Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta äänestämättömät

Multian jännittävä tilanne!

Multialta oli viime vaaleissa ehdokkaina itsenäisyyspuolueen Tuomo Lehtinen, perussuomalaisten Marita Salenius ja keskustan Pertti Lehtomäki. 

Nyt tilanne on lähes sama: Jälleen ehdokkaana on keskustan Pertti Lehtomäki. Myös Marita Salenius on ehdokkaana jälleen, mutta puolue on hyvin tunnetuista syistä nyt Sininen tulevaisuus.

Vain äänestäjät huomioidaan

Suomalaisten poliittinen aktiivisuus on vähentynyt tasaiseen tahtiin. Eräänlainen huippu saavutettiin vuonna 2007, kun eduskuntavaalien äänestysprosentti 67,9 % oli koko sodan jälkeisen historian alhaisin. Tuolloin Suomeen valittiin porvarihallitus. Jopa edellisissä "jytky-vaaleissa" äänestysprosentti jäi 70,5 prosenttiin. Ei tarvitse olla kummoinen Arkkimedes ennustaakseen, että näillä luvuilla pyöritään nytkin.

Puolueille tulosvaatimukset: Eduskuntaan edustajia vain äänestys-% mukaisesti

Puolueille tulosvaatimukset: Eduskuntaan edustajia vain äänestys-% mukaisesti

Teesi:

Eduskuntaan tulee valita kansanedustajia vain sen mukaan kuin puolueet ovat saaneet ääniä äänestäjiltä.

Niinpä jos eduskuntavaalin äänestysprosentti on 70, tulee eduskuntaan päästää vain 70 % a 200 paikkaa = 140 kansanedustajaa.

Äänestämättömien tulee saada tahtonsa julki: 30 % äänestämättä jättäneitä = 30 % = 60 eduskunnan jakarandatuoleista tyhjiksi!  30 % EI-ääniä = 30 % ei-kansanedustajia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä