Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Hämeenlinna

Kansallisesta monikulttuurisuudestamme – ja miksi en pane toivoani taikaan

Kansallisesta monikulttuurisuudestamme  – ja miksi en pane toivoani taikaan.

 

Eilinen Eurooppa-päivä ja EU-vaaliavaus jäi mietityttämään. Ajattelin, että täytyy heti tuoreeltaan kirjoittaa niiden herättämistä mietteistä. 

 

Likaista vaalivaikuttamista Hämeen vaalipiirissä

Hämeen vaalipiirissä Yle Häme ja Hämeen Sanomat pyrkivät vaikuttamaan vaaleihin täysin ennen näkemättömällä ja härskillä tavalla. Hämeenlinnassa järjestetään kyseisten medioiden toimesta Kanta-Hämeen suuri vaalikeskustelu 2. huhtikuuta Verkatehtaalla.Tähtiliikettä ei ole kutsuttu.

Pinnan alla kuplii - Kutsutaan vanha valta vaihtopenkille

Hämeen vasemmistoliitossa kuohuu edelleen eduskuntavaalien ehdokasasettelun johdosta. Hämeen Sanomat kertoo tänään verkkosivuillaan, että Hämeenlinnan vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Ritva Oinonen on eronnut vuoden vaihteessa puolueesta, oman viime syyskuisen ratkaisuni tapaan, vastalauseena lahtelaisvaltuutetun kohtelulle ehdokasasettelussa.

Kasvukäytävän juurella

Tänään oli taas pitkästä aika ilta edustuksellisissa tehtävissä kuntapolitiikan nimissä, Janakkalassa järjestetyssä Kasvukäytäväkuntien haasteet Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -seminaarissa. Alueellista yhteistyötä, kehittämistä, lobbaamista ja mitä kaikkea muuta tämä alue tarvitseekaan. Omat puheet eivät päässeet nyt tällä kertaa ilmoille, mutta asiaa kun tuntui olevan niin eihän ollut vaihtoehtoa, kun ruveta naputtelemaan.

Voiko Vr:ään enää luottaa?

Vr tarjoilee omia näkemyksiään Hämeenlinnan nopeiden junayhteyksien rankkaan karsimiseen useassakin paikassa. Täältä löytyy esimerkkinä Uuden Suomen uutisointia aiheesta. Uutisen mukaan blogissaan asiaan puuttunut kansanedustaja Timo Heinonen sai vastauksen VR:n yhteiskuntasuhteiden johtajalta Otto Lehtipuulta: ”Tässä kilpailussa VR:kin haluaa menestyä.

Karua aluepolitiikkaa liikenne- ja viestintäministeriössä

Lähestyy asiaa miltä kannalta tahansa, rautatieyhteyksien karsiminen on väistämättä aluepoliittinen päätös. Erityisesti Hämeenlinnalaisten työllisyys on vahvasti pendelöinnin varassa (yli 25% työllisistä pendelöi) ja usein pendelöintikunta löytyy noin sadan kilometrin säteeltä: Helsinki, Espoo, Vantaa ja Tampere. Hyvät junayhteydet työpaikkakaupunkeihin on tuonut Hämeenlinnaan runsaasti asukkaita vuosikymmenten aikana. Tällä hetkellä Hämeenlinna onkin maan neljänneksi liikennöidyin asema.

Aurinkoa ja autokeskuksia

Vuonna 2010 Hämeenlinnassa alkunsa saanut hanke on kummastuttanut lukijoita jo kuukausien ajan.
Kuinka se on edes mahdollista, että tohelointi sai jatkua niin kauan, vaikka Sunny Car Center ei koskaan edes maksanut 16 hehtaarin tontista pyydettyä 8,4 miljoonan euron kauppahintaa, moni miettii ja syystäkin. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä