Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Aluepolitiiikka

Väestön keskipiste liikkuu etelään vielä 30 km lisää, koska who cares?

YLE uutisoi tänään, että väestökehityksen asiantuntija Timo Aro ennustaa väestön keskipisteen liikkuvan vielä seuraavat 20-30 vuotta etelään päin kilometrin vuodessa. Sen lisäksi, että se on tehnyt samoin jo viimeiset 30 vuotta, Suomen väestön poistuessa Keski-Suomesta ja Pohjois-Suomesta kohti etelää, erityisesti kohti Helsinkiä.

Metropolipolitiikan tulos: 3000000 suomalaisen omaisuus katoamassa

Tästä ei ole paljoa vaalikeskusteluissa puhuttu vaikka 3 miljoonaa suomalaista on menettämässä usein palkkatyöllä maksetun suurimman omaisuutensa arvoa. Uuden selvityksen mukaan asuntojen hinnat laskevat koko ajan ei vain syrjäseuduilla vaan myös suurehkoissa kaupungeissa kuten Lahdessa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Lappeenrannassa, Vaasassa, Hämeenlinnassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Mikkelissä, Kotkassa ja Salossa.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006055778.html

Norjan mallilla maaseutu kukoistamaan

Kuten tiedämme, on Suomen väestö keskittymässä pääasiassa etelän suuriin kaupunkeihin ja maaseutu autioitumassa. Siksi tervehdinkin ilolla Harvaan asuttujen alueiden parlamentaarisen työryhmän ehdotusta, jossa harvaan asutuille alueille muuttavat voisivat tulevaisuudessa saada verohelpotusta sekä opintolainaansa anteeksi 2 600 euron arvosta.

Kunnon aluepolitiikkaa. Otetaan esimerkkiä Norjasta

Helsingin Sanomat kertoi hienon esimerkin todellisesta aluepolitiikasta, Norjassa (HS 29.11.2018).

Helppo on sanoa, että Norjassa on varaa harjoittaa aluepolitiikkaa, kun se on öljyttyä. Todellisuudessa se ei mene niin. Aluepolitiikkakin on arvovalinta.

Meillä Suomessa on varaa tukeen silloin, kun se menee Itämeren verovapaan myynnin ”matkailutukeen” (= 255 miljoonaa euroa varustamoille vuosittain) tai pääkaupunkiseudun ylikalliin asumisen rahoittamiseen (= asumistukimenot pääkaupunkiseudulle n. 700 miljoonaa euroa). Tässä vain pari esimerkkiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä