Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskuntavaalit talous

ELVYTTÄÄKÖ VAI EI?

Viime vuosien aikana on säännöllisesti ollut keskustelua ja kannatusta niin elvyttävän kuin tiukemman talouskurin puolesta. Useita asiantuntijoita löytyy molempien linjojen taakse. Vastausta ei siis liene aivan niin yksinkertaista antaa.

OPPIIKO SUOMEN KANSALLINEN JOHTO?

OPPIIKO SUOMEN JOHTO?

Vuonna 1996 kirjoittamani teksti silloisita asioista on edelleen päivän politiikkaan käypänen.

 

http://taskila.eu/MP-Kaleva%201996.png

 

 

Elvytystä vai leikkauksia? Kyllä, kiitos

Nämä ovat kuulemma talousvaalit, joissa jyräävät ”kovat asiat”, siis raha, ja kaikki mitä ei arvoteta sen kautta jää vastaavasti hippien pehmoiluksi. Tähän nähden aiheesta kuitenkin puhutaan varsin hölmösti ja harhaanjohtavasti. Vaalikoneet kyselevät, pitäisikö ”sopeuttaa” vai ”elvyttää”, mikä kysymyksenä on hiukan vastaava kuin klassinen ”mitä eroa on ankalla?”

Timon ja Pilvin hallitusohjelma: Talouden nousu vaatii fiksua valtiota

Timo Harakka & Pilvi Torsti

Suomi elää taantumassa, joka on kansantuotteella mitaten jopa syvempi kuin 1990-luvun lama. Luulisi siis, että puolueet vaalien alla esittävät kilvan ratkaisuja parempaan huomiseen. Sen sijaan vallitsee myös henkinen lama.

Rikkaruohomies puuttuisi nyt myös perhe-elämääsi

Suomalaisissa perheissä on tapana, että lasten ollessa pieniä perheen äiti panostaa vähemmän työelämään ja uraansa, ja pyrkii hoitamaan lapset mahdollisimman hyvin. Juhana Vartiainen, joka Ruotsissa asuessaan sai feminismitartunnan puhuu, että tämä tapa, jota varmaan sinäkin olet perhe-elämässäsi noudattanut, on väärä.

http://www.helsinginkokoomus.fi/feminismi-ja-valtiovarainministerio/

Kokoomus tarjoaa unelmahöttöä

Eilisiltana se taas kuultiin ja Kokoomuksen kannalta korkeimmalta mahdolliselta tasolta. Asialla on puheenjohtaja ja pääministeri Stubb. Suomen talousongelmat ratkeavat, kun verotusta alennetaan. Eikä sitäkään tarvitse mitenkään kohdentaa. Alennuksen tasokin jäi tarkemmin määrittämättä. Olennaisin väittämä oli, että Suomeen syntyy ilman mitään muita toimenpiteitä, kunhan vain verotusta alennetaan, noin 50 000 työpaikkaa.

Pienyrittäjät - nykypäivän torpparit!

Torpparit vuokrasivat maata viljeltäväksi. Vuokra maksettiin torpan tuotteilla tai tekemällä päivätöitä eli taksvärkkiä. Sopimusehdot olivat vuokranantajan mielivallan alaisia. Väinö Linna puhuikin maaorjuudesta.

Pienet ja keskisuuret yritykset työllistävät lähes miljoona ihmistä. Yksinyrittäjinä itsensä työllistää 170 000 ihmistä, 65 prosenttia kaikista yrityksistä. Yksinyrittäjien aseman parantaminen synnyttää lisää yrityksiä ja toimeliaisuutta yhteiskuntaan. 

Vienti Flushista Slushiin

Nuorissa on tulevaisuus

Laadukkaasta kaikille ilmaisesta koulutuksesta ei saa luistaa.
Tulevaisuuden tuotannontekijöitä tarvitaan aina vain enemmän.
Läntinen maailma on kääntymässä materiaalisia tuotannontekijöitä käyttävistä yhteiskunnista korvien väliin. Kasvu tulee jo ihan muualta, kuin materiaa louhimalla ja jalostamalla.


Start-upit

Miten Suomen talous saadaan nousuun?

Jokaisella poliitikolla on vaaliteemoja ja uudistuksia, joita haluaa ajaa. Usein nämä uudistukset vaativat myös verorahoja, kuten omanikin. Mutta miten talous saadaan kestäväksi? Tässä kolme keinoa lyhyesti.

1) Tekemällä työnteosta kannattavaa.

Feminististä talouspolitiikkaa

Eräälle 50-vuotiaalle miespuoliselle tutulleni naurettiin työpaikalla, kun hän ilmoitti haluavansa pitää pitkät vanhempainvapaat. Sanottiin, ettei se ole yleensä tapana. Elettiin 1990-lukua, eikä lastenhoitoa ei pidetty ainakaan kaikilla työpaikoilla miesten hommana.

Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten sukupuolistereotypiat sitovat myös meitä miehiä. Jos saisin itse lapsen, en haluaisi missään nimessä menettää mahdollisuutta jäädä vanhempainvapaalle hoitamaan lastani.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä