Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Keltaliiviliike – pian viides valtiomahti?

Ranskasta alkanut keltaliiviliike voi nousta isoksi yhteiskunnalliseksi toimijaksi myös Suomessa, mutta vain jos se tehdään oikein. 

1) Ensinnäkin homma on tehtävä "Finnish way” ei muita apinoimalla kuten yleensä on tapana. Meidän on pidettävä kansainväliset salaliittoteoriat poissa mielestä (jos niitä siellä on) puolin ja toisin viemästä tilaa järkevältä ja oikein suunnatulta tekemiseltä.

2) Suomalaiseen keltaliiviliikkeeseen on saatava mukaan sekä sitoutumattomat että vasemmisto- ja oikeistoaktivistit. Enemmänkin, siihen on saatava mukaan tavallisia rohkeita suomalaisia laajalla rintamalla, kaikki ne jotka haluavat muutosta.

3) Jotta 1) ja 2) olisivat yleensä ottaen mahdollisia, olisi fokus pidettävä tiukasti vain suomalaisen valtapuoluekorruption (Kokoomus, Keskusta, SDP) sisäisessä haastamisessa. Järkyttävän eriarvoisen "kaverisosiaalikapitalismin" ja toisaalta nöyryyttävän "almutalouden" alasajo yhteiskunnallisten uudistusten avulla. Suomalaisen pullamössöeliitin (väärä eliitti) kissanpäivät on lopetettava ja vapautuneet resurssit siirrettävä kansan hyvinvointiin! 

 

***

Suomalainen keltaliivitouhu on itsenäisyyspäivän tienoilta alkaen lähtenyt käyntiin juuri siten kuin ennakkoon arvelinkin sen lähtevän.

Eilen oli ensimmäinen ”Suomen keltaliiveiksi" itseään kutsuvan Facebook-ryhmän mielenosoitus eduskuntatalon edessä. Tilaisuuteen osallistui noin 50 henkilöa ja siinä vastustettiin GCM-sopimusta Reformin ja Suomen Kansa Ensin ryydittämänä.

”Isänmaallisella” rajat kiinni retoriikalla mentiin siis välittömästi omalle mukavuusalueelle. Sanomattakin selvää, että mikään edellisistä kohdista ei toteudu tuolla kaavalla. Ainoa mikä voittaa on perussuomalainen puolue kun se pystyy asemoimaan itsensä astetta maltillisempana vs tuo eilinen keltaliivitekeminen.

Tarkoitukseni ei suinkaan ole mollata kenenkään tekemistä tai mielipiteitä vaan yrittää saada suomalainen keltaliiviliike hakemaan niitä yhteisiä tavoitteita, joita erilailla ajattelevilla kuitenkin on. Sanomattakin selvää että tavoitteeseen pääseminen vaatii osin luopumaan omastaan silloin kun liivit ovat yllä – 

jos siis joku muukin haluaa että ”keltaliiveistä”, eli rohkeasta ja päämäärätietoisesta uuden ajan kansalaisaktivismista, tulisi lopulta jopa viides valtiomahti Suomeen?

Kuitti eilisestä tilaisuudesta tuli välittömästi myös täällä Puheenvuoroissa Vasemmistoliiton kirjoittajan blogissa: "Maahanmuuttovastaiset kaappasivat Suomen keltaliiviliikkeen”. Tänään on sitten vasemmiston oma vuoro kun Joukkovoimalla on klo 17 "yleiskokous", jossa käsittelevät keltaliiviasiaa.

Myös allekirjoittanut Nukkuvien puheenjohtajana on ollut asiassa aktiivinen, koska kuten sanoin arvasin jo ennakkoon kupletin juonen. Olemme perustaneet "Keltaliivitontut" -ryhmän Facebookiin ja järjestämme jo toista tapahtumaa asiaan liittyen. Ensimmäinen oli itsenäisyyspäivänä Helsingin Narinkkatorilla ja seuraava Jyväskylän Kävelykadulla torstaina 20.12.2018 klo 15-19, tervetuloa jos vain mahdollista ja kiinnostaa.

 

***

Hyvät keltaliivit, hyvät kansalaisaktivistit, rohkeat suomalaiset,

Mitäs jos perustettaisiin porukka sekä a) rohkeista oikeisto- että b) vasemmistoaktivisteista että c) sitoutumattomista, joita luontevasti edustaa ”miljoonan suomalaisen” Nukkuvien puolue – Nukkuvat ry (rp). Nukkuvat on epäpuolue. Tonttulakkimme värit ovat punainen ja valkoinen kuinkas muuten.

En näe että puoleiden tai yhdistysten sitoutuminen hommaan jäsenistöineen on ongelma jos tavoitteet ovat yhteneväiset – ja nythän emme puhu perinteisistä puolueista. Tietenkään keltaliiveissä toimiminen ei myöskään saa edellyttää mitään virallisia jäsenyyksiä puolueissa tai sellaisiksi aikovissa.

Valtapuolueet näkisivät mieluusti, että keltaliiviliike ei koskaan nousisi Suomessa todelliseksi yhteiskunnalliseksi voimaksi.

Hoidetaan homma porukalla kotiin, ollaan yhdistävä voima eikä hajoittava! Sinänsä ei haittaa vaikka myös vasemmisto perustaa ”oman” keltaliiviliikkeen, kunhan sanasta ”keltaliivi” ei loppupeleissä tule oksennus kurkkuun suurelle osalle suomalaisista. Ollaan luovia ja annetaan matkan opettaa, yhteistyössä!

Ehdotan että kaikki kolme osapuolta istuvat mahdollisimman pian yhteiseen pöytään juttelemaan keltaliiviasiasta ja miten sitä voitaisiin porukalla viedä eteenpäin. Omat yhteystietoni löytyvät profiilistani ja Nukkuvien kotisivuilta.

Jos vielä mahdollista, pyydän välittämään terveiseni Joukkovoiman tämäniltaiseen kokoukseen.

 

***

18.12.2018

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

 

***

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. sähköinen kannattajakorttikeräys)

Keltaliivitontut Facebookissa

Hirvimäki Political Youtubessa

petrihirvimaki.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Todellakin - jos joku on sinne kokoukseen menossa ja lukee tämän niin vink vink!

Tulen Helsinkiin nopeasti juttelemaan, tai minne sovitaan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Keltaliivit ja työntekijöiden korkea järjestäytymisaste on mahdoton yhtälö.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Mauri - miksi tarvitaan "työntekijöiden korkea järjestäytymisaste" jos meillä on maailman paras perusturvamalli esim. Nukkuvien Kansalaispalkka nyt! tapainen?

www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2884

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kipaisin keltaliivien FB-ryhmässä ja totesin, ettei Kansalaispuolueen vetämä ryhmä kelpaa minulle. Johdossa on puolueen johtoryhmään kuuluva henkilö ja ryhmää sensuroidaan varsin kovalla kädellä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Kai - huomasin, seurasin keskustelua tuossa toisessa blogissa.

Ei se sovi minullekaan! Siksi tässä haetaan uusia avauksia. ;-)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tuntuu jotenkin tyypillisen suomalaiselta lähestymistavalta alkaa kasata liikettä siitä kysymyksestä käsin, miten sitä johdetaan tai ei johdeta, mistä organisaatioista halutaan porukkaa mukaan yms. Suomalaiset ovat nöyrää ja kuuliaista kansaa ja siksi kai tuollaiset kysymykset ovat niitä ensimmäisiä tai pahimmassa tapauksessa ainoita pohdittaviksi.

Veikkaanpa, että Ranskassa keltaliiviliike lähti liikkeelle siitä, että ihmiset puhuivat siitä, millaista politiikkaa pitäisi tehdä eikä niinkään siitä, kenen sitä pitäisi tehdä.

Nyt tuntuu siltä, että erinäiset tahot Suomessa haluavat vain ottaa käyttöön keltaliiviliikkeen ulkoiset tunnusmerkit kun brandi alkaa jo olla tunnettu. Aatteista ei niin väliä. Toivottavasti olen väärässä.

(Jokohan kohta Kokoomuksen, Keskustan ja Sinisten ministerit vetävät keltaiset liivit ylleen ja lähtevät iltapäiväkävelylle Helsingin kaduille heiluttaen kylttejä, joissa on teksti "Hei, me ollaan keltaliivejä kaikki!" tms.)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Janne - ainakin oma ja Nukkuvien lähestymistapa on täysin vilpitön. Me emme ollenkaan ole saaneet minkäänlaista reilua peliä kohdallemme suomalaisen valtamedian suhteen.

Tottakai on innovoitava konseptia ja mikäs parempi jos se olisi YHTEINEN KONSEPTI?

Sellainen jolla isänmaata oikeasti muutetaan?

Ei pidä miettiä Ranskaa koko ajan miten tehdään, olemme Suomessa!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Olet Pete viime päivät valitellut että ryhmäsi vaietaan kuoliaaksi. Kannattaisiko istua porukan kanssa ja miettiä mikä on pielessä jos ette saa media- aikaa ja uusia jäseniä?

Yrittäjänä voin sanoa että jos tuote ei myy, vika harvoin on ostajassa. Jos homma kusee, olet todennäköisesti vähän kiinnostava tyyppi tai ammattitaidoton. Voi myös olla että tuotteesi ei ole kiinnostava tai se on jo niin nähty. Koska ammattitaidon puute tuskin on syynä, tuotteesi on suuremmalla todennäköisyydellä se ongelma.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Siltähän se näyttää jos ei itse ole etulinjassa tee tätä, luulee että Suomi toimii.

Joku tuolla jo väitti samaa eilen että ongelma olisi että "asiakas ei osta" - heitin takaisin että se ei ole se ongelma vaan että ei ole autoa, junaa, laivaa. lentokonetta, jolla sen asiakkaan luokse pääsisi.

Ja kyllä asiakas silti kokoajan enemmän ostaa, tosin valtamedian takia prosessi on hidas. Erittäin vaativa prosessi.

Ai niin, jos olisin miljonääri niin se auttaisi eikä tarvitsi välittää. Tosin agenda olisi sitten sellainen että vessanpöntöstä voisi vetää alas.

Ei yhteiskunnallinen oivaltaminen synny väärän pelin osaamisen kautta vaan sen kautta että oman kokemuksen kautta oivaltaa miksi se peli on väärä.

Lue agenda, sekin auttaa. ;-)

#valtamedia

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Sitäpaitsi - minä olen helvetin kiinnostava tyyppi verrattuna yhteenkään tämän maan valtapuolueen tai eduskuntapuolueen johtajaan.

Tarinakin on sadan vuoden mittainen, oikeasti.

Vinkki: etsi kaikki ne älykkäät, ahkerat ja kokeneet ihmiset, jotka a) olleet ensin politiikan ulkopuolella, saaneet b) paskaa silmilleen systeemistä enemmän kuin laki sallii c) sitten tulleet "pakotettuna" mukaan politiikkaan ja siinä d) samalla kirjoittaneet oman laajan ohjelman muutamaan isänmaataan ja myös kuitenkaan olematta mitenkään d) rasisteja, edes lähellä sitä.

Et löydä kovin montaa kaveria tästä maasta jos edellytät tuon koko ketjun.

Minä edellytän.

Ja haluan myös löytää ne harvat muut mukaan "nukkuvaan vallankumoukseen".

Siinäkään ei ole media liikaa auttanut vs Väyryset, siniset, Harkimot, natsit?

Mutta kyllä tämä tästä, kiitos.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Petri, "Sitäpaitsi - minä olen helvetin kiinnostava tyyppi verrattuna yhteenkään tämän maan valtapuolueen tai eduskuntapuolueen johtajaan."

Saanen näin sinua Petri nyt vähän neuvoa näin vanhempana naisena, sillä tuo itsekehu-linja on vaarallinen valinta kelle tahansa poliitikolle. Luulen, että jos moista julkisuudessa puhuisi Orpo tai Rinne, niin kurat lentäisi heti suoraan päälle jo samana päivänä.

Minusta me suomalaiset ollaan niin allergisia kaikelle itsekehulle, ettei se yksinkertaisesti toimi suosituksena kellekään. Ainakin pitää olla jo etukäteen vahvat konkreettiset näytöt osaamisestaan jollakin alalla. Pelkkä hyväkään koulutus ei riitä. Muiden mollaaminen ei myöskään enää toimi millään sektorilla. Lähinnä päinvastoin.

"Kyllä kansa tietää" oli muinoin Vennamon suosikki slogan, jolla hän keräsi ääniä puolueelleen, mutta tuskin sekään enää nykypäivänä riittäisi? Vastapuoli voi nykyään aina osoittaa myöskin kansainvälisiä tutkimuksia ja taulukoita kuinka hyviä me jo vertailussa muihin maihin kuitenkin olemme aika monissa asioissa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #15

Niin ollaan; itsemurhissa, alkoholismissa, lääkkeiden väärinkäytössä, koulukiusaamisessa, työpaikkakiusaamisessa, perheväkivallassa...

Minä en jaksa välittää omasta "julkisuuskuvasta", on sen verran raskas sorvi minulla asian oikeutukseen ja typeriin nykysysteemin asettamiin haasteisiin nähden, lievästi sanoen. Kestän vertailun kyllä vaikka itse sanonkin.

Ja olen ihan menestynytkin - tosin eri jutuissa kuin nykysysteemin hyväksikäytössä, siinä olen aina ollut surkea.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #16

Muistin kyllä heti kun olin kirjoittanut nuo kuitenkin hyvää tarkoittavat neuvoni, että olet jossakin sanonut, että neuvojia on tullut matkan varrella jo liikaakin. Tietty, se on aina vähän ärsyttävää, mutta toisaalta me kantaa ottavat neuvojat olemme myös niitä äänestäjiä joiden mielipiteilläkin on kuitenkin vähän väliä. Ilman äänestäjiä ja kannattajia ei ole mitään mahdollisuuttakaan päästä kaapin päälle:).

Olet toki sinnikäs ja symppis kaveri ja toivon ihan oikeasti, että saisit mahdollisuuden päästä väittelemään politiikkanne tavoitteista ja uusista aatteistanne muiden puolueiden kanssa. Tuolla yrittämisellä pitäisi jo olla myöskin oma itseisarvonsa ja palkintonsa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #17
Toni Tamminen Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #18

Nyt pääsi Tonikin kommentoimaan, ole hyvä. ps. foto olisi kiva...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Hae, Petri, Matti Apusen paikalle Etelärantaan, päätoimittajat jonottaisivat puheillesi kun olisit vihdoin omalla mukavuusaluellasi. Mutta älä hae jos et halua että "Johtajat huutavat, ihmisiä pelotellaan ja murretaan systemaattisesti"

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Muuten hyvä mutta minä taidan olla sellainen ihminen joka ahdistuu jos liian kauan on sillä mukavuusalueella.

Tosin sekin on haastavaa että ei ole koskaan siellä. Vaatii melkoista itsensä psyykkausta.

Kuinkahan kauan herrat ja rouvat eduskuntapuolueiden johtajat pärjäisivät minun hommassa? Tunteja vai jopa päiviä..?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sonkäjärveläislähtöisenä perusmaalaisena seuraisin mielelläni kokemuksiasi junan Sonkajärvelle tuoneen papin pojan pyytäessä KSML:n päätoimittajana audienssia luoksesi. Sillä tavalla läntinen ajattelu kehittyy täällä pohjan perukoillakin ihmsluonteen paljastuessa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #13

Puhut nyt varmastikin sen papin pojan luonteesta - minunhan on jo kaikkien tiedossa! ;-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Miksi et, Petri, kokeilisi jotakin omaperäistä suomalaista?

Naispuolinen jumalatar, hurjan ja arvaamattoman näköiseksi tatuoitu "Odin" säpsäytti äsken vieressäni apteekissa.

Palattuani lauantaina Italiasta, missä ei kahteen viikkoon ollut sattunut silmään ensimmäistäkään tatuoitua ihmistä, täällä HS:n kuvassa irlantilainen ja suomalainen naispari nyrkkeili keskenään. Ei tarvinnut hetkeäkään arvailla kumpi heistä on suomalainen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ollaan kehitytty! Olet varmaan huomannut että meillä on uudessa logossa pelkää rakkautta.

Olemme siis nimenomaisesti rakkauspuolue! ;-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Niinpä tietysti, uuden syntymän juhlaan valmistaudumme kristityt kaikki. Viestisi vaan sotkee ristiinnaulittavan etsimiseen, vaikka pikana saatkin liivejä. Sinuna tekisin trumpit ja vaihtaisin viestintätoimistoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset