Toimittajakapina!!??

Ylen toimittaja kertoi soittaneensa ainakin kymmenen kertaa natsijärjestö PVL:n Suomen johtajalle saadakseen tältä haastattelun A-studioon. 

Erinomaista asiakaspalvelua Yle! Tosin vain sille Hitlerin kansallissosialismia ihailevalle sadan aktiivin rikosrekisteriporukalle, ei niinkään meille, miljoonaa suomalaista edustavalle uudelle poliittiselle voimalle, Nukkuvien puolue – Nukkuvat ry (rp):lle!

Nukkuvien lukemattomat turhat yhteydenotot Yleen ja muualle valtamediaan neljän viime vuoden aikana (ml. Unitas kansanliikkeen aika) ovat osoittaneet millainen mätäpaise suomalaista valtamediaa vaivaa sen omassa ”maailman vapain lehdistö" -kuplassaan. Esimerkiksi juuri Yle on kirjoittanut ja toimittanut sähköiseen eetteriin tasan nolla (0) juttua meistä Nukkuvista tuona aikana.

Puolin ja toisin poliittisesti tarkoituksenmukainen ”maahanmuuttokriittisyys” ja ”vihapuhe” -agendojen hiustenhalkomisleikki mitä ilmeisemmin edustaa jonkinlaista sananvapauden keihäänkärkikeskustelua Suomessa tällä hetkellä? Sitä se on vain siksi, että paljon tärkeämmästä asiasta sananvapauteen liittyen ei maassamme keskustella lainkaan.

Nukkuvien osalta kyse on ruohonjuuritason uusien yhteiskunnallisten innovaatioiden ja konseptien täydellisestä kuoliaaksivaikenemisesta. Asialla ovat olleet Yle ja muu suomalainen valtamedia etunenässä Sanoma konserni, joka myöskään ei ole medioissaan kyennyt kirjoittamaan jutun juttua Nukkuvista koko sen olemassaolon aikana.

Vuoden 2018 aikana valtamedia ei ole käytännössä kirjoittanut riviäkään Nukkuvien ”Kansalaispalkka nyt!” kansalaisaloitteesta eikä ”Lakkautetaan puoluetuki” kansalaisaloitteesta. Kaiken huippuna ei riviäkään pari viikkoa sitten alkaneesta maailman ensimmäisestä suomalaisen puolueen toteuttamasta Nukkuvien sähköisestä kannattajakorttikeräyksestä.

 

***

Sanon sen taas: kymmenesosalla siitä media-ajasta mitä Liike nyt, Väyrynen tai Siniset ovat saaneet, olisi miljoonan suomalaisen Nukkuvat heittämällä eduskunnassa huhtikuun vaaleissa!

Siinä missä media uutisoi reaaliajassa vaikkapa Paavo Väyrysen kannattajakorttikeräyksen edistymisestä, se ei hiisku mitään sähköisestä keräyksestämme, miksiköhän? Vastaus: jos joku isompi suomimedia erehtyisi sähköisestä kannattajakorttikeräyksestämme uutisoimaan, se toisi meille kerrannaisvaikutuksineen ison määrän uusia allekirjoittajia!

Miksi natsit, Paavo Väyrynen, Liike nyt ja Siniset saavat niin erinomaista palvelua suomalaiselta valtamedialta, mutta miljoonan suomalaisen Nukkuvien puolue ei? Mikään muu ei voi olla syy kuin se, että valtamedia laskee, että asiamme tuominen ihmisten tietoisuuteen olisi liian vaarallista nykyisiä vallanpitäjiä ajatellen, muutenhan se kirjoittaisi meistä. Tavoite, Nukkuvien kuoliaaksivaikeneminen, saavutettu ilmeisen erinomaisesti – kun ei lue mediassa ei ole yhteiskunnallisesti vakavasti otettava toimija, tuskin olemassakaan?

Vastaavasti käänteinen syy siihen miksi edelliset saavat media-aikaa niin poskettoman paljon (pakollisen päivänpolitiikan lisäksi) on se, että valtamedian päätoimittajat, omistajat ja sidosryhmät laskevat heidän olevan riittävän harmittomia nykyisen valtapuoluediktatuurin ylläpidon kannalta – aivan samoin kuin natsit siis.

 

***                            

Suomalaisessa valtamediassa ihmetellään kovasti vähän väliä sitä, miten Suomen nukkuvat saataisiin mukaan vaikuttamaan ja osallistumaan vaaleissa?

Minäpä kerron, esimerkiksi siten, että kerrotaan että nyt on perustettu uusi puolue ihan heitä varten uudella ohjelmalla ja konseptilla, Nukkuvien puolue – Nukkuvat ry (rp). Eihän ollut yhtään vaikeaa?

Ylimielinen valtamedia ei ymmärrä sitä, että heidän touhunsa on jo kääntynyt itse itseään vastaan. Jos ainoa ”muutos” nykysysteemiin, josta sallitaan puhuttavan, pyörii lähes täysin sen ympärillä onko Suomessa hieman erivärisiä ihmisiä vai hieman enemmän erivärisiä ihmisiä syntyperäisten lisäksi ollaan täydellisen yhteiskunnallisen idiotismin edessä.

Moinen idiotismi on hyvin vaarallista, sillä se ei suinkaan vie pois ihmisten tuntemaa vihaa, katkeruutta, kaunaa ja kauteutta toisiaan kohtaan pois vaan se vain lisää jännitteitä. Myöskin Suomen asioihin vaikuttamaan haluava ulkovalta voi helposti halutessaan käyttää tilannetta hyväkseen – jos ei pelkkä suomalaisten tuntema katkeruus saa maata jo ennen sitä sekaisin. Niin makaa kuin petaa, valtamedia.

Valtamedianhan ei kaiketi halua tätä, vai? Miksei se sitten anna hyvän muutoksen kanavoitua siten kuin se luontaisesti tapahtuisi yksinkertaisesti vain tekemällä perustehtäväänsä: tarjoamalla riippumatonta tiedonvälitystä ihmisille? Miksei se tee yhteistyötä nykysysteemiä haastavien ruohonjuuritason toimijoiden kanssa, joiden touhu ei ole ”vihapuhetta” nähnytkään kuten Nukkuvien tapauksessa?

Moista touhua demokratian edessä voi aivan hyvin sanoa valtamedian harjoittamaksi kansankusetukseksi!

Kuoliaaksivaikeneminen em. tavalla on suoranaista valehtelua omille lukijoille siitä, mitä maassa tapahtuu. Joillakin on Suomessa oikeus omaan yleisöönsä median punainen matto alla samalla kun toisilla ei ole mitään oikeutta omaan yleisöönsä. Johtavien ”riippumattomien” mediatalojen omistaja- ja päätoimittajatasolla tätä demokratian halveksimista tehdään aivan tietoisesti. Se on tullut jo selväksi moneen kertaan, etulinja opettaa.

 

***

Arvoisa toimittaja,

Media neljäntenä valtiomahtina ei voi olla pelin heikoin lenkki vaan sen tulisi olla oikeasti puolueeton vallanpitäjistä ja yhteistyökykyinen myös ruohonjuuritason kanssa. On aika heittää iso haaste riippumattoman yhteiskunnallisen laatujournalismin ja tiedonvälityksen puolesta Suomessa!

Mitäs jos aloitettaisiin ”toimittajakapina", johon kutsun sinut mukaan jos tunnet, että suomimedia ei ole tehtäviensä tasalla ja oma tilasi toimittajana on liian rajoitettu?

Voit tulla mukaan halutessasi täysin anonyymisti, päätä itse. Mitään ulostuloja siitä, ketä kapinaan kuuluu ei allekirjoittaneen puolesta tapahdu ellet itse nimenomaisesti halua sitä. Päätetään porukalla miten toimittajakapinaa viemme eteenpäin. Yhteystietoni löytyvät profiilistani ja Nukkuvien kotisivuilta. Nukkuvat kokoaa #toimittajakapina -porukan yhteen.

Viimekesäinen ”kissa ja tonttu –leikki" Porin SuomiAreenassa poiki mielenkiintoisen jutun, sillä Nukkuvilla on ensi kesänä peräti stipendi Areenan maanantaille. Nukkuvien aihe tulee olemaan: ”Valtamedia on osa ongelmaa" (työnimi) – saisikohan toimittajakapinallisista kasattua hyvän iskuryhmän Poriin Nukkuvien paneeliin? Siinä olisi mediatapahtumaa kerrakseen!

Päätoimittajasi haastamista voit tehdä vaikka saman tien. Mikset uutisoisi Nukkuvien toteuttamasta ”maailman ensimmäisestä” suomalaisen puolueen sähköisestä kannattajakorttikeräyksestä, johon liittyy myös mielenkiintoinen sivujuoni (linkissä) –

uskallathan sinä sen tehdä?

 

***

17.12.2018

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

 

***

Nukkuvien puolue – Nukkuvat (ml. sähköinen kannattajakorttikeräys)

Keltaliivitontut Facebookissa

Hirvimäki Political Youtubessa

petrihirvimaki.com

PetriHirvimki
Muut Jyväskylä
Ehdolla kuntavaaleissa

Iskä Kalervonkadulta Jyväskylästä. Nukkuvien puolue - Nukkuvat, heräävät, liikkuvat, sitoutumattomat ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja kts. www.nukkuvat.fi. Unitas kansanliikkeen perustaja, vapaustaistelija ja ex-presidenttiehdokas. KTM, kokenut yrittäjä ja kansalaisaktivisti. Yhteydenotot: petri.hirvimaki@nukkuvat.fi, puh. +358 44 987 13 02

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu