Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Ammatti

Altistuminen vahvemmille magneettikentille työpaikalla lisää aivokasvainriskiä

Käsittelen seuraavassa eri ammattiryhmiä kattavaa tutkimustamme (Carlberg et al., 2017) , jossa kartoitimme aivokasvaimen (gliooma) riskiä.

Mitä ammattia arvostat eniten?

Erään vastikään tehdyn mielipidemittauksen mukaan suomalaisilla ammattiarvostusten kärjessä on poliisi. Mikä ettei, hyvän puolella pahaa vastaan noin ainakin teoriassa (lähimenneisyydessähän on todisteita muustakin). Yleisesti turvallisuus-, hoiva- ja opetusalan ammatit ovat kärjessä.

Itselläni ykkösenä on viihdekirjailija. Reaalisen arkipäivän pyörteissä olen kiitollinen, kun kirjailijan mielikuvituksen siivellä pääsen vaihtamaan toiseen todellisuuteen. Jos viihdekirjailijoita ei olisi, elämäni olisi aivan toisenlainen; jaksaisiko sitä edes elää on relevantti kysymys? 

Kannustusta uusille yrittäjille, Suomen hyvinvoinnin luovat yrittäjät.

Maasta se pienikin ponnistaa, niin on luotu myös suuryritykset. Autotalleista, ladoista, peräkammarin nurkista…Ideoista, luovuudesta ja yrittäjyydestä. Sieltä ne tämän päivän suuryritykset ovat syntyneet. Hyvinvointi Suomeen ja maailmaan luotu.

Yrittäjän työ on ammatti, jonka tärkein edellytys on motivaatio, ja sen kautta ammattitaidon oppiminen, mutta se on myös kaikkea muuta, siitä tässä blogissani kerron.

Psykopaattien ammatit?

Eri tutkimusten mukaan noin yksi prosentti ihmisistä on psykopaatteja. Heidän tuntomerkkejään löytää mm. seuraavista piirteistä.

- Ylikorostettu omakuva

- Sairaaloinen valehtelu

- Kykenemättömyys tuntea katumusta

- Empatian puuttuminen

- Kykenemättömyys vastuun ottamiseen

- Nopea kyllästyminen

- Impulsivisuus

- Vatuuttomuus

Ammatinvalintakysymys

Ennen sanottiin, että on ammatinvalintakysymys, mitä tulee saamaan palkkaa ja muita siihen liittyviä asioita. Ammatinvalinta oli vastuun ottamista itsestä ja sillä oli tietty kannustava vaikutus myös omaan yrittämiseen.

Kun nuorena, tai vanhempana, suunnittelee, millä itsensä elättää, pitää kyllä samalla miettiä, kuka sen palkan maksaa ja mistä se palkanmaksaja saa rahat sen palkan maksamiseen. Näyttää pahasti siltä, ettei sille uhrata ajatustakaan. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä