Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Lait ja oikeudenmukaisuus

Miksi edesmennyt Miikka Mustonen ei saanut kuljetusta Suomeen hoitoon?

Luin lehdestä surullisen tiedon, että Suomen kansalainen Miikka Mustonen, joka joutui Thaimaan matkalla skorpionin pistämäksi, on kuollut. Lehtitietojen mukaan häneltä puuttui matkavakuutus ja huolimatta siitä, että lääkärintodistus oli, häntä ei päästetty Finnairin koneeseen. Omaisten apupyynnöt suurlähetystöön eivät tuottaneet sellaista tulosta, että hänet olisi valtion kustannuksella haettu Suomeen hyvään hoitoon. Lehtitiedon mukaan hän oli Soldiers of Odinin jäsen. Mistä tässä oli kysymys? Onko jatkossakin mahdollista, että Suomen kansalainen jätetään näin heitteille?

OLETKO VELKAA? AHDISTELEEKO PERINTÄTOIMISTO? TIEDÄTKÖ OIKEUTESI?

 

Oletko velkaa, tiedätkö oikeutesi?

European Convention on Human Rights on lainsäädäntö, joka sitoo Suomea noudattamaan sitä ja sillä suojataan -   aivan samoin, kuin meidän perustuslailla: Omaisuuden suoja, oikeudenmukainen oikeudenkäynti,  velkavankeuden kielto jne. Myös Suomen lainsäädännöllä taataan useita oikeussuojakeinoja myös velalliselle,  vaikka se ei suinkaan siltä näytä oikeuskäytännössä. Suomesta on tullut velkavankien avovankila.

Suomessa on vastuullinen virkamiehistö

Tänään lännessä on puheellisesti ja äänestyksellisesti kaltaisemme demokratia. Kansalainen saa valita edustajansa – yleensä kerran neljässä vuodessa. Näin voidaan puhua demokratiasta. Demokratia edellyttää kansalaisen huomioimista, tämän sosiaali-, sivistys-, tulo-, koulutus- ja/tai kulttuuriasemaan katsomatta.

 

Kansan tahto ja yleinen hyvä

Harvoin mutta kuitenkin joskus filosofien käsitteenmuodostuksella on käytännöllisiä seurauksia. Tuollaisilla seurauksilla ei kylläkään tarvitse olla sen ihmeempää asiallista yhteyttä filosofien ajatusrakennelmiin: ilmiöiden analyyseihin voi vedota ja niistä voi inspiroitua niiden sisällöstä riippumattakin. Tällä tavoin erityisesti politiikan saralla erilaiset toimijat ovat ryhtyneet muuttamaan maailmaa ja onnistuneetkin tavoitteessaan. Yksi esimerkki tästä on Jean-Jacques Rousseaun (1712–1778) kirjoitusten vaikutus Ranskan vallankumoukseen sekä myöhempään demokratiakeskusteluun.

Rikoslakimme olisi päivitettävä

Suomessa oli -70 luvun alkuvuosina vankeja eniten väestön kokoon verraten koko Länsi-Euroopassa.  Tilanne oli nolo, joten Suomi aloitti rikoslakiensa uudistamisen. Tuloksena oli, että 1990 -luvulla vankimäärämme oli pienentynyt pienimmäksi koko Euroopan Unionissa.

Miksi näin tapahtui? Tuomiot lyhenivät ja ehdolliset tuomiot lisääntyivät. Vankeusrangaistusten lukumäärä säilyi suhteellisen samana. Suomen ei enää tarvinnut hävetä kansaivälisissä vertailuissa.

Hajoaako EU? - Jos niin osasiko kukaan arvata syytä

Eurooppa on mennyt sekaisin. EU ajelehtii ja rakoilee. Hajoaako se omaan mahdottomuuteensa?

 

Unkari on sulkenut eteläisen rajansa Serbiaan kasvavan pakolaismassan takia. Pakolaiset eivät suostu jäämään Unkariin, koska heille elintaso ei riitä. He haluavat Saksaan tai kuka minnekin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä