieaseman vieressä? Asuttiin hetki Hämeenlinnassa 2013-2014

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Sini - tuskin on Hirvimäellä tarvetta osallistua tuohon keskusteluun? Osallistujia lienee jo tarpeeksi? ;-)

Toni Rintala

"Jimi Karttusella oli päihdekäyttötaustaa. Ikään kuin se tekisi teosta hyväksyttävämmän."

Teosta hyväksyttävämmän? Eihän se tekoon liity vaan siihen, mitä myöhemmin kävi.

Toisaalta, jos päihdeongelmainen sylkee päälle, on se toki todennäköisesti vaarallisempaa, kuin jos joku muu sylkisi. Suurempaan vaaraan luonnollisesti reagoidaan eri tavoin. Mutta hyväksyttävää se ei silti ole.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuule Toni. Täällä on aikuisia ihmisiä jotka seuraavat uutisia. Jos haluat levittää valhepropagandaa niin pysy valemediassa.
1 Karttunen sylki katuun.
2 Taannoista päihdekäyttöä ei ole tatuoitu otsaan. Potkunatsi Torniainen ei siis voinut tietää siitä mitään.

Toni Rintala

"Potkunatsi Torniainen ei siis voinut tietää siitä mitään."

Ehkä hän oli vanha "vastapuolen" tuttu? Kuten jo sanoin, se ei silti tee tekoa hyväksyttävämmäksi.
Mutta mitä näitä menneitä enempää kaivelemaan.. valitettava juttu.

Tiina Keltanen

Aikuiset ainakaan hyvin käyttäytyvät eivät nimittele muita ihmisiä.Asioilla on hyvin useasti monta näkökulmaa ,yhtä monta kuin lukijaa.Tarinoita ja kertojia maailmalla riittää ..etkä koskaan tiedä onko se vain sinun jyrkkä kantasi muiden mielipiteisiin asioista ainoa oikea? Monesti niin ei ole.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Nukkuvat tikkana paikalla? Kysyvälle avataan kunhan kyllin kolkuttaa. Sitran seuroissa, joissa nykypolitiikkaa on suunniteltu, on puhuttu elinvoimasta jottei kulttuuria hiljaa haudattaisi elävältä. Olen ennenkin epäillyt Petrin pysyvän lähtökuopissa koska vaikuttaja-avustajat eivät ole sydämeltään juniorikielisiä, eikä kaikkea saa rahalla, vaan vastustajat pitää voittaa rakkaudella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset