Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kumpi on tärkeämpi: firman työkone vai lapsiemme loppuelämä?

Suomen hallitus on kertonut julkisuudessa että ”kaikki kivet käännetään” lapsiin kohdistuvan seksuaalirikollisuuden torjunnassa. Sattuneesta syystä ko. aihe on juuri nyt vaalien alla tapetilla. Sopii kysyä mitä monet poliitikot loppujen lopuksi asiassa ajattelevat - lapsiammeko vaiko tekijöiden ihonväriä, raflaavia otsikoita ja sen sellaista?

Mieleeni tuli uusi, tehokas ja yksinkertainen keino lastemme suojeluun pedofiileilta ja hyväksikäyttäjiltä ilman poliittista leimaa mihinkään suuntaan. Tein siitä kansalaisaloitteen, joka alkanut 19.1.2019 nimellä:

"Vihjepalkkio käyttöön lapsiin kohdistuvan seksuaalirikollisuuden torjunnassa"
 
Aloitteessa ehdotetaan, että ”luodaan julkisista varoista maksettava vihjepalkkiosysteemi ehkäisemään pedofiliaa ja lapsiin kohdistuvaa seksuaalirikollisuutta.” Ko rikollisuus on niin vakavaa ja muutenkin luonteeltaan sellaista, että viran puolesta maksettava vihjepalkkio olisi hyvä keino osaltaan sen torjumiseen.

Suomessa on jo nyt käytössä vapaaehtoinen vihjepalkkiosysteemi, jossa asianomistajat ja vakuutusyhtiöt antavat palkkion rikoksen selviämiseen johtaneesta vihjeestä. Poliisi on myös tietoinen ko. vihjepalkkiosta ja kertoo siitä yleisölle. Raha ratkaisee ja siksi firman pihasta varastettu työkone löytää monesti sen avulla takaisin omistajansa luokse.

Entä pedofiilien uhrit, suomalaiset lapset, maksaako kukaan vihjepalkkioita heidän puolestaan? Ei maksa, pedofiilien uhreja kun on ”vain" 1000 – 2000 per vuosi niin eihän ongelma edes kosketa juuri meidän lapsiamme vielä, vai..?

 

***

Eräs itseään ilmeisesti jonkun sortin liberaalina pitävä Facebook-kaverini kommentoi, että kyseessä olisi vähintäänkin perustuslaillinen kriisi jos lastemme elämää pelastettaisiin näinkin ”alhaisella" tavalla kuin puhtaalla rahalla, aiheuttaisi kuulemma kovan härdellin.

Miten niin, jos kerran Italian mafiakaan ei ole laajentanut toimintaansa Suomeen, vaikka täällä jo nyt vapaaehtoisia vihjepalkkioita hallinostureista maksellaan? Miten niin, jos vihjepalkkio on 100% tulosvastuullinen eli maksetaan vasta tuomioon johtavasta vihjeestä, ei ennen, maalaisjärki tässäkin, hoi!

Seli, seli ja liika politikointi toimii pedofiilien hyväksi – kumpi se vaatikaan suojelua, pedofiilit vai lapsemme?

Olisiko jotenkin ylevämpää sotkea aina joku virkamies väliin, poliisi, lastensuojelu tms holhousmekanismi aitoon suomityyliin? Ennenkaikkea olisiko se aina tehokkaampaa? Ei varmasti, ja ihan puhtaalla rahallahan tuokin työvoima kustannetaan.

Ja kas kummaa, tietenkin myös perussuomalaisten Facebook-ystävieni tuntuu olevan kovin vaikea suhtaantua koko aloitteeseen, sekin on tullut selväksi parissa päivässä. Ilmeisesti heilläkin on ihan omat syynsä moiseen..?

(jatkuu kuvan alla)

 

 

Herätys suomalaiset, kyse on lapsistamme!

Mitä luulette olisivatko pedofilian ja hyväksikäytön uhreiksi joutuneet lapset ja heidän vanhempansa halunneet, että kyseiset teot olisivat loppuneet lyhyeen? Tai jopa että vihjepalkkion avulla potentiaalinen hyväksikäyttäjä istuisikin vankilassa ja/tai olisi hoidon ja viranomaisvalvonnan piirissä ennen kuin edes olisi ehtinyt tehdä karmeita tekojaan?

”Lapsiin kohdistuvalle seksuaalirikollisuudelle on tyypillistä, että vakava rikollinen hyväksikäyttö on usein toistuvaa ja ennen paljastumistaan se on kestänyt jo useita kuukausia tai jopa vuosia. Vihjepalkkiosysteemi olisi siksi potentiaalisen tehokas kärsimysten lopettaja ja toisaalta pedofiilirenkaiden laajenemisen estäjä. 

Sosiaalinen kontrolli toimisi paremmin kun siihen olisi uusi motivaation lähde, raha. Ei pidä aliarvioida ”pelkän rahan” merkitystä ilmiantojen ja epäilysten esilletuomisessa. Vihjepalkkio toimisi sekä uhrin ja hänen hyväksikäyttäjiensä lähipiirin kautta että laajemman yleisön tarkkaavuuden avulla. Se kannustaisi myös pedofiilirenkaiden mahdollisia katuvia jäseniä tunnustamaan entistä herkemmin ja samalla käräyttämään renkaan muut jäsenet.”
 

 

***

Hyvät herrat ja rouvat ministerit,

Kyseessä on lastemme tulevaisuus ja meidän tulee suojella heitä kaikin inhimillisin keinoin potentiaalisia hyväksikäyttäjiään vastaan. Vihjepalkkion maksaminen ei vie kenenkään ihmisarvoa, ei aiheuta ongelmaa tasa-arvon tms suhteen ja olisi ilmeisen tehokas keino estää lapsiin kohdistuvaa seksuaalirikollisuutta Suomessa.

Pyydän, että otatte aloiteessa esittämäni asian mukaan keinoksi turvaamaan lastemme tulevaisuutta ja ryhdytte asiaa koskevan lainsäädäntötyön valmisteluun mahdollisimman pikaisesti.

Hyvät suomalaiset,

Politiikka on politiikkaa ja siksi yllä mainittu tuskin tapahtuu ilman riittävää painetta maamme päättäjille. Ota aloite haltuun ja kysy itseltäsi haluaisitko, että lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten tekijät saataisiin aiempaa tehokkaammin kiinni ja vankilaan ehdottamani vihjepalkkion avulla?

Mitään härdelliä siitä ei varmasti tule - härdelli on ihan muualla, perheissä, joiden lapset ovat joutuneet pedofiilien ja hyväksikäyttäjien uhreiksi.

Tervemenoa allekirjoittamaan!

 

***

22.1.2019

Villa Sirsa, Petäjävesi

Petri Hirvimäki

 

***

"YLE alas, kansa ylös!" -kansalaisaloite

"Vihjepalkkio käyttöön lapsiin kohdistuvan seksuaalirikollisuuden torjunnassa" -kansalaisaloite

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. sähköinen kannattajakorttikeräys)

Keltaliivitontut Facebookissa

Hirvimäki Political Youtubessa

petrihirvimaki.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Petri, hyvä kirjoitus ajankohtaisesta aiheesta.

Meillä kuitenkin on jo huoli-ilmoitus ja lastensuojeluilmoitus, ja siksi niitä kannattaa käyttää ennen kuin me saamme "kättä pidempää" eli uusia parempia lakeja.

Ks. myös alla oleva:

https://www.talentia-lehti.fi/islannin-malli-pelas...

- - "Tutkimus näytti, miten kouluissa, joissa vanhemmat tuntevat lastensa ystävät ja tuntevat heidän vanhempansa, syntyy sosiaalista pääomaa. Oppilaat hyötyvät vanhempien välisestä yhteydestä ja vaikutus ulottuu tapaan käyttää päihteitä. Yhteisöllisyys synnyttää suojamekanismeja lapsille." - -

Kannattaisikohan meillekin vielä harkita "Islannin mallia"?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Kirsi. Ihan varmasti on kovasti merkitystä yhteisollisyydellä ja huolenpidolla - ne ovat ne kaikkein tärkeimmät. Uskon että vihjepalkkiosysteemi lisäisi etenkin sen porukan ilmoituksia jotka eivät ole uhrin lähipiiriä: suuri yleisö ja hyväksikäyttäjien lähipiiri.

Jopa pedosfiilirenkaiden sisällä saattaisi tulla motivaatiota ilmoittaa.... vankiloissa toiset vangit kuulevat juttuja jne.

Kaikki tämä olisi vain plussaa lastemme suojelun kannalta.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Mielestäni olisi tärkeää, ettei käytettäisi sanaa pedofiili lapsiseksirikollisen synonyyminä eikä sanaa pedofilia lapsiseksirikollisuuden synonyyminä.
On olemassa pedofiileja, jotka ovat sellaisia oman tahtonsa vastaisesti ja jotka pidättyvät taipumuksensa toteuttamisesta.
Osoitteesta https://fi.wikipedia.org/wiki/Pedofilia löytyy tarkemmat sanojen pedofiili ja pedofilia määritelmät.
Ylen sivuilla vuodelta 2015 olevan radio-ohjelman otsikkona on "Pedofiiliä, joka ei ole toteuttanut fantasioitaan, ei auta kukaan". https://areena.yle.fi/1-2607567
En tiedä onko asiaan saatu muutosta. Pelkästään rikoksia tehneiden pedofiilien kiinni ottaminen ja rankaiseminen ei riitä, vaikka jotkut näyttävät niin luulevan.
Osoitteessa https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/suomalaiskeksint... on minullekin uusi idea siitä miten voisi ennalta ehkäistä seksuaalirikoksia.

Seuraavana lisää linkkejä tähän aiheeseen.
https://yle.fi/uutiset/3-9402805
https://www.city.fi/blogit/muistiinpanot/apua+pedo...
https://yle.fi/uutiset/3-7682238

Minä kannatan itseä häiritsevän seksuaalivietin poistamiseen tai oleelliseen heikentämiseen soveltuvien aineiden sallimista itsehoitolääkkeiksi. https://en.wikipedia.org/wiki/Anaphrodisiac

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Aaro. Hyviä pointteja, seurasin linkkejä. Asia on niin monitahoinen että ei välttämättä kaikkia nyansseja halitse ellei ole todella asiaan vihkiytynyt.

Olet oikeassa - tavallaan myös pedofiili on oman sairaan himonsa uhri, voi sen niinkin ajatella. Siltikään vihjepalkkiosysteemi ei olisi heiltä pois, etenkin jos ihminen väärästä himostaan selvästi kärsii.

Mikä tahansa yhtään inhimillinen keino ehkäistä lasten hyväksikäyttöä tulisi olla keinovalikoimassa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sitten jokaiseen oblastiin oma lapsiasiavaltuutettu suhaamaan taksilla vihjeiden perässä?

Sattuuhan sitä myös politiikassa. Miten Hjallis Harkimo ehtikin vokotella Maria Lohelan tiiminsä ennen sinua Petri? Haiskahtaa näkymättömän käden vaikutuskiihdytykseltä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ei tällaisesta väsyneestä vapaustaistelijasta kukaan ole kiinostunut..?

Onhan siellä vino pino poliitikkoja, urheilijoita, missejä ja sometähtiä, joista valita.

Väsyttävää touhua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset