Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Yleisradiolain muuttaminen olisi loistava vaalitäky perussuomalaisille?

Olkaa hyvät Jussi Halla-aho ja perussuomalaiset!

Esittelen tässä blogissani yleisradiolain muutosta vaativan kansalaisaloitteeni "YLE alas, kansa ylös!" kolme yksinkertasta mutta tehokasta kohtaa, joilla muutetaan YLE jokaisen suomalaisen omaksi yleisradioyhtiöksi:

"Lakia Yleisradio Oy:stä muutetaan seuraavasti: 

1) Lisätään 1 §:ään (Yhtiön asema) seuraava kohta: 

”Yleisradio Oy on suomalaisten yleisradioyhtiö.” 

2) Lisätään 5 §:ään (Hallintoneuvosto) seuraavat kohdat: 

”Hallintoneuvoston jäsenistä saa olla vain se osuus eduskuntapuolueiden kansanedustajia (tai heidän lähipiiriään) kuin eduskuntapuolueet ovat saaneet ääniä eduskuntavaaleissa kaikista äänioikeutetuista.” 

”Muut hallintoneuvoston jäsenet nimittää eduskunta Yleisradio Oy:n hallituksen esityksestä. Heidän on edustettava eduskuntapuolueista riippumattomia tahoja tai oltava eduskuntapuolueista riippumattomia yksityishenkilöitä.” 

3) Lisätään 6 c §:ään (Hallitus) seuraavat kohdat: 

”Yhtiön hallituksen jäsenet eivät saa olla sidoksissa eduskuntapuolueisiin ja heidän tulee edistää kaikin puolin puolueetonta tiedonvälitystä.” 

”Yhtiön toimitusjohtaja ei saa olla sidoksissa eduskuntapuolueisiin ja hänen tulee edistää kaikin puolin puolueetonta tiedonvälitystä.” (kohtaan hallituksen tehtävät, 1) 

”Yleisradio Oy:n hallitus esittelee eduskunnalle Ylen hallintoneuvoston muut kuin eduskuntapuolueita edustavat jäsenehdokkaat. (kohtaan hallituksen tehtävät, 6)"

(Tarkemmat tiedot perusteluineen yleisradiolain muuttamiseksi on esitetty itse aloitteessa.)

 

***

Ottakaa ja käykää asian kanssa vaalistudioihin ja vaatikaa yleisradiolain muutosta otettavaksi seuraavaan hallitusohjelmaan. Yksikään tähän maahan demokratiaa haluava suomalainen (äänestäjä) ei voi sanoa, etteikö "YLE alas, kansa ylös!" -kansalaisaloitteessa olisi juuri ne elementit, joita tarvitaan jos Yleisradion halutaan palvelevan demokratiaa. 

Kai te sitä haluatte perussuomalaiset, niinhän te ainakin koko ajan sanotte? 

Osoittakaa olevanne sanojenne mittaisia ja laittakaa ko. kansalaisaloitetta ihmisten tietoisuuteen. Otetaan siihen ensi alkuun 50 000 allekirjoitusta. Aikaa on vielä melkein se koko 6 kk ja allekirjoituksia ensimmäinen tuhat kohta täynnä. Yhteistyö on poikaa.

Sama koskee jokaista suomalaista puoluetta, joka haluaa muuttaa Yleisradion palvelemaan suomalaisia, onkohan sellaisia oikeasti eduskunnassa? Pienpuolueissa? Eduskunnan ulkopuolisten puolueiden ja muiden toimijoiden kannattaa huomioida etenkin aloitteen kohta 2. tarkasti.

Miten on persut, pannaanko homma yhdessä toimimaan vai oliko väärä mies taas? (Silloin tekin teette aivan samaa kuin Yle ja suomalainen valtamedia tekee...)

Ei mulla muuta, allekirjoittelemisiin!

 

***

17.1.2019

Villa Sirsa, Petäjävesi

Petri Hirvimäki

 

***

"YLE alas, kansa ylös!" -kansalaisaloite

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. sähköinen kannattajakorttikeräys)

Keltaliivitontut Facebookissa

Hirvimäki Political Youtubessa

petrihirvimaki.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Laitetaanpas postia Jussi Halla-aholle saman tien... mites muut, Arto Luukkanen jne eikös tämä YLE-asia ole juuri noin?

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Petri. Tämähän on rukousvastaus erittäin tärkeään asiaan. Siunaten Lasse.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Lasse. Harvemmin saa noin hienoa kannustusta ja noin korkealta tasolta. ;-) Asia on tärkeä ja toivottavasti sitä ei pidä yksin viedä.

Nyt on keli.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Vähänkö haiskahti mädältä nähdä kansan demokraattien TV1:n pääuutisissa viipyiltävän maailmalla muotiin tulleessa villaesineiden neulomisessa, esim. Etelä-Savosta oli löydetty metsurinvaimo neulomassa villalangasta moottorisahoja!

Demarien lehtikin muutti nimekseen Demokraatti, luottaen suomalaisen sanaan kuin Petteri Orpo.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tulkitsen tämän kannustavana kommenttina kyseiselle avaukselleni - tai ainakin tuolle aloitteelle? ;-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Voi siitä kehittyä vaikka mitä. Oliko oikein HS:n antaa eka pommipaita Martti Ahtisaarelle, eikä Erkki Tuomiojalle joka sentään oli aina tikkana paikalla kun vuoden ajan sisällissotaa muisteltiin? Sitä varten hänelle perustettiin isolla tohinalla yhdistyskin Historioitsijat ilman rajoja.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #10

Pitäisi varmaan lukea enemmän Helsingin sanomia että tietäisi paremmin mm tuosta.

Jokaikinen kerta viime vuosien aikana olen sanonut HS myyjälle puhelimessa että sovittu, tilaan lehden heti kun sinä hoidat sen asian kuntoon, että Nukkuvista olisi juttu maamme suurimmassa sanomalehdessä.

Eipä ole tarvinnut Hesaria tilata...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #11

Raha, luotettava palvelija, ei koskaan nuku, kuuluu talouden kultainen sääntö. Joka hetki jossain päin maapalloa pörssi noteeraa kursseja. Ei pörssiyhtiön hallituksessa voi odotella savolaisten tuumailuja; ee laakasta, naatitaan. Nopeat syövät hitaat. Pitää tietää viimeinen käyttöpäivänsä, sanoo Stefan Wallin.

Jossakin Afganistanissa HS:n päätoimittaja Kaius Niemi oli keksinyt neuloa villapaitaan koristeeksi pommeja. Ensimmäisen liikelahjan hän ojensi kuvaajan ikuistaessa hämmentyneelle Martti Ahtisaarelle.

Pommipaitoja kullatuilla siivekkeillä sisällissodalle, hopeisilla talvisodalle, pronssisilla jatkosodalle.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Täysin epärealistinen tavoite: ikään kuin "kansa" olisi sama kuin persut – tai nukkuvat – mikä on persujen keskeinen ajatusharha.

Puolueettomuus on myös aivan älyvapaa ajatus: jos yksittäinen ohjelma olisi täysin "puolueeton", se olisi niin latteaa huttua, ettei kukaan haluasii sellaista katsoa/kuunnella/lukea.

Eri asia on sitten tasapuolisuus. Mutta se pitää sisällään sen, että kaikki joutuvat näkemään/kuulemaan itselleen vastakkaisia näkemyksiä, elleivät siksi aikaa sulje laitetta.

Se on totta että Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmien yleiskuva on tällä hetkellä hallitusmyönteinen, hallituksen, jolla on kansan vähemmistön kannatus. Johtuu kokoomuksen ylivallasta talon johdossa.

Mutta siitä huolimatta kansasta vain kymmenennes on persuja, eikä nukkuvat suinkaan ajattele yhdensuuntaisesti. Ensimmäisestä jytkystä asti useilla persuilla on ollut se harha, että ovat kokoaan moninkertaisesti suurempia. Siihen tautiin ei auta kuin suhteellisuudentaju, joka nyt näkyy olevan pahasti hukassa.

Nukkuvista puhumattakaan, joillakin heistä näkyy olevan harha yhdenmukaisesta ajattelusta – melkein kuin sotaveteraanit, joita jotkut pitävät/pitivät kaikkia äärioikeistolaisina.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Mark.

"Täysin epärealistinen tavoite: ikään kuin "kansa" olisi sama kuin persut – tai nukkuvat – mikä on persujen keskeinen ajatusharha."

Sitäkin "harhaa" nyt kovasti punnitaan - jos persut innostuu tästä, niin saavat minulta ja suomalaisilta (kansalta siis) ison papukaijamerkin. Sehän osoittaa että he oikeasti haluaisivat demokraattisen Ylen. Huom! sama koskee jokaista puoluetta.

Veikkaukseni on että kukaan ei innostu. kaikki ovat hiljaa koska YLE on eduskuntapuolueiden propagandatuutti, myös persujen. on tämä peli nähty. Silloin laitan uutta blogia koska kaksinaismoralismi ei ole hyve edes perussuomalaisille mitä tulee Suomen kehittämiseen.

"Puolueettomuus on myös aivan älyvapaa ajatus: jos yksittäinen ohjelma olisi täysin "puolueeton", se olisi niin latteaa huttua, ettei kukaan haluasii sellaista katsoa/kuunnella/lukea."

Tässähän vaaditaan YLE puolueettomaksi ja se ei ole älyvapaa ajatus!

"Eri asia on sitten tasapuolisuus. Mutta se pitää sisällään sen, että kaikki joutuvat näkemään/kuulemaan itselleen vastakkaisia näkemyksiä, elleivät siksi aikaa sulje laitetta."

Keskeinen ajatusharha! "Kaikki" ei ole Suomen eduskunta! vaan se edustaa vain noin 60 % suomalaisista. Tuosta 40 % nousevasta uudesta ajattelusta et monesti tiedä yhtään mitään jos se on laadukasta. Esimerkiksi juuri Nukkuvat on siitä karmea esimerkki - Yle ei ole uhrannut bitin bittiä meihin (kts aikaisemmat blogini aiheesta).

Etulinja opettaa ja siitä kokemuksesta tämäkin oivaltaminen kumpuaa. Ei se tosin kamalasti lohduta...

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Yle on ollut, lähinnä porvaripoliitikoiden ja mm. uskonnollisten ääri-yhteisöjen hampaissa koko olemassaolonsa ajan.
Aikanaan arvosteliin ja kiisteltiin ohjelmien "väristä" ja mm. hartausohjelmien vähyydestä. Puututtiin hanakasti yksittäisiin ohjelmiin ja niiden tekijöihin.

Vielä viime vuosinakin pääministeri Sipilä aiheutti sähköpostipommituksellaan kohun ja loiskiehunnan joka puolestaan aiheutti uutispäällikön ja muutaman pätevän toimittajan lähdön talosta.
Sipilän lisäksi myös silloisen persujen puheenjohtaja Soinikin sanoi joillakin mediapäivillä jytkyuhossaan "enteellisesti", että: "Yleen palataan vielä...?"

Nyt voi jo veikkailla mihin Soini itse enää palaa ja Sipiläkin tullee "palaamaan" ja kritisoimaan Yleä rivikansanedustajana oppositiosta...?

Soinin persujen Yle-vastaava, mediapersoona Teuvo Hakkarainenkin on ehdottanut, että Yle alas, tai ainakin Yle-vero ja jokainen hankkikoon mieleisensä, maksullisen mediakortin, varojensa ja ohjelmamieltymystensä mukaan.
Eduskunnassa on entisiä lehtikeisareita ja vastaavia, joska haluaisivat ainakin riisua ja vähentää Ylen tarjontaa ja tehdä tilaa kaupalliselle medialle.

...Saa nähdä mitä pitkässä juoksussa tekee ja haluaa Ylen uusi, kaupalliselta puolelta, MTV Kolmosesta tullut toimitusjohtaja?

Ylen pääjohtajan/ toimitusjohtajan paikka on ainakin perinteisesti ollut tuulinen ja tuuli on tullut milloin miltäkin suunnalta...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Seppo. Vastasin joku aika sitten eräälle, joka kommentoi, että "kyllähän kaikki (eduskuntapuolueet) kritisoi YLEä" suunnilleen seuraavasti:

"Totta hitossa ne kritisoi, koska se liittyy siihen typerään laskutikkuleikkiin, jolla vaaditaan sitä , että oma puolue hyötyisi vähintään oman ääniosuuden verran ko propagandatuutista. Ei se kehumalla siinä hommassa parane".

Kuten olen jatkuvasti tuonut esille on Ylen ja valtamedian ongelma laajemminkin se, että hyviä ruohonjuuritason oivalluksia ja toimijoita JOTKA POTENTIAALISESTI HAASTAVAT nykysysteemia ei päästetä siellä lainkaan esille. Suomalainen valtamedia ja YLE etunenässä on portinvartijamedia ja nykysysteemin ylläpitomedia.

Jos urheilu olisi tällaista se ei Kiinostaisi ketään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset