Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Eriarvoisuus Suomessa

Köyhien vainot ja eriarvoisuuden kasvu

Köyhillä ihmisillä on vain vähän kavereita. He ketkä sitten joko suostuvat tai ovat sitä vapaaehtoisesti pidetään outoina ja kummallisina.  Ihmiskunnalla on ollut koko historiansa aikana suosia toista ihmisryhmää ja taas vainota toista. Ainoa mikä on muuttunut ajan saatossa on suosion ja vainon kohteet.

Pehmeitten puhumisesta on politiikassa päästävä eroon

 

Suomessa on jo vuosikymmenen ajan ollut erityisen vaikeaa tehdä kunnollisia poliittisia päätöksiä. Päätöksiä on valmisteltu kiireessä ja hutiloiden. Perumisesta on tullut politiikan uusi tapa. Ainoita alueita, joissa päästään yhteisymmärrykseen, ovat ulko- ja turvallisuuspolitiikka.

En jaksaisi aina puhua pakolaisista, mutta..

..kun ei täällä paljoa muusta enää keskustella.

Tekstiäni ennen julkaistuista viidestätoista blogikirjoituksesta ainakin kolmetoista käsitteli joko suorasti tai epäsuorasti turvapaikanhakijakriisiä ja maahanmuuttoa.

Uuden Suomen Puheenvuorosta näyttäisi tulleen maan vaikuttavin maahanmuuttoa käsittelevä blogipalvelu. Ja nyt minäkin sitten vuorostani kirjoitan pari sanaa pakolaisista.

Kuplan puhkaisu

Vaalejen jälkeen puhuttiin paljon kuplista. Ja punavihreistä kuplista. Mielestäni aihe voisi olla kaunis. Sillä vanitas -taiteessa on perinteisesti käytetty symboleja. Muitakin kuin pääkalloja ja kuolleita kukkia jotka muistuttavat elämän rajallisuudesta. Yksi vanitas -symboli on saippuakupla. Ja se on mielestäni hieno sillä vaikka kupla on hauras ja lyhytaikainen, se on myös kaunis. Pääkallot ja muut vanitas -symbolit taas ovat helposti makaabereja. (Makaaberi tosin innostaa minua paljon sekin.)

Autovero, veroauto.

Näin vaalien lähestyessä on verojen poistoa ja ennenkaikea autoveron poistoa väläytelty puolueen jos toisenkin taholta. Numeroiden nojalla tämä tarkoittaa syrjäseudun asukkaille taas uutta menoerää. Vaikea uskoa etteikö autoveron vuotuista verokertymää ( n. 900 milj.€ ) otettaisi polttoaineveron avulla takaisin tai korottamalla käyttömaksuja. 

Asiaa voi aina lähestyä myös järkevästi, postetaan autovero, mutta otetaan tilalle samansuuruinen liikenneturvallisuusmaksu.

 

Liikenneturvallisuusmaksua voidaan pienentää tai suurentaa seuraavin ehdoin:

Lottokansan nöyrät kesäkyyneleet

On kaksi takuuvarmaa tapaa saada kyyneleet silmiinsä.

Ensimmäinen on kuoria sipulia. Toinen on katsoa amerikkalaisia televisioformaatteja, joissa joko rakennetaan onnettomille ihmisille talo tai jossa pomo on piilossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä