Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Suuri kapinallisilta - Väyrynen, Harkimo ja Hirvimäki samaan studioon

  • Petri Hirvimäki AlfaTV:n studiossa 14.9.2018
    Petri Hirvimäki AlfaTV:n studiossa 14.9.2018

Neljän viime vuoden aikana, jonka olen ollut ruohonjuuritason kapinallisena muutoksen etulinjassa, suomalainen valtamedia on yrittänyt vaieta ja vaikeuttaa Nukkuvien (aik. Unitas kansanliike) pääsemistä ihmisten tietoisuuteen kaikilla mahdollisilla keinoilla.

Tässä asiassa ovat kunnostautuneet myös televisio-ohjelmia tuottavat YLE ja MTV. YLE ei ole sallinut pihaustakaan eetteriin 40 % kannattajapotentiaalin omaavasta Nukkuvien puolueesta samalla kun monet kissanristiäispuolueviritelmät se on esitellyt jo suunnitteluvaiheessa ainakin verkkosivuillaan.

MTV sentään on kunnostautunut hieman enemmän – 17.7.2018 se väitti jutussaan, että allekirjoittanut olisi halunnut mennä sabotoimaan Porin SuomiAreenan Keskustan puoluepäivää: ”Nukkuvien puolueeseen oletettavasti kuulunut mies lähti kesken tilaisuuden puolivälin yleisön läpi kohti puhujalavaa.”

Sopii kysyä täyttääkö jutun otsikointi (valtamediassa laajemminkin) ja etenkin moinen kommentti MTV:n jutussa, joka ei pidä lainkaan paikkaansa ja mikä todennettavissa MTV:n omalta videomateriaalilta, jo julkisen kunnianloukkauksen tunnusmerkit?

MTV tosin esitti ”anteeksipyyntönsä" toisella jutullaan, mutta silti Google löytää maailman tappiin asti ne meitä loukkaavat jutut, aivan tarkoituksella? Olen kyllä huomauttanut asiasta MTV:n päätoimittaja Tomi Einosta.

 

***

Mitäs jos vuosia jatkunut epäreiluus meitä kohtaan kuitattaisiin reilulla ja hyvällä asioihin keskittyvällä yhteiskunnallisella journalismilla syksyn 2018 aikana? On korkea aika purkaa Nukkuville langetettu kuoliaaksivaikenemisen muuri ja enemmänkin polkaista kunnolla vauhtia asioihin myös valtamediassa. Nukkuvilla on nyt kirittäjinä kaksi uutta ”kapinallista” itseni lisäksi: Harry Harkimo ja Paavo Väyrynen liikkeineen.

MTV, YLE – kutsukaa prime time -aikaiseen studioväittelyyn kapinalliset Paavo Väyrynen, Harry Harkimo ja Petri Hirvimäki.

Mitä eroa Harkimolla ja Väyrysellä on allekirjoittaneeseen? Yksi ero on päivänselvä – he ovat yhteiskunnallista eliittiämme, minä en. He ovat "kapinallisia", joiden jokaista liikettä seurataan mediassa suorastaan yli-innokkaasti verrattuna siihen, miten ruohonjuuritason tekemisestä mediassa uutisoidaan, olkoon se kuinka laadukasta tahansa. Miksi? Ettei vaan siksi, että valtamedia laskee, ettei heistä ole oikeasti haastamaan kolmen valtapuolueen asemaa? Etulinjassa oppii kaikenlaista.

Voimme nimittää suomalaista valtamediaa em. mielessä myös "eliittimediaksi". Vakioselitys eriarvoisuudelle mediakohtelussa on tietenkin se, että Harkimo ja Väyrynen ja vastaavat median lemmikit ovat suomipolitiikan ”kuumia nimiä” (Harkimo) tai ainakin ikuisia ”kestosuosikkeja tai kestoantisankareita” (Väyrynen).

Sori vaan suomalainen eliittimedia, mutta edellinen on hyvin ontuva selitys ainakin sille osalla valtamediaa, joka väittää itseään sitoutumattomaksi ml. televisioyhtiöt YLE ja MTV. Valtamedia, nykysysteemin ylläpitomedia, luo itselleen sopivia mediapersoonia työkaluiksi omalle vallankäytölleen ja ihmisten sumuttamiselle sen suhteen, että suomalainen valtamedia olisi jotenkin erinomaisesti sananvapauden ja riippumattomuuden asialla kun käsitteitä laajasti ja kriittisesti tarkastellaan.

Tuossa pelissä ei ole sijaa Nukkuvien kaltaisille toimijoille.

Kuitenkin sen näkee jo sokea Reettakin, että Hirvimäki ja Nukkuvat on luomassa jotain aivan uutta suomipolitiikkaan vähintäänkin siinä missä herrat Harkimo ja Väyrynenkin – YLE, MTV antakaa ihmisten itse tehdä valintansa sen suhteen minkä kapinallisliikkeen kelkaan he lähtevät!

Niin toimisi oikeasti riippumaton media, niin toimisi kaikkien suomalaisten yleisradioyhtiö, eikä vain eduskunnan yleisradioyhtiö (eduskuntapuolueiden) kuten pikkuserkkuni Mauri Pekkarinen nolosti ilmaisi eräässä FB-postauksessaan joku aika sitten.

 

***

Valtamediasta sankarimediaksi..?

Ottakaahan muut mallia kotimaakuntani Keskisuomalaisesta. Olen otettu siitä, että Keskisuomalainen vihdoinkin meni ja teki kunnon jutun myös Pihtiputaan mummolle (printissä) miettiä asioita. Juttu julkaistiin 17.9.2018. Myös Turun Sanomat uutisoi meistä joku aika sitten verkkolehdessään.

Keskisuomalaisen ansiokkaassa jutussa voi samalla vertailla eroaako Nukkuvat jotenkin kaikista muista uusista puoluehankkeista ml. Paavo Väyrysen ”Seitsemän tähden liike”? Todellakin eroaa, sillä kaikki muut ovat enemmän tai vähemmän kategoriaa: pois EU:sta, Ei Natolle, markka takaisin, rajat kiinni. Nukkuvat ei ota noita asioita omalle puolueagendalleen suuntaan tai toiseen lainkaan – keskitymme vain oleelliseen eli nykysysteemin sisäiseen haastamiseen.

Miten Nukkuvat eroaa Liike Nyt:stä?

Olisikohan riittävästi se, että meillä on valmis oma yhteiskunnallinen muutosohjelma ml. oma kansalaispalkkamalli (jonka kansalaisaloitteesta ei kirjoitettu riviäkään valtamediassa), vahva konsepti ja ruohonjuuritaso tekemässä, myös me Nukkuvien vetäjät? Nukkuvat on luonut yleispuoluekonseptin jokaiselle muutosta haluavalle suomalaiselle. Nukkuvat ei ole vara-Kokoomus.

Aika monen mielestä kapinallisaloittelijat Väyrynen ja Harkimo ovat matkineet minua ja Nukkuvia. He tietävät mitä teen ja seuraavat minua, olenhan ottanut välillä kantaa molempien tekemisiin blogeissani ja vlogeissani – enemmän toki Harkimon tekemisiin ja uskottavuuteen liittyen.

Matkimisesta olen ihmisille sanonut, että eivät he loppuun asti voi Nukkuvia mitenkään matkia.

 

***

Toteutuessaan ehdottamani Väyrynen, Harkimo, Hirvimäki -väittely olisi syksyn parasta ohjelmistoa politiikan osalta!

Luulisi sopivan myös Harkimolle ja Väyryselle? Joko YLE tai MTV tuottajina, puolitoista tuntia ainakin, yleisö mukana. Ajankohtaista asiaa, hyvää poliittista viihdettä, yllätyksiä, vauhtia ja vaaratilanteita. Ohjelma, jolla olisi vaikuttavuutta. Ohjelman nimi voisi olla vaikkapa: "Suuri kapinallisilta".

Älkää mokatko YLE, MTV: oleellista olisi nimenomaan antaa täysin tasavertainen rooli parrasvaloissa myös ruohonjuuritasolle. Ohjelma olisi siksi historiallinen avaus suomalaiselta valtamedialta kohti sitä, mitä median riippumattomuuden oikeasti tulisi olla – demokratiassa myös ruohonjuuritasolla on oltava oikeus laajempaan yleisöönsä silloin kun se pärjää poliittiselle eliitillemme ja etenkin silloin kun se luo aivan uutta ajattelua! Kenties pientä ennakkoa tulevaan antaa esiintymiseni reilu viikko sitten AlfaTV:llä (kts. 5-16 minuutit) –

minäkö olisin se "kolmas pyörä?" ;-)

 

***

25.9.2018

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

 

***

Lakkautetaan puoluetuki – puoluetuki on demokratian irvikuva! - kansalaisaloite

Kansalaispalkka nyt! - kansalaisaloite

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

"Hirvimäki Political" -videoblogini Youtubessa

petrihirvimaki.com

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Samaa mieltä media pelistä, muusta en ota kantaa, kuten tuosta 40% potentiaalista

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos kaima. On siihen vähän laskutikkuakin käytetty maalaisjärjen ohella. Tämän blogin puolivälissä on numeroita tuon 40% potentiaalin taakse:

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2465...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Mukavaa kun voi oman kylän lehteä julkisesti kehua - tosin haluan minä kehua YLE, MTV ja HS osastoa myös. Tässä olisi paikka toimia kahdelle ensimmäiselle.

Jos kiinnostaa nähdä minut Hjalliksen ja Väykän kanssa telkkarissa niin siitä vaan noottia YLE, MTV suuntaan asiasta. Itse laitan kun joudan mutta aina se paremmin toimii kun porukalla vaaditaan eliittiä puusta alas.

Prime time aikaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kannattaisi Petri varmasti ensitöiksi muuttaa puolueen nimi vähän dynaamisemmaksi ja vetävämmäksi. Ei tuo nyt mitenkään erityisesti kiinnosta liittymään jos se antaa jo valmiiksi mielikuvan nuupahtaneista ja silmät kiinni kulkevista tai muuten yhteiskunnan asioista kiinnostumattomista henkilöistä. Politiikka on paljon mielikuvaan perustuvaa.

Ei kannata tehdä samaa virhettä kuin nuo ipulaiset ja taistolaiskommarit jotka eivät ymmärrä tehdä muutoksia. Kun kannatus lasketaan promilleissa, voi miettiä, onko ylipäätään oikealla asialla vai kuseeko homma pahasti jossain muualla.

Yksi vaihtoehto voisi olla napata joku lähellä oleva puolue ja hypätä mukaan. Pätevimmät kyllä erottuvat nopeasti joten kun pääsee esille, silloin voi alkaa ajamaan omiakin asioita. Jelppaan ja tuen kyllä mielelläni jatkossa kuten teen muillekin muutamille harvoille poliitikoille.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Pasi hienoa jos annat tukeasi - sitä ryhtiä mitä sinussa on kaivataan, todellakin!

Nukkuvat nimestä - juuri noin minäkin ajattelin sen jäkeen kun tuli "nukkuvien puolue" (pienellä) ekaa kertaa mieleen. Siinä vaiheessa kun ymmärtää millainen potentiaali siellä on takana(!) ja myös oivaltaa juttuja joilla se "passiivisuus" saadaan pois.

"Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!"

"Nukkuvat de Sovande". Korostamme siis Nukkuvien heräämistä ja selkeä kohdetyhmä - tosin jokainen järkevä ihminen eli liikkuvat äänestäjät myös. Herätys on kaikille. Goljattia vastaan on Daavidin vaan oltava ovela. Se käsitteen "nukkuvien puolue" hyväksikäyttäminen on aivan pakollista ja minusta tuntuu että porukka hyvin sen ymmärtää KAIKKI jotka on edes hivenen kapinallisia ja 3 min tutustuvat asiaamme. Tuossa ajassahan valtapuolue on saanut jo puoluetukea 300 eur ja keltaisessa kirjassa olevat korruptiot ääntenostoon kymmenkertaisena päälle.

Laitoin Ari Alsion blogiin 10 kohtaa. Tsekkaa. On sellaisia että tuskin pystyt väittämään vastaan? Menee suoraan kommenttiin pienen viiveen jälkeen kommenti 17, 21 ja 34 Alsion blogissa niissä ne kohdat -

http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259741-st...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Muista mitä sanoin. Jos esim. jossain somekyselyssä tai -tutkimuksessa käykin ilmi että puolueen nimi ei oikein houkuttele, tee nopeita ratkaisuja. Ohjelman kohdalla huomaat kyllä nopeasti, houkutteleeko se ketään.

Älä nyt ainakaan 30 vuoden päästä täällä ihmettele miksi mitään ei tapahdu ja kannatus on vähän enemmän kuin taistolaisilla eli pari sataa äänestäjää :)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #14

Noinhan se menee! Nukkuvien puolue - Nukkuvat ry (rp) on meidän omaisuutta. Konseptia meiltä ei voi kukaan viedä.

Jos Hatut ja Myssyt on olleet Ruotsi-Suomen suurimmat puolueet niin kyllä voi olla Nukkuvat Suomen suurin.

Tuo äänestämättäjättäneiden porukka ei ollenkaan ajattele että huono nimi - he ajattelevat että "minun puolue".

Hieman työstöä aktiivisille tuon käsitteen voiman kautta ja Nukkuvat De Sovande on jo nimenäkin dynamiittia.

Reilun pelin herätyspuolue!

Vielä jos miettii muiden puolueiden nimiä niin huomaa että ei Nukkuvat ole yhtään huono.

Ajan kanssa muutamme myös käsitteitä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Myös Sinisiä voisi kosiskella vaaliliittoon. Sinisillä on 5 ministeriä, mutta ovat putoamassa kokonaan pois eduskunnasta. Saattaisivat haluta vetoapua ja vaaliliitolle olisi tyrkyllä hyvä nimikin: Sininen uni!

Tapio Rautavaara - Sininen uni

Tapio Rautavaara herättää subliminaalisia assosiaatioita vanhaan hyvään aikaan, jolloin ihmiset tunsivat taloudellista turvallisuutta ja uskoa parempaan tulevaisuuteen. Kukapa ei sellaista haluaisi äänestää?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Janne - ei vitsinä vaan aivan tosissaan.

Nukkuvien konseptilla, ohjelmalla ja minun luotsaamana ainakin ekat pari vuotta. JOs muutama kansanedustaja loikkaa niin olemme saman tien eduskuntapuolue.

Sylkykupista sankarikansanedustajaksi yhdessä hetkessä ja hyvän muutoksen etulinjaan. Luulisi kelpaavan noilla medianäkyvyyksillä ja 1,5 % kannatuksella? Sen nimi on synergia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Vaihtoehdot eivät siis ole valtamedian mieleen ? Tällaiseen johtopäätökseen kirjoituksestasi päätyy.

YLE hän on eduskunnan oma söpö puudeli, joten osittain ymmärrän, että YLE ei mielellään päästä ’ vierailevia ja tulevia tähtiä ’ pilaamaan hyvää poliittista lässykonsensusta ja hyssyttelyä kiusallisilla kysymyksillään. Maikkarista en sitten osaa sanoa, mutta mielenkiintoa ohjelma varmasti herättäisi. Jos Maikkaria pelottaa mahdollinen räväkkyys, niin esitysaika voisi olla vaikka halvemman ei - primetimen puolella. Kyllä ao. keskusteluohjelma hakkaa pelkkänä viihteenä aivan varmasti monen typerän ja lapsellisen kisailun. Kustannuksiakaan keskusteluohjelma ei voi kauheasti aiheuttaa.

Tässä on ainoastaan mahdollisuus kaikkien osapuolten voittaa. Maikkari saa lisää rahaa ja te saatte asiaanne eteenpäin.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Jouko - veit sanat näppäimistöltäni!

Pekka Veistos

Kaikella kunnioituksella Petri, "nukkuvien puolue" on oksymoron. Poliittisesti passiivisista ihmisistä eivät voi muodostaa poliittisesti aktiivista liikettä eikä sellaisella liikkeellä voi olla johtajaakaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Pekka - mikä on oksymoron? ;-) Huomaa että puolet äänestämättömistä jos äänestää JO SILLÄ olisi suomen suurin puolue. Sen lasken potentiaalina mahdolliseksi jos meillä on oikeasti uusi juttu, kuten on.

Toisaalta jos vaan 1/4 äänestämättömistä äänestää jatkossa meitä voi loput olla liikkuvia - olisi silloinkin suomen suurin puolue.

Aika hassua kun alkaa miettiä että Suomessa ei ole oikeastaan olemassa ensimmäistäkään todellista yleispuoluekonseptia johon voi tulla kaikista suunnista. Nukkuviin voi. Siksi mitä on agendalla ja siksi mitä olemme siitä nimenomaisesti jättäneet pois.

Ei ihme että meitä on haluttu kuoliaaksivaieta tähän asti. Yritämme koko ajan tehdä siitä niin naurettavaa demokratian kannalta, että se ei ole enää mahdollista.

Samaa linjaa taitaa olla tämä blogi - I'm ready!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Vanhaan tapaani tarjoan Petrille vapaasti käyttöön uutta ajatusta:

Jokunen viikko sitten katselin netistä taustaa lestadiolaisuudelle. Yllätyksekseni rauhansanalaisuus, johon Juha Sipilän sanotaan lukeutuvan, ei olekaan marginaaliporukka lestadiolaisuudessa, vaan suorastaan hallitsevaa Oulun seudulla ja nimenomaan Länsi-Lapissa. Heillä on aatetovereita Ruotsin lisäksi myös Pohjois-Amerikassa.

Kirjanoppinut Lestadius yhdisteli vanhan testamentin karuja kielikuvia saamelaisten perinteisiin sanontoihin kietoakseen pimeydessä vaeltaneen kansan pauloihinsa. Moni tykkää että kurmotetaan, yhäkin.

Vihaa, tulta ja tulikiviä kansan niskaan syytävä Lestadius tuo heti mieleen Timo Soinin puhetavat uudemman ajan populistina

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Heikki - sillä erotuksella ainakin minuun, että Timo Soini ei koskaan ole ollut asianomistajapoliitikko. Pelkkä poliitikko siis.

Niitä Suomi on täynnä.

Lars Levi Lestadius - sitä miestä en tunnekaan, mutta kaiketi ainakin tuotteistamisessa ihan osaava kaveri. Liekö oli kirkon ja kuninkaan "puoluetuet" taskussa (ainakin alussa) kun Lappia kiersi?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Rajojansa rikkovat, uusia maailmoja suunnittelevat (Liike Nyt?) googlettavat esiin sellaista jota pimeydessä vaeltavat pitävät universtaan kouluttamien teologi-Artojen asiantuntemuksena hakaten päätään median oveen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #16

Median oveen todellakin hakataan päätä tässä maassa.

Valtamedia = systeemimedia = portinvartijamedia = eliittimedia.

Ehdotin blogissani juuri jotain oikeasti vallankumouksellista, jolla päästäisiin uudelle tasolle oivaltavassa kansalaisyhteiskunnassa, mutta media jatkaa Twitter-kalastustaan aivan kuin ei mitään?

Suomen tila on vakava.

t. väärä mies

(ei paljoa naurata, väsyttää)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset