Perussuomalaisten pahin painajainen

Onko perussuomalaisten pahin painajainen alle kolmikymppisten vihervasemmistolaisten opiskelijaneitokaisten (ja varttuneempien feministitätien) nousu politiikan parrasvaloihin Jyväskylän Bella Forsgrénin tapaan? 

Ei ole.

Yksi ensimmäisistä asioista, jonka opin tultuani mukaan politiikkaan vajaa viisi vuotta sitten oli ”voiman ja vastavoiman” laki. Sen mukaan mitä tahansa tapahtuu suomipolitiikassa, samansuuruinen vastavoima syntyy toisella puolen nykyistä vasemmisto-oikeistopeliä. Edellinen asetelma siis oikeastaan vain vahvistaa perussuomalaisia, sehän näkyi juuri käydyissä eduskuntavaaleissa.

Entä onko perussuomalaisten pahin painajainen se, jos koko suomalainen valtamedia yhdessä rintamassa entistä määrätietoisemmin nousee pahana pitämäänsä mörköä, perussuomalaisia, vastaan?

Ei todellakaan ole.

Perussuomalaiset on ihailtavan määrätietoisesti rakentanut brändiään nykysysteemin ”ainoana haastajana” – suurimmaksi osaksi tosin juuri valtamedian tahattoman veto-avun turvin!

Perussuomalaiset ei jatkossa edes tarvitse valtamedian tahatonta vetoapua, koska se on luonut oman vastamedian omaa totuutta toitottamaan. Erinomainen veto perussuomalaisilta jatkoa ajatellen etenkin nyt kun kannattajakunta on taas nostettu siihen, mitä se oli 2015 ja 2011.

Perussuomalaisten pahin painajainen on se, että jostain tulee uusi voima, joka 1) tarjoaa houkuttelevamman vaihtoehdon perussuomalaisten omille kannattajille 2) osaa pelata perussuomalaisten omilla aseilla (retorisesti, ei välttämättä ohjelmallisesti) ja 3) kykenee samaan aikaan houkuttelemaan myös perussuomalaisten poliittisia vastustajia riveihinsä, niitä maalaisjärkisimpiä ja kokonaisuudesta kiinnostuneimpia.

Perussuomalaisten pahin painajainen on siis uusi ja uskottava todellinen pelinmuutospuolue – sitähän perussuomalaiset ei itse ole, vaikka moni niin valtamedian nykykattauksella luulee.

 

***

Vaaleissa tapahtui kaikki se, mitä etukäteen minä ja moni muu ennakoi. Ensinnäkin protesti valui vasemmisto-oikeistojanan ääripäihin. Uusi eduskunta "polarisoitui” siten, että siellä on paljon aiempaa enemmän persuäijiä ja vihervasemmistolaisia feministejä vääntämässä toistensa kanssa. Ei kivaa katsottavaa tai kuunneltavaa jatkossa, viihdettä kylläkin. Eduskunta voi hajota milloin tahansa ennen seuraavia vaaleja.

Toisekseen pienpuolueet eivät menestyneet hyvin, valitettavasti, mutta toisaalta ymmärrettävästi. Lukuisten ”vara-persujen" äänet menivät luonnollisesti perussuomalaisille. Myöskään Liike Nyt:ä, ”vara-Kokoomusta”, ei voi pitää menestyjänä jos yhtään huomioidaan sen saama 10 MEUR ilmainen media-aika. Vain Harkimo itse sisään eduskuntaan. Siniset käytännössä lakkasi olemasta. Helsingissä vaaliliitto ei auttanut Piraattien Petrus Pennasta eduskuntaan asti, vaikka hyvä henkilökohtainen tulos hänelle.

Kolmanneksi Perussuomalaiset hyötyi massiivisesti suomalaisen valtamedian järkyttävästä ”puolueettomuudesta”.

Valtamedia yhdessä valtapuolueiden kanssa yritti kovasti pitää persut aisoissa vielä vaalitaistelun alussa. Kävi täsmälleen päinvastoin. Perussuomalaisten jo olemassa oleva osittainen valta-asema takasi sen, että sitä ei voitu mitenkään syrjäyttää, vaikka kuinka haluttiin. Ihmisten suoranainen raivo valtamediaa kohtaan vain lisäsi perussuomalaisten kannatusta. Perussuomalaiset tuli ja korjasi potin Jussi Halla-ahon hyvän esiintymisen siivittämänä vaalitenteissä.

 

***

Olen viime vuodet koko ajan hokenut, että suomalainen yhteiskunta on sellainen painekattila, että muutos tapahtuu varmasti. Onko se hyvä muutos vai huono muutos, on paljolti valtamedian ja vähemmän suomalaisten käsissä – sitä saa, mitä tilaa!

Valtamedia mokasi ja raskaasti demokratian kannalta vaalit 2019, eikä kyse ole vain vaaleja edeltävästä parista kuukaudesta.

Haluaako valtamedia mokata seuraavatkin vaalit? Niin kauan kuin mm. me Nukkuvat olemme syrjässä valtamedian lähes totaalisen kuoliaaksivaikenemisen vuoksi, ei ainakaan edustamamme hyvä "nukkuva vallankumous" pääse suomalaisten tietoisuuteen. Perussuomalaiset pääsee jatkossakin suomalaisten tietoisuuteen, koska sillä on valtamedian tahattomasti sille rakentama haastajabrändi, eikä muista tunnu olevan sille mitään vastusta..?

Nukkuvien ohjelman luku 5. on nimeltään ”Valtamedia on osa ongelmaa”.

Valtamedian ongelma ilmenee yhteiskunnallisen oivaltamisen rappiotilana. Se ilmenee siinä, että ainoa tapa millä nykyolosuhteissa uusi toimija pääsee politiikassa eteenpäin, on äärevöityä jo valmiiksi väärässä vasemmisto–oikeisto-pelissä – siis maailmanhalausta tai scripta-blogeja.

Suomalainen valtamedia lopettakaa myös se Harkimon, Jungnerin ja Enbusken puulaakin erikoiskohtelu, se on silkkaa energian tuhlausta kuten olette kai jo huomanneet? Sama koskee muitakin eliittiliikkeitä, väyrysiä, sinisiä ja sen sellaisia. Ehkä teidän siellä valtamediassa ei jatkossa enää pitäisi olla niin pontevia oman agendanne ajamisessa, ehkä pelkkä todellinen puolueettomuus toimisi paljon paremmin?

Minulla on syytä uskoa, että jatkossa Nukkuvat ei ole enää syrjässä, koska valtamedia ei enää halua meidän olevan syrjässä. Siitä on ollut merkkejä ilmassa jo nyt. On olemassa muitakin painavia syitä uskoa, että jatkossa meille Nukkuville riittää ”pelkkä hyvä oma peli” maaliin asti. Siitä lisää pian.

Seuraavassa blogissani pelataan ”Nukkuvien tikkiä”.

 

***

23.4.2019

Villa Sirsa, Petäjävesi

Petri Hirvimäki

pj., Nukkuvien puolue – Nukkuvat ry (rp)

 

***

petrihirvimaki.com

"YLE alas, kansa ylös!" -kansalaisaloite

Nukkuvien puolue – Nukkuvat (ml. sähköinen kannattajakorttikeräys)

Keltaliivitontut Facebookissa

Hirvimäki Unpolitical Youtubessa

PetriHirvimki
Muut Jyväskylä
Ehdolla kuntavaaleissa

Iskä Kalervonkadulta Jyväskylästä. Nukkuvien puolue - Nukkuvat, heräävät, liikkuvat, sitoutumattomat ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja kts. www.nukkuvat.fi. Unitas kansanliikkeen perustaja, vapaustaistelija ja ex-presidenttiehdokas. KTM, kokenut yrittäjä ja kansalaisaktivisti. Yhteydenotot: petri.hirvimaki@nukkuvat.fi, puh. +358 44 987 13 02

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu