Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta ARA-rahoitus

Suomalainen asuntopolitiikka suosii hyväksikäyttäjiä!

Kelan uusi pääjohtaja, Elli Aaltonen, on tuonut huolensa asumistukien räjähdysmäisestä kasvusta.

Hänen päätelmänsä oli, että viimeaikojen irtisanomisten ja työttömiksi jääneiden tarve, on seuraus ja syy asumistukimenojen kasvuun. Korviini särähti, että Elli on edeltäjänsä, Liisa Hyssälän pitkäaikainen ystävä ja työkumppani. Heillä onkin vuosien kokemus suomalaisesta sosiaalipolitiikasta.

Kaksi keskutalaisnaista (tosin Elli Aaltonen ei tunnistaunut keskustalainen, mutta läheltä liippasi) - molemmat veronmaksajien rahoilla vaurastuneita ns. asiantuntijoita.

ARA:n vastine Perussuomalaisille vahvistaa ARA:n epätyydyttävän toiminnan

Perussuomalaiset esittivät 14.3.2016 ARA:n lakkauttamista, koska virasto on epäonnistunut tehtävässään kohtuuhintaisten asuntojen tuottamisessa pienituloisille suomalaisille.

https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-ara-lakkautettava-valtion-asuntorahat-asukkaiden-hyodyksi/

ARA on antanut Perussuomalaisten kannanottoon vastineen, jossa virasto esittää käsittämättömiä väitteitä.

Näin Sampo ryöstetään - Case VVO ja Y-säätiö

Kirjoitin jo aikaisemmin noin 8600 asunnon kaupasta VVO:lta Y-säätiölle. Kun lehdistö ehti hieman tunkiota tonkia, löytyi sieltä ihan messevä saalis: Rakennuslehden (11.12) mukaan jopa sata miljoonaa euroa asukkaiden vuokrissaan keräämää korjausrahaa voi jäädä VVO:lle, eikä se siirry kaupan mukana.

Vuokra-asuntotuotantoa on lisättävä

Opiskelijoiden tuloista menee leijonanosa vuokran maksuun. Yksin asuvien opiskelijoiden tuloista menee keskimäärin 72 prosenttia asumiskuluihin. Opiskelijoiden asuntopoliittisessa ‪Koti ois kiva -tempauksessa vaadin opiskelija-asuntotuotannon lisäämistä ja annoin siitä koulutuslupauksen.

ARA-järjestelmä on rikki ja se pitää korjata

Eilisestä Ilta-Sanomien juttuun perustuneesta blogistani liittyen Paavo Arhinmäen ARA-asumiseen nousi jonkinasteinen myrsky vesilasissa. Syytettiin loanheitosta ja populistisesta politiikasta. En halua siihen sen kummemmin puuttua. Olkoon kukin faktojen pohjalta mitä mieltä haluaa. Facebookissa kuitenkin syntyi pienen alkurähinän jälkeen ihan asiallinen ja hyvä keskustelu ARA-järjestelmän ongelmista ja korjausehdotuksista. Kiitos siitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä