Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Nukkuvien kolme ässää

Eduskuntavaalit 2019 on käyty ja ne menivät valtakunnallisen vaalituloksen kannalta ja jatkon osalta 100-0 Nukkuvien puolue – Nukkuvat ry (rp):lle! 

Jatkossa Nukkuville riittää ”pelkkä oma peli” jos se tehdään hyvin, että meistä tulee tavoitteemme mukaisesti 2020-luvun pelinmuutos- ja pääministeripuolue. Se tarvitaan hyvään (nukkuvaan) vallankumoukseen, jonka haluamme isänmaassamme tehdä.

Tuon pelin nimesin aiemmassa blogissani ”Nukkuvien tikiksi”.

Nukkuvien tikki on peli, jota joutuu jokainen nykysysteemiä haastava pelaamaan, jos aikoo saavuttaa jotain puuhastelua suurempaa. Jos Nukkuvien tikissä esitetyt viisi asiaa ovat jollakin yhteiskunnallisella toimijalla pääosin erinomaisessa kunnossa, eikä mikään ole aivan nolla, on ko. yhteiskunnallsella toimijalla mahdollisuudet – tosin sellaisia toimijoita on olemattoman vähän Suomessa. Tämäkin blogi avaa tuota asiaa.

Nukkuvilla on jatkossa kaikki mahdollisuudet olla aivan eturintamassa luomassa uutta ”vapautuneistoa” ikivanhan vasemmisto-oikeistopelin rinnalle ja lopulta korvaajaksi.

Kiitos Uuden Suomen toimitukselle, että uusi hakusana ”vapautuneisto” on nyt Puheenvuoroissa. Asioilla on merkitystä, pienilläkin – rohkeasti vaan käyttämään uutta hakusanaa kaikki Puheenvuoron kirjoittajat, jotka haluatte antaa Nukkuvien lailla kyytiä väärälle vasemmisto-oikeistopelille ja tilaa yhteiskunnalliselle oivaltamiselle, kokonaisuudelle, kokemukselle, maalaisjärjelle ja rohkeudelle.

Vaaleissa tuli todistettua Nukkuvien tikin viiden kortin painoarvo. Koska nykysysteemin haastajilla on osin hyvin keskinkertaisia kortteja ja jotkin yksittäiset kortit jopa kriittisen huonoja, ei yksikään pienpuolue menestynyt vaaleissa. Ei vaikka Liike Nyt, Siniset, Tähtiliike ja osin Kansalaispuoluekin sai massiivisesti media-aikaa jo paljon ennen vaaleja. Nukkuvien tikki on totuudessaan julma, mutta samalla oikeudenmukainen peli.

 

***

Nukkuvien oma käsi Nukkuvien tikissä on seuraavanlainen (ko. kortin "laatukriteeri" kursiivilla):

 

1) Haastajan on tultava ruohonjuuritasolta. 

Tämä on uskottavuuskysymys suomalaisten suuntaan kun puhutaan mahdollisesta uudesta isosta pelinmuutospuolueesta tulevaisuudessa.

On päivänselvää että me Nukkuvat tulemme ruohonjuuritasolta, mutta niin tulee moni muukin. Toisaalta siniset, liikenytit ja väyryset saa tästä kohdasta raapata saman tien, ei jatkoon edes ensimmäisestä kohdasta.

--> Nukkuvien ensimmäinen oma kortti on kuvakortti.

 

2) Haastajan edustaman jutun on oltava oikeasti uutta ohjelmaltaan. 

Sen on oltava yhteiskunnallisesti oivaltavaa, asioita yksinkertaistavaa ja resursseja vapauttavaa. Vain siten voidaan nykyinen sata vuotta vanha väärä vasemmisto-oikeistopeli haastaa ja lakkauttaa. Nukkuvien ohjelman operatiivisena keihäänkärkenä on oma ”Kansalaispalkka nyt!”.

Siinä missä perussuomalaiset ja vihervasemmisto jakavat suomalaisia, Nukkuvat yhdistää. Me haastamme koko nykysysteemin sanomalla, että koko nykypeli on väärä, hyvän kautta, kokonaisuuden kautta.

En väitä, etteikö osalla pienpuolueista olisi ihan raikasta uutta ajattelua, myös Liike Nyt:llä osaltaan. Emme kuitenkaan häpeä muille tippaakaan oman yhteiskunnallisen oivaltavuutemme tasossa. Lisäksi olemme ainoana luomassa kokonaista uutta universaalia aatetta, ”unitarismia”, eri yhteiskuntaluokkien saamista samaan veneeseen innovatiivisen kansalaispalkka-ajattelun kautta.

--> Nukkuvien toinen oma kortti on ässä.

 

3) Haastajan etulinjassa (perustajat etenkin) pitää olla aivan uudenlaisia poliittisia toimijoita. 

On paradoksaalista, että Suomessa päättävät ne, joiden on kaikkein vaikein nähdä nykysysteemin ongelmia, eli nykypelin menestyjät. Juha Sipilä esimerkiksi on saanut 30 MEUR yritystukea bisneksilleen ja hänestä tehtiin pääministeri!

Edellinen pitää kääntää päälaelleen. Jos ihminen on lyönyt päätään nykysysteemin seinään äärevöitymättä vasemmalle tai oikealle, se ei ole huono vaan erittäin hyvä asia yhteiskunnallisen oivaltamisen kannalta. Se korreloi vahvasti sen kanssa, että ihminen pystyy ajattelemaan asioita uusiksi. Nukkuvien ei tarvitse kopioida mitään mistään tai lähteä edustamaan jonkun ismin Suomen osastoa.

Joudun hieman korottamaan tässä itseäni, mutta Nukkuvien primus motorina olen todennäköisesti selvinnyt ihan kohtuullisesti yli synkän virran? Nukkuvissa on toki sitkeitä sissejä muitakin. Arvostan heitä suunnattomasti. ”Etulinjassa on aina tilaa” on yksi lempilausahduksistani. Huikea tarina tämä on ollut ja se jatkuu.

Muutamalla pienpuolueella tämä asia on myös kunnossa. Jopa ässän tasolla, mutta ei suinkaan kaikilla. Väyryset, harkimot, jungnerit, terhot eivät ole niitä uudenlaisia poliittisia toimijoita vaan sisäpiiriä, tai olivat.

--> Nukkuvien kolmas oma kortti on ässä.

 

4) Haastajalla on oltava erittäin vahva (yleispuolue)konsepti.

Vain vahvan konseptin avulla voidaan voittaa se valtava resurssiongelma, joka vääjäämättä nykysysteemin haastajilla alussa on.

Nukkuvien puolue – Nukkuvat ry (rp) on tämän maan vahvin yhteiskunnallinen muutoskonsepti, jonka me omistamme, eikä sitä voi ottaa meiltä mitenkään pois. Tämä kortti on kaikkein tärkein viidestä kortista. Muita kortteja voi viilata enemmän tai vähemmän, mutta tämä potentiaali joko on tai ei ole. Meillä se on.

Jatkossa jos nukkuvista saadaan koko Suomessa herätettyä puolet, olisi Nukkuvat jo sillä peräti Suomen suurin puolue. Lisätään tähän tottakai vielä osa liikkuvista äänestäjistä ja sitoutumattomista – Nukkuvien kannattajapotentiaali on valtava!

Konseptimme vahvuus vain kasvaa kun siihen lisätään se, että olemme luomassa tiukan ohjelmafokuksen omaavaa yleispuoluekonseptia, jonne voi tulla jokainen muutosta haluava suomalainen vasemmalta oikealle, nukkuvat, liikkuvat ja sitoutumattomat. Edelliseen liittyy oleellisesti se, mitä ohjelmassa on, mutta myös mitä siinä nimenomaisesti ei ole.

Mielestäni tässä Nukkuvat on selvästi edellä muita: vara-vassut, vara-persut, vara-kokoomukset..? Tai sitten liian tiukalla kannattajafokuksella, joskin hyvin ymmärrettävällä, liikkeellä olevat muut pienpuolueet? Niistäkö jostakin tulevaisuuden suomipolitiikan uusi iso pelinmuutospuolue ja ”vapautuneiston” keihäänkärki?

--> Nukkuvien neljäs oma kortti on superässä!

 

5) Haastajan on päästävä valtamediaan ja sillä on oltava riittävä somehoukuttavuus.

Suoranaisen vuosia jatkuneen kuoliaaksivaikenemisen jälkeen, Nukkuvien pääsy valtamediaan näyttää paremmalta nyt kuin koskaan aikaisemmin. Asiaan vaikuttaa vahvasti myös perussuomalaisten hyvä menestys vaaleissa, jonka vaikutusta Nukkuvien valtamediaanpääsyn kannalta avasin edellisessä blogissani.

Somessa Nukkuvilla on luonnollisesti huikea mahdollisuus konseptinsa kautta alkaa herättää suomalaisia. Somemenestys ei kuitenkaan ole asia erikseen, vaan siihenkin liittyy oleellisesti myös menestys valtamediassa, tiedän sen kokemuksesta. ”Valtamedia follows” – kuten paalutin videoblogissani mökkini terassilla Petäjävedellä viikko sitten..?

Myönnän, että tämä lienee jatkossakin kaikkein epävarmin Nukkuvien korteista? Mutta kunhan myös valtamedia oivaltaa, että olemme ”perussuomalaiset 2.0” hyvässä mielessä, asiat ja kohtelumme muuttuu radikaalisti.

--> Nukkuvien käden viides oma kortti on nyt seiska tai kasi.

Jatkossa se voi olla kuva tai jopa uusi ässä, piankin? Aivan eri asia kuin se täydellinen rupukortti, joka meillä oli valtamedian osalta kädessämme vielä joku aika sitten.

 

***

Uskon vahvasti, että kun tuon viiden kohdan armottoman mankelin käy rehellisesti läpi kaikkien Suomen tämän hetken poliittisten toimijoitten osalta, tikin voittaja on lopulta Nukkuvat. Konseptin osuus pelissä on niin vahva ja toisaalta mm. ”valtamedian ongelma” voitettavissa.

Vaalien jälkeen erilaisten nyt mahdollisesti enemmän tai vähemmän kuutamolla olevien poliittisten toimijoitten kannattaa miettiä omaa mahdollista lisäarvoaan Nukkuville, jos mukaan tulisivat – miksi eivät tulisi, nyt on keli!

Toisin kuin normaalisti, poliittinen (ex)eliitti voisi tällä kertaa niellä turhan ylpeytensä ja tulla mukaan tukemaan ruohonjuuritasolta lähtenyttä juttua, eikä päinvastoin? Jos se tulee sydämestä, se voi tehdä kehäraakista sankarin ja se voi pelastaa mukaantulijan poliittisen uran: win – win – win, josta kolmas voittaja on isänmaamme!

Onko tikin viiden kortin lisäksi Nukkuvien hihassa vielä joku kortti?

Väittäisin että on, ainakin yksi. Se on jokerikortti, siis osin tuntematon, mutta se liittyy äärettömän tärkeään asiaan eli Nukkuvien taloudellisiin resursseihin.

Resurssiongelma ratkeaa osaltaan joukkorahoituksella. Nukkuvien "demokratiatontut" on konsepti, joka laitetaan vielä isolleen kunhan ehditään. Kun mylly pyörii, maailmalle menee Nukkuvien "tonttutuotteita" ja ”yömyssymukeja” vino pino. Seuraavissa vaaleissa emme ole enää puolue ilman rahaa kunhan asiat tehdään jatkossa yhdessä.

 

***

Jos meillä nykysysteemin haastajiksi itsemme kokevilla on tavoitteena muuttaa Suomea hyvän kautta, on se tehtävä parhaalla mahdollisella konseptilla!

Uskon, että iso muutos hyvään on jatkossa tehtävä itsekunkin täydellisen mukavuusalueen ulkopuolella, jotta kriittisiä resursseja on mahdollista saada saman sateenvarjon alle mahdollisimman paljon. Nukkuvien ohjelmaa ja konseptia on rakennettu koko ajan em. mielessä.

Minuun voi olla asioista yhteydessä, jos yhteistyö kiinnostaa. Matka on pitkä, mutta yhdessä se on mahdollinen. Meidän on rakennettava suomipolitiikan kolmas tie, ”vapautuneisto”, vasemmisto-oikeistopelin rinnalle ja lopulta sen ohi.

Aloitetaan työ heti.

 

***

26.4.2019

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

pj., Nukkuvien puolue - Nukkuvat ry (rp)

 

***

petrihirvimaki.com

"YLE alas, kansa ylös!" -kansalaisaloite

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. sähköinen kannattajakorttikeräys)

Keltaliivitontut Facebookissa

Hirvimäki Unpolitical Youtubessa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jep, sitten kaikki pelaamaan kun peli on silmien edessä!!

Jokainen toimija voi arvioida omaa potentiaaliaan Nukkuvien tikin korttien osalta. Kannattaa Nukkuvien osalta huomioida vielä, että nuo kolme ässää ei suinkaan ole se "parannus" (ässiä ne oli jo ennen) mikä tässä on tapahtunut viime aikoina ja vaalituloksen jälkeen, vaan kortti 5 eli valtamediakortti on se isoin muutos meillä!

Näin uskon ja sitä olen selvittänyt etenkin paria blogia sitten "Perussuomalaisten pahin painajainen" Puheenvuorossani.

Ko kortti oli vielä vajaa vuosi sitten 1 tai 2 eli täydellinen kuoliaaksivaikeneminen. Nyt kun vaalit on käyty ja persujen pelko perseessä valtamedialla niin se lieneen nostanut meidän osakkeen 7 tai 8. numeroon Kokoajan tehdään töitä että Nukkuvilla olisi ässä kädessä myös valtamedian osalta jossain vaiheessa jatkossa.

Huikeaa!

***

Huomioikaa se että jos jossain kortissa on 1 tai 2 vaikka Liike Nyt vaatimus että perustajat uudenlaisia poliittisia toimijoita, tai Tähtiliike jne. JOs yksi korteista on tuollainen ja vaikka kaikki muut olisivat ässiä ei voi pelissä pärjätä.

---> Jokaisen toimijan olisi mietittävä YHTEISTYÖTÄ PARHAAN KONSEPTIN SATEENVARJON ALLA jotta päästään tuloksiin. Hyvä muutos se tärkein.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset