Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Uusi "kaiken kaava"

Syntymäpäiväni kunniaksi tarjoan uuden "kaiken kaavan" suomipolitiikkaan. 

Ensin nykytilanne. Suoraan umpikujaan johtava ja suomalaista kaverisosiaalikapitalismia ja almutaloutta, latistusta, ylläpitävä nykyinen "kaiken kaava" on seuraava:

  • Kokoomus haastaa SDP:tä sen "väärästä ay-kytkennästä ja rikkaitten kyykyttämisestä". Kokoomus haastaa Keskustaa "maataloustukiasioista, iltalypsystä ja siltarumpupolitikoinnista".
  • SDP haastaa Kokoomusta "yritystukiaisista ja köyhien kyykyttämisestä". SDP haastaa Keskustaa "maataloustukiasioista, iltalypsystä ja siltarumpupolitikoinnista"
  • Keskustan lonkerot menevät kaikkialle paitsi Hakaniemeen. Keskusta haastaa aina sen mukaan Kokoomusta ja SDP:tä "maatalousväestön ja pienyrittäjien kyykyttämisestä" kumpi sattuu olemaan sen kanssa samassa hallituksessa.

Tuhannen taalan kysymys: haastavatko valtapuolueet oikeasti loppuun asti toinen toisiaan nykypelissä - vastaus: eivät koskaan!

Kolme valtapuoluetta vain "mukahaastavat" toinen toisiaan vuodesta toiseen ja vuosikymmenestä toiseen, koska muutenhan kaveri tulisi heidän omalle hiekkalaatikolleen. Juuri tästä mukahaastamisesta (ajankohtaista mm. irtisanomiskiistaa seuratessa) suomalaisille syntyy valtapuolueiden taitavasti luoma illuusio demokratiasta vaikka oikeasti Suomi on täysi valtapuoluetotalitarismi. "Konsensus" on vuosien saatossa ollut peitenimi härskille valtapuolueiden keskenään sopimalle väärälle pelille, joka ei lopu koskaan valtapuolueitten itsensä toimesta.

Ratkaisu on yksinkertainen - vaihdetaan peliä!

Suomipolitiikan uusi "kaiken kaava" tästä hetkestä eteenpäin olkoon yhteiskunnalliseen innovointiin ja kokonaisuuden huomioimiseen johtava uusi maalaisjärkinen oivallus. Vaikka se pohjautuu 52 vuoden tuotekehitykseen, siltikin se on naurettavan yksinkertainen ajatus - sellainen, että sen voi myös toteuttaa, koska mökin mummokin ymmärtää sen loogisuuden ja tehon.

Ei anneta valtapuolueiden jatkossa enää mukahaastaa toinen toisiaan nykypelin säännöillä lainkaan.

Sovitataan me, Suomen kansa, että "ostamme vapautemme" laittamalla valtapuolueet kuriin ottamalla niiden väärä valta pois. Se tehdään laittamalla peliin innovatiivinen ja yhteiskuntamme problematiikkaan laaja-alaisesti pureutuva Nukkuvien kansalaispalkkamalli - unohtakaa perustulot ja muut nykysteemin tekohengitykset ja matonlallelakaisut. Ihmeellistä kyllä, samalla voimme saavuttaa sen, että:

  • Kokoomus saa sen, mitä se haluaa SDP:ltä ja Keskustalta
  • SDP saa sen, mitä se haluaa Kokoomukselta ja Keskustalta
  • Keskusta saa sen, mitä se haluaa Kokoomukselta ja SDP:ltä

Plop, plop, plop - vedimme juuri sokat irti jokaisen valtapuolueen OMALTA väärältä vallankäytöltä, mutta samalla ne saivat kompensaationa tahtomansa loppuun asti kilpailevan valtapuolueen suhteen! Kas kummaa Suomi alkoi yhtäkkiä toimia! Tätähän päivänsankari on hokenut nyt jo neljä vuotta melkein yötä päivää...

Nukkuvien puolueohjelmassa näistä tarkemmin.

Ja hei, miten olisi jos tehtäisiin Nukkuvista rekisteröity puolue ja mentäisiin eduskuntaan? Nimittäin aivan turha kuvitella, että Kokoomus, SDP ja Keskusta omaa väärää peliään muuttaisivat. Mutta miljoonan äänestämättömän osittainen herättäminen ja liikkuvien äänestäjien haastaminen mukaan "nukkuvaan vallankumoukseen" kyllä muuttaa peliä. Nukkuvat on "reilun pelin herätyspuolue", herätkää suomalaiset -

Nukkuvien kannattajakorttikeräys on nyt in!

 

***

24.10.2018

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

 

***

Lakkautetaan puoluetuki – puoluetuki on demokratian irvikuva! - kansalaisaloite

Kansalaispalkka nyt! - kansalaisaloite

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

"Hirvimäki Political" -videoblogini Youtubessa

petrihirvimaki.com

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Synttäriblogi siis. Toivottavasti saitte ajatuksen - eli sen, että valtapuolueiden OMAT väärät valtamekanismit voidaan ottaa pois kun se tehdään vaatimalla niitä olemaan tosissaan toista haastaessaan.

Nimittäin ne voivat tehdä sen VAIN siten, että samalla haastavat myös itse itsensä.

Ja myös että tie muutokseen käy innovatiivisen kansalaispalkkamallin kautta (voi sen nimi olla perustulokin jos sisällöt oikeita, nyt ei ole), jonka yhteydessä nuo tikkarit pois.

Simple as that.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sillä aikaa kun sinä Petri pyrit tv-studioihin, minä kirjoittelen omassa yksinäisyydessä kaikille jotka saattaisivat olla kiinnostuneita, myös sinulle:

Sixten Korkman haluaisi säilyttää kansallisia sanontoja joista puhui Yle:n aamu-uutisissa. Irtisanomiskiista pitää hänen mukaansa ratkaista käyttäen kansallista tapaa "ottaa järki käteen", ilmaisu kun esiintyy vain suomenkielessä.

Olen itse viime päivinä somessa viitannut kirjailija Solzhenitsynin tukeneen ajattelua, jonka mukaan jokaisella ihmisellä on ihmisarvo joka on jakamaton eikä kaupan.

Nykyhallinnon mukaan yksilöllä on ihmisarvoa jos hänellä on työ. Sen taas työnantaja antaa, tai ottaa. Kielimiehet voivat kääntää saksaksi, se vapauttaa.

Olen jatkokeskusteluissa korjannut kuulleeni em. työn ja ihmisarvon keskinäisriippuvuuden määritelmän yllättäen ja pyytämättä mediassa päivä tai pari sitten kansanedustajapappi Kimmo Kivelältä, siis suoraan hevosen suusta, enkä Juha Sipilältä. Sanonta tullee englanninkielestä.

Kymmenen vuoden kuluttua kansankielinen kulttuuri on hautautunut hiljaisesti elävältä, koska "must read suoraan hevosen suusta" politiikka johtaa siihen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Heikki - kansalaispalkka vapauttaa!

Tämä maa on vaan niin järjetön! Ihminen, joka on oivaltanut jotain hyvin oleellista ja uutta siihen supertärkeään keskusteluun, jota tulisi käydä, jotta saisimme parhaan mahdollisen tulevaisuuden perusturvamallin Suomeen -

niin, missä se keskustelu on?

Sitäkin saa käydä pelottavan yksin, vaikka sinne isoon studioon pitäisi tulla kutsua jo näillä näytöillä.

Sellainen kaiken "kaava vielä" vielä nykyisin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Hieman yllättäen pulpahti mieleen muistoja lapsuuden kodistani Sonkajärveltä kirjoittaessani NL:n toisinajattelijoista vankileirillä.
Muistan näet hyvin isosiskoni Riitan kehottaneen lukemaan silloin joskus -60 luvun puolivälissä kirjastosta lainaamansa Aleksander Solzhenitsynin kirjan Ivan Denisovitsin päivä. En kirjasta juuri muuta muista, kuin vangit syömässä hernekeittoa jäätyneistä astioista.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Itse en ole valitettavasti lukenut tuota kirjaa. Mites sen kirjailijan lopulta kävi? Päätettiinkö länteen lopulta?

"Vankileirien saaristo" sellainen on ollut vanhempieni kirjahyllyssä (äidilläni vielä), tosin itse en sitä ole kokonaan lukenut?

Toni Tamminen

Suomessa on jo pitkään vaikuttanut pieni eduskuntapuolue, joka on omasta mielestään keksinyt tuon "kaiken kaavan" ja "vapautemme" jo ajat sitten. Ei Nukkuvat ry (rp) kannata käyttää aikaansa pyörän uudelleen keksimiseen.

http://www.vasemmisto.fi/politiikka/ohjelmat/vasem...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Toni - Vasemmistoliittoa todennäköisesti kiinnostaa meidän kansalaispalkkamalli enemmänkin. Päättelen siitä, että Nukkuvissa on ex-vasemmistolaisia.

Miksei kiinnostaisi! Tosin koska Vasemmistoliittoa ei kiinnosta suomalainen yrittäjä ja etenkään kapitalisti ollenkaan niin kuin meitä, on heidän keksimänsä pyörä vielä kovin kulmikas.

Nukkuvilla se on pyöreä - niin köyhän kuin rikkaan iloksi. ;-)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Pääsisikö nukkuvien ehdokkaaksi, jos lupaisi olla äänestämättä eduskunnassa kuin äänestäjät eduskuntavaaleissa?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Jani - minulle on ehdotettu varmaankin tusinan verran erilaisia juttuja miten Nukkuvien pitäisi kansaa edustaa?

En tiedä olenko tyhmä vai mitä, mutta miten olisi ihan vaan siten, että nykyisen valtapuoluekorruption alasajoon (sen mukaan mitä ohjelmassa sovittu) liittyy ehdoton "puoluekuri" ja kaikesta muusta saa olla sitä mieltä mitä lystää?

Pelinmuutospuolue Nukkuvat.

Nimittäin koska suomalainen on niin latistusta täynnä, ei kannattaisi jekkua määräänsä enempää tehdä, etenkään niin paljon että kukaan ei enää tiedä mitä Nukkuvat lopulta ajaa?

Nyt tietää, tai ainakin pitäisi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Nukkuva on nyt herätetty ja menee kotiseudulleen vihkimään navettaa! Juuri sitä moderni uudelleensyntyminen tarkoittaa. Lapsuuden hajujen, äänten, tunnelmien ja maisemien tunnistamisen kautta tolkun ihmisten heräämistä ihmisyyteen pois yli-ihmisyydestä. Läntisen ajattelun suurimmatkin myytit on selitettävissä ihmisjärjen ja siihen perustavien tieteiden tuloksilla saamatta niitä enää "suoraan hevosen suusta".

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hyvää navetanvihkimistä - täällä ollaan Heikki! ;-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Olen tainnut Petri löytää vastauksen kysymykseesi mitä yhteistä on Nukkuvilla, Liike Nyt:llä ja Paavo Väyrysellä?

No se, että eivät kysy mitä ulkomailla olisi ajateltu, jos irtisanomisriitelyn perusteluihin olisi riitelyn jatkuessa paneuduttu?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset