Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Perussuomalaisten pahin painajainen

Onko perussuomalaisten pahin painajainen alle kolmikymppisten vihervasemmistolaisten opiskelijaneitokaisten (ja varttuneempien feministitätien) nousu politiikan parrasvaloihin Jyväskylän Bella Forsgrénin tapaan? 

Ei ole.

Yksi ensimmäisistä asioista, jonka opin tultuani mukaan politiikkaan vajaa viisi vuotta sitten oli ”voiman ja vastavoiman” laki. Sen mukaan mitä tahansa tapahtuu suomipolitiikassa, samansuuruinen vastavoima syntyy toisella puolen nykyistä vasemmisto-oikeistopeliä. Edellinen asetelma siis oikeastaan vain vahvistaa perussuomalaisia, sehän näkyi juuri käydyissä eduskuntavaaleissa.

Entä onko perussuomalaisten pahin painajainen se, jos koko suomalainen valtamedia yhdessä rintamassa entistä määrätietoisemmin nousee pahana pitämäänsä mörköä, perussuomalaisia, vastaan?

Ei todellakaan ole.

Perussuomalaiset on ihailtavan määrätietoisesti rakentanut brändiään nykysysteemin ”ainoana haastajana” – suurimmaksi osaksi tosin juuri valtamedian tahattoman veto-avun turvin!

Perussuomalaiset ei jatkossa edes tarvitse valtamedian tahatonta vetoapua, koska se on luonut oman vastamedian omaa totuutta toitottamaan. Erinomainen veto perussuomalaisilta jatkoa ajatellen etenkin nyt kun kannattajakunta on taas nostettu siihen, mitä se oli 2015 ja 2011.

Perussuomalaisten pahin painajainen on se, että jostain tulee uusi voima, joka 1) tarjoaa houkuttelevamman vaihtoehdon perussuomalaisten omille kannattajille 2) osaa pelata perussuomalaisten omilla aseilla (retorisesti, ei välttämättä ohjelmallisesti) ja 3) kykenee samaan aikaan houkuttelemaan myös perussuomalaisten poliittisia vastustajia riveihinsä, niitä maalaisjärkisimpiä ja kokonaisuudesta kiinnostuneimpia.

Perussuomalaisten pahin painajainen on siis uusi ja uskottava todellinen pelinmuutospuolue – sitähän perussuomalaiset ei itse ole, vaikka moni niin valtamedian nykykattauksella luulee.

 

***

Vaaleissa tapahtui kaikki se, mitä etukäteen minä ja moni muu ennakoi. Ensinnäkin protesti valui vasemmisto-oikeistojanan ääripäihin. Uusi eduskunta "polarisoitui” siten, että siellä on paljon aiempaa enemmän persuäijiä ja vihervasemmistolaisia feministejä vääntämässä toistensa kanssa. Ei kivaa katsottavaa tai kuunneltavaa jatkossa, viihdettä kylläkin. Eduskunta voi hajota milloin tahansa ennen seuraavia vaaleja.

Toisekseen pienpuolueet eivät menestyneet hyvin, valitettavasti, mutta toisaalta ymmärrettävästi. Lukuisten ”vara-persujen" äänet menivät luonnollisesti perussuomalaisille. Myöskään Liike Nyt:ä, ”vara-Kokoomusta”, ei voi pitää menestyjänä jos yhtään huomioidaan sen saama 10 MEUR ilmainen media-aika. Vain Harkimo itse sisään eduskuntaan. Siniset käytännössä lakkasi olemasta. Helsingissä vaaliliitto ei auttanut Piraattien Petrus Pennasta eduskuntaan asti, vaikka hyvä henkilökohtainen tulos hänelle.

Kolmanneksi Perussuomalaiset hyötyi massiivisesti suomalaisen valtamedian järkyttävästä ”puolueettomuudesta”.

Valtamedia yhdessä valtapuolueiden kanssa yritti kovasti pitää persut aisoissa vielä vaalitaistelun alussa. Kävi täsmälleen päinvastoin. Perussuomalaisten jo olemassa oleva osittainen valta-asema takasi sen, että sitä ei voitu mitenkään syrjäyttää, vaikka kuinka haluttiin. Ihmisten suoranainen raivo valtamediaa kohtaan vain lisäsi perussuomalaisten kannatusta. Perussuomalaiset tuli ja korjasi potin Jussi Halla-ahon hyvän esiintymisen siivittämänä vaalitenteissä.

 

***

Olen viime vuodet koko ajan hokenut, että suomalainen yhteiskunta on sellainen painekattila, että muutos tapahtuu varmasti. Onko se hyvä muutos vai huono muutos, on paljolti valtamedian ja vähemmän suomalaisten käsissä – sitä saa, mitä tilaa!

Valtamedia mokasi ja raskaasti demokratian kannalta vaalit 2019, eikä kyse ole vain vaaleja edeltävästä parista kuukaudesta.

Haluaako valtamedia mokata seuraavatkin vaalit? Niin kauan kuin mm. me Nukkuvat olemme syrjässä valtamedian lähes totaalisen kuoliaaksivaikenemisen vuoksi, ei ainakaan edustamamme hyvä "nukkuva vallankumous" pääse suomalaisten tietoisuuteen. Perussuomalaiset pääsee jatkossakin suomalaisten tietoisuuteen, koska sillä on valtamedian tahattomasti sille rakentama haastajabrändi, eikä muista tunnu olevan sille mitään vastusta..?

Nukkuvien ohjelman luku 5. on nimeltään ”Valtamedia on osa ongelmaa”.

Valtamedian ongelma ilmenee yhteiskunnallisen oivaltamisen rappiotilana. Se ilmenee siinä, että ainoa tapa millä nykyolosuhteissa uusi toimija pääsee politiikassa eteenpäin, on äärevöityä jo valmiiksi väärässä vasemmisto–oikeisto-pelissä – siis maailmanhalausta tai scripta-blogeja.

Suomalainen valtamedia lopettakaa myös se Harkimon, Jungnerin ja Enbusken puulaakin erikoiskohtelu, se on silkkaa energian tuhlausta kuten olette kai jo huomanneet? Sama koskee muitakin eliittiliikkeitä, väyrysiä, sinisiä ja sen sellaisia. Ehkä teidän siellä valtamediassa ei jatkossa enää pitäisi olla niin pontevia oman agendanne ajamisessa, ehkä pelkkä todellinen puolueettomuus toimisi paljon paremmin?

Minulla on syytä uskoa, että jatkossa Nukkuvat ei ole enää syrjässä, koska valtamedia ei enää halua meidän olevan syrjässä. Siitä on ollut merkkejä ilmassa jo nyt. On olemassa muitakin painavia syitä uskoa, että jatkossa meille Nukkuville riittää ”pelkkä hyvä oma peli” maaliin asti. Siitä lisää pian.

Seuraavassa blogissani pelataan ”Nukkuvien tikkiä”.

 

***

23.4.2019

Villa Sirsa, Petäjävesi

Petri Hirvimäki

pj., Nukkuvien puolue - Nukkuvat ry (rp)

 

***

petrihirvimaki.com

"YLE alas, kansa ylös!" -kansalaisaloite

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. sähköinen kannattajakorttikeräys)

Keltaliivitontut Facebookissa

Hirvimäki Unpolitical Youtubessa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Retoriikasta ja siitä persujen omilla aseilla kuviosta puheenollen kannattaa katsoa miten "Jussi Halla-aho virpoo Teuvo Hakkaraista ja Mauri Peltokangasta" ;-) -

https://www.facebook.com/petri.hirvimaki/videos/10...

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

148 ääntä, josta sukulaisia liennee puolet. Olisiko aika tehdä touhusta jonkinlainen johtopäätös.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

On ja se johtopäätös on hyvä torjuntavoitto!!

Oma tulos oli lähinnä se ja sama, mutta vaalien tulos valtakunnallisesti kiinostavampi - meni juuri niin kuin piti, siitä lisää seuraavassa blogissani.

Minulla Keski-Suomessa valitsijayhdistys ja punakoita naamoja vaalijulisteissa - oman puolueesi puheenjohtaja ei ole minkään tason mestari minuun verrattuna kestämään sitä tuskaa mikä vaaditaan kun Suomessa synnytetään jotain oikeasti from scratch eli tyhjästä.

Halla-aholla, Hakkaraisella ja PEltokankaalla oli pöytä katettuna jo kun aloittivat.

Mutta täältä tullaan -

https://www.facebook.com/petri.hirvimaki/videos/10...

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Uutta voimaa saa odotella ties miten pitkään. Minusta Perussuomalaisten suurin ongelma on hajanaisuus. Puolueella on monta ideologiaa, joskin maahanmuuton vastustus ja ilmaston lämpenemisen vähättely ovat eniten esillä.

Puluetta äänestivät monet ns. tavalliset kansalaiset, jotka odottavat oikeudenmukaisempaa työelämää, parempaa palkkaa ja sosiaaliturvaa eläkkeet mukaan lukien. Tälle porukalle edessä on pitkä pettymysten sarja, jos perussuomalaiset menevät mahdolliseen oikeistohallitukseen. Jos taas heidät hyväksytään Rinteen johtamaan hallitukseen, pitää pulueen muuttaa perusasenteitaan. Se taas on suuri pettymys peruspersuille.

Todennäköisesti perussuomalaiset jäävät hallituksen ulkopuolelle. Sillä tavoin Halla-aho voi parhaiten säilyttää messiasasemansa, jonka hän valivoiton myötä saavutti. Neljän vuoden päästä Perussuomalaiset voi olla suurin puolue ja samalla pääministeripuolue. Vasta silloin lopullisesti valkenee heidän tavoitteittensa mahdottomuus.

Suomen ja suomalaisten etua ei voi ajaa pyrkimällä eroon globaalista maailmasta. Se ei ole mahdollista. Suomen menestys on kiinni juuri siitä, miten hyvin sopeudumme kansainväliseen yhteistyöhön. Silloin lähtökohtana ei voi olla, että vaadimme etuja vain itsellemme. Se syö yhteistoiminnan mahdollisuudet. Katsotaan nyt ensin, millainen hallitus syntyy. Sen jälkeen on mahdollisuus punnita Perussuomalaisten toiminnan tarkoituksia ja tavoitteita.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Viljo.

Ei ole mitenkään mahdotonta synnyttää "the Next Big thing" suomipolitiikkaan vaikka tässä ja nyt omassa päässään ja sitten isommalla porukalla vähän myöhemmin.

Siemenperunat on jo hyvässä kasvussa.

Seuraavassa blogissani lisää, mutta tässä maistiaisia jo:

https://www.facebook.com/petri.hirvimaki/videos/10...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"..joskin maahanmuuton vastustus ja ilmaston lämpenemisen vähättely ovat eniten esillä. "

Ei perusuomalaiset vastusta sellaista maahanmmuuttoa, joka on yhteiskunnalle positiivisessa mielessä kannattavaa, kuten työn, opiskelun tai aivoliiton myötä, sen sijaan vastustavat sellaista muuttoa, joka aiheuttaa vain yhteiskunnalle kuluja ja velanottoa. Onko tämä Demari herran mielestä "vastustusta"?

Perusuomalaiset eivät koskaan ole kiistänyt ilmastonlämpenemistä ja pitävät sitä uhkana kuten muutkin. He ovat kritisoineet toimia, ratkaisuja joita on esitetty ilmastofanaatikkojen puolelta ja miten epäoikeudenmukainen Pariisin soppari on "maksa, niin saat saastuttaa". Ilmastonlämpeneminen ei pysähdy, vaikka me lopettaisimme maatalouden, teollisuuden, autoilun, lentämisen ja sen punaisen lihan syönnin.

Onko tämä teidän Demarien ja viherituhippien mielestä "vähättelyä"?. Ei mielestäni, se on realismia. Ei kannatta pitää ihmisiä tyhminä, aivottomina ja olettaa etteivät he osaa lukea tai tulkita mitä kukin puolue ajaa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Risto. Perustelusi olivat ihan hyvät ja myös täynnä vähän ihon alle menevää retoriikkaa vastapuolta kohtaan.

"Voiman ja vastavoiman laki" toimii.

Perustelusi eivät kuitenkin olleet Nukkuvien ajattelun kannalta riittävät - miksi Suomessa on niin paljon "haittamaahanmuuttoa"?

Onko vika niiden pakolaisten tai onko se systeemin vika? Työkykyiset nuoret miehet makoilee vokeissa ja siitä maksetaan, turhautuu jne.

Minun mielestä silloin on systeemissä jotain vikaa ja pahasti. Niillehän voisi antaa raivaussahan käteen vaikkapa? Siitä se lähtisi. Maailmassa on paljon maita, jotka ovat erittäin menestyneitä vaikka niissä on paljon maahanmuuttajia - eihän Amerikassa muita olekaan?

Perussuomalaisten suurin ongelma on siinä, etteivät he valtansa säilyttääkseen edes halua ratkaista edellistä ongelmaa systeemiä muutamalla! Sen ratkaisu vaatii sen pelinmuutoksen ja kolmen valtapuolueen väärän vallan poisottamisen.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

"Perussuomalaisten pahin painajainen on se, että jostain tulee uusi voima, joka tarjoaa 1) houkuttelevamman vaihtoehdon perussuomalaisten omille kannattajille 2) osaa pelata perussuomalaisten omilla aseilla (retorisesti, ei välttämättä ohjelmallisesti) ja 3) kykenee samaan aikaan houkuttelemaan myös perussuomalaisten poliittisia vastustajia riveihinsä, niitä maalaisjärkisimpiä ja kokonaisuudesta kiinnostuneimpia."

Eikös tämä ole vähän kaikkien puolueiden painajainen? Siitä syystä puoluekenttään ei - demokratian perusperiaatteita ikään kuin halveksuen - edes "oikeasti" haluta kovin hanakasti uusia niin sanottuja pienpuolueita haastamaan vanhoja valtarakenteita. Näille ei anneta tasapuolisesti media-aikaa, eikä niitä muutenkaan noteerata kovin korkealle, koska sieltä saattaisi hyvinkin jossain vaiheessa tulla haastaja mille tahansa vanhalle, sata vuotta täyttäneelle patrioottipuolueelle. Periaatteessa se on myös ymmärretävää, koska jo nyt on huomattavissa, että puolueita ja vaihtoehtoija on ikään kuin "liikaa" toimivan hallituksen muodostamiseksi. Mikään puolue ei saa kovin vahvaa kansan mandaattia ja kaikkien puolueiden kannatukset ovat reilusti alle 20 prosentin. Kuinka monta paikallaan junnaavaa ja keskenään riitelevää sixpack -hallitusta Suomi kestää?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Harri. Sinullekin suosittelen jo etukäteen katsomaan sen videoblogini. Linkki aikaisemmassa kommentissa.

Käsittelen aihetta myös seuraavassa blogissani "Nukkuvien tikki"

Siinähän jaetaan viisi korttia. Peli jota jokainen vanhaa valtaa haastava joutuu pelaamaan.

Nukkuvien omassa kädessä on kolme ässää, ei huonosti.

Myös se että valtamedia veti surkeasti edelliset vaalit toivottavasti avaa silmiä siellä, ainakin osalla porukkaa.

Nimittäin jos se persut ei olekaan se maailman paras juttu Suomelle... kuten totesin pelkkä puolueettomuus valtamedialle riittäisi paljon pidemmälle kuin tahaton persussuomalaisten nostaminen.

Herätkää valtamedia!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ennätysmäärä pienpuolueita yrittämässä saada kansalta lupaa edustaa. Merkillisin pienpuolue oli siniset, jolla oli ministereitäkin, vaikka Ylen taulukoissa kannatus oli vuonna 2015 0%. Siihen nähden toki valtava suhteellinen nousu yhteen prosenttiin. Kuvastaa kuitenkin jonkinlaista paremman puolueen tarvetta tämä pienpuolueiden lukumäärä.

Eräs suuntaus näyttäisi nyt olevan, että Keskusta ajetaan pois Uudeltamaalta. Sen ulkopuolellakin tuli nyt takkiin, mutta uskoisin, että siellä tapahtuu vielä paluu äänestäjien suosioon.

Ettei yksikään puolue ylittänyt 18% kannatusta, sekin kertoo, että vanhojen valtapuolueiden aika on vähissä.

Yksi Suomen ongelma saattaa olla devalvoinnin mahdottomuus. Kun verrattain vahva ay-liike on varsin epäluuloin uudistuksille, meillä ollaan tilanteessa, jossa suuren kansallisen työttömyyden vallitessa toivotaan ulkomaista halpatyövoimaa maahan. Radikaalia muutosta tarvittaisiin? (Devalvaatio mahdollisti palkan alentamisen niin, ettei se näkynyt tilinauhassa ja ay-pomo säilytti kasvonsa.)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Risto.

Tässä tulee yksi todella oleellinen asia Nukkuvien ohjelman kannalta.

Emme vaadi mm. takaisin devalvaatioaikaa - meille riittää kunhan markkinatalous ja työmarkkinat toimivat ja siihen meillä on oma Kansalaispalkka nyt! erittäin laaja uudistus joka vaikuttaa moneen asiaan.

Edellisen pointti on siinä, että uskon monen valtamediassa tai eliitissä ajattelevan asiaamme tutustuttuaan että eihän tämä Nukkuvat olekaan mikään ihan turha puolue... siis emme aja automaattisesti päinvastaista kuin mitä maassa nyt on.

Perussuomalaiset ja etenkin monet muut haastajat (vara-persut) käytännössä ajattelee juuri tuolla käänteislogiikalla. Minun mielestä se ei ole uskottavaa.

Pienpuoluekentässä on ihan hyvääkin ajattelua, mutta sitten kohderyhmämäärittelyssä tms ongelmaa. Käsittelen näitä "Nukkuvien tikissä" pian.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Muistan hyvin vielä sen devalvoitiajan. Se oli hintojen ja palkkojen kilpajuoksua. Yksi ryhmä siinä kuitenkin hyötyi. He olivat uuden asunnon hankkijat. Inflaatio maksoi velkaa sen jälkeen, kun Hämäläisen ja Hetemäen vakautusopimuksella luovuttiin kaiken indeksiin sitomisesta. Ilman tuota keskitettyä ratkaisua, jolla sovittiin lauantait vapaapäiviksi ja pantiin alulle nykyinen työeläkejäjestelmä, yhteisikunta olisi ajautunut velkakaaokseen. Sen verran tarkennusta, että ensimmäiset luonnokset työeläkejärjestelmästä tehtiin 1956 yleislakon lopettamissopmimuksen yhteydessä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Taitaa olla aikaa ennen Sirkka Hämäläistä? ;-)

Suomalainen työeläkejärjestelmä, valtapuolueiden konsensuspolitiikka ja keskitetyt työmarkkinaratkaisut toimi hienosti niin kauan kuin talouden kasvu oli sisäänkirjoitettu juttu.

Enää se ei ole. Siksipä yksikään noista edellämainitsemistani ei enää toimi kuten vanhassa maailmassa.

Uusia aika tarvitsee uusia ratkaisuja.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Ilman timo soinia perussuomalaiset eivät olisi koskaan noussut suurpuolueeksi, mutta ilman halla-ahoa he eivät olisi koskaan pysyneet sinä. Olit kyseisistä herroista mitä mieltä tahansa, niin he osaavat vangita äänestäjien huomion.

Monen pienpuolueen ongelma on, että heiltä puuttuu ns mediaseksikkäät persoonat...ihmiset päätyvät äänestämään puoluetta tai ihmistä jonka nimen he pystyvät muistamaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Tuomas - ilman että Timo Soini olisi osannut käyttää hyväkseen ensin Tony Halmetta ja sitten Jussi Halla-ahoa ei hän ja Perussuomalaiset olisi noussut isoksi puolueeksi?

Juuri siinä on tärkein syy Sinisten häviämiseen puoluekartalta... "natsit valtasivat puolueen" sanoi Soini kesäkuussa 2017, heh.

Syy siihen miksi Perussuomalaisilla on mennyt noinkin hyvin on suurelta osaltaan myös valtamedian "puolueettomuudessa". HAlme ja Halla-aho pelasivat sitä peliä millä pääsee julkisuuteen... se ei ole välttämättä kaikkkia nykysysteemiä haastamaan kykeneviä niin kiinnostanut?

Valtamedia on sahannut omaa oksaansa koko ajan ja se realisoituu nyt.

Samalla myös suomalaisten oksaa kun ainoastaan persut on päässyt etenemään.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

"Yksi ensimmäisistä asioista, jonka opin tultuani mukaan politiikkaan vajaa viisi vuotta sitten oli ”voiman ja vastavoiman” laki. Sen mukaan mitä tahansa tapahtuu suomipolitiikassa, samansuuruinen vastavoima syntyy toisella puolen nykyistä vasemmisto-oikeistopeliä"

Erittäin hyvin sanottu. Taidat ymmärtää näitä asioita.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Antti. Se hyöty siitä on, että on ollut silloin viisi vuotta sitten täysin untuvikko politiikassa... havainnoi asioita paljon herkemmin.

Myös se, että rakennan ja rakennamme omaa konseptia kokoajan kun ei tunnu olevan mitään todellista uutta tarjolla, on pitänyt herkkyyttä hyvin yllä.

Ihminen, joka menee valmiiseen pöytään hukkaa kyvyn ihmetellä asioita. Politiikassa etenkin puolueideologia sen kollektiivinen paine aiheuttaa sen.

Nukkuvien osalta uskon, että ei tule olemaan tuota ongelmaa, koska keskitymme vain valtapuoluekorruption alasajamiseen oman Kansalaispalkka nyt! ajattelun kautta ja myös valtamedian muuttamiseen. Superisoja asioita.

Kaikesta muusta saa vapaasti olla mitä mieltä lystää, se ei tule lukemaan puolueohjelmassa.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Mielestäni vastavoimapeli käydään tulevaisuudessa vasemmisto/oikeisto akselin sijaan lähinnä rationaalisuus/irrationaalisuus akselilla, jossa ideologioiden painoarvo realiteettien edessä pienenee.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Toivottavasti!

Siinä on kuitenkin yksi sudenkuoppa - on toisinaan hyvin vaikea määritellä mikä on rationaali ja irrationaali.

Siksi on rationaalista rajata politiikan peliä puolueen ohjelmatasolla riittävästi. Niin tekee Nukkuvat.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Päivän tietokilpailukysymys: Arvaatko kenen/minkä tekemästä paperista tässä on kyse?

"2020 -luvulla pohjoismaalaisen kansankodin väri muuttuu punaisesta vihreään.

Elämme tällä hetkellä punaisessa kansankodissa. Suureksi epäonneksemme se on vakavasti addiktoitunut fossiilisiin polttoaineisiin. Narkomaanin lailla se ei saa päiväänsä käyntiin ilman miljoonia tonneja kestämättömästi tuotettua energiaa, ja luonnonvarojen holtiton tuhlaaminen jatkuu vuoden jokaisena päivänä ja kellon ympäri. Tänä vuonna potilas käytti koko vuoden co2 -kiintiönsä ennätyksellisen aikaisin, huhtikuussa. Loppu vuosi eletään ekologisilla pikavipeillä, joiden korot ovat kirjaimellisesti armottomat.

Siksi punaisesta kansankodista luopuminen välttämätöntä. Ilman hoitoa addikti menehtyy. Punaisen kansankodin vieroittaminen fossiilisista polttoaineista on äärimmäisen kova harjoitus. Sen edetessä ei kansakunnan laajuisilta psykologisilta ja fyysisiltä vieroitusoireilta voida välttyä. Vieroittaminen on kuitenkin aloitettava ennen kuin on liian myöhäistä. Vaikean siirtymän mahdollistamiseksi tarvitsemme uskottavan ja toteuttamiskelpoisen näkymän 2030-luvun hyvinvointivaltiosta. Siihen ainoa vaihtoehto on visio vihreästä kansankodista.
Vihreässä kansankodissa 2030 -luvun lopussa tuloerot ovat pienemmät kuin punaisessa kansankodissa. Tämä on määrätietoisen politiikan tulosta, jolla päästövähennyksistä syntyvät kustannukset on jaettu kansalaisten taloudellisen kantokyvyn perusteella ja solidaarisuusperiaatteen mukaisesti. Tanskan esimerkin pohjalta kehitetty Green Check -järjestelmä kompensoi päästövähennyskustannukset pienituloisimmille ihmisille. Siksi vihreässä kansankodissa ei esiinny minimibudjettiköyhyyttä ja kaikkien tulot riittävät elämiseen."

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hetken jo ajattelin että pistit todella pahan ja että perussuomalaisista löytyy joku joka kirjoittaa näin.

Punainen haastettu niin vahvasti, mutta ei ei voi olla kun se uusi väri on vihreä - eihän perussuomalaisissa eroteta noita kahta väriä toisistaan..?

Kannattaa miettiä asiaa myös niin että tämä kirjoitus voisi erittäin hyvin olla jonkun Nukkuvan omaa tuotantoa. Meillä saa olla niin vihreä kuin ikinä haluaa. Toisaalta saa olla niin persu kuin ikinä haluaa, henkilökohtaisella tasolla.

Kunhan ymmärrys siitä, mitä on valtapuoluekorruptio ja oikeasti puolueeton media on sama. Ja miten niistä pääsee eroon ja siirretään syntyvä hyvä suomalaisen hyväksi.

Nukkuvien visio on yhdistää suomalaiset.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Nukkuvien visio on tosiaan yhdistänyt suomalaiset jo vuodesta 1987, siitä eteenpäin se on voittanut kaikki vaalit.

Oikea vastaus on Ari-Matti Näätänen, Kalevi Sorsa säätiön vt. tutkimusjohtaja.... Heti vaalien jälkeisenä päivänä. Ei ole vaikea arvata ketkä pääsee demarien kanssa hallitukseen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #22

Sun pitää alkaa erottamaan pienellä kirjoitettu nukkuvat / nukkuvien puolue ja suurella kirjoitettu Nukkuvat / Nukkuvvien puolue toisistaan ;-)

Oho, eli että pesunkestävä demari itsekritiikkiä harjoittaa? Tai oikeastaan taitaa olla puolueen valitsema mies, jolle annettu tehtävä isänmaassa... ;-)))

Joo ei ole vaikea arvata.

Seuraavassa blogissani luodaan sitten uusi kokonaan uusi "blokki" suomipolitiikkaan. Tai oikeastaan nimetään se, on sitä tässä jo jonkin aikaa rakenneltu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #23

Niin, tämä on jännä ilmiö että keskusta on kokenut tappion ja kaikki muut voittaneet.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #27

Ehkä siniset "pikku" tappio myös? Tai noh ehkä nekin voitti Gallupin muutamalla promillella? ;-)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #28

Laskin mukaan vain ne puolueet jotka pääsivät läpi. Yhden tähden liikkeet jäivät rannalle.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #30

Aivan. Noh, politiikkaan kaiketi kuuluu nähdä valoa tunnelin päässä vaikka olisi kovin pieni piste vielä... ;-)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #31

Jos sinisten tunnelin päässä jotain valoa näkyy, se on vastaan tuleva juna.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Toisaalta voidaan sanoa, että media on henkilöinyt politiikan ja työntänyt sitä viihteelliseen suuntaan, toisin sanoen yleiskuva politiikasta ei ole kovin vakavasti otettava.

Nukkuvia riittänee moneen junaan, joista yksi on inho politiikan "kaupallistumista" ja brändienrakennusta kohtaan. Toki suuri osa ehdokkaista/edustajista ottaa homman vakavasti, mutta tullakseen valituksi on noudatettava myynti- ja mediastrategiaa, joka ei herätä kovinkaan suurta luottamusta.

Kukapa haluaisi että ihminen, joka työkseen myy itseään kadulla (nykyisin myös somessa), päättäisi hänen asioistaan?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Mark. Juuri näin!

Some on hyvin ongelmallinen ja se vain korostaa brändinrakennusta ja retorisia taitoja visio- ja asiakysymysten osaamisen kustannuksella.

Jos saisin päättää, niin joku Twitter-politikointi siinä laajuudessa kuin se on pitäisi suunnilleen lailla kieltää... valtamedia tässäkin sen ongelman tekee.

Oli järkyttävää seurata mm. kun valtamedia syväanalysoi jokaista Mikael Jungnerin twiittiä viime keväänä ja kesällä kun Liike Nyt syntyi. Tilanteessa, jossa koko liikkeellä ei ollut mitään substanssia vielä olemassakaan.

1/10 tuosta palvelusta ja Nukkuvat olisi jo eduskunnassa - meillä kun on se substanssi, myös konsepti jne.

Se todellakin on valtamedia!

Onneksi persussuomalaisten eteneminen auttaa meitä, niin uskon. Pieni pelko valtamedian perseessä on hyvä asia. Tosin se vaivaisen 7000 äänen ero demareihin unohtuu nopeasti... pitänee muistutella jatkossa?

Puolueettomuus medialta just fine meille, muuta ei vaadita.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Valtamediassa hurskastellaan vähättelemällä sen valtaa. Jopa valtamedia-sanaa muka-ihmetellään.

Samoin useimmat toimittajat tunnistaa siitä, että he pyrkivät kiistämään vaikutusvaltansa – ja näin pakenemaan vastuutaan.

Itse tein pitkän päivätyön toimittajana ja tiedän tasan mitä puhun.

Vastuuttoman valtamedian pitäisi palata juurilleen, vastuulliseksi vallan vahtikoiraksi, josta se on etääntynyt valovuosien päähän rahanhimossaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #26

Rahanhimossaan JA vallanhimossaan. Suomisysteemissähän nuo on näppärästi samassa kauniissa paketissa.

Missä olit toimittajana?

Mielenkiintoista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset