Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Nuorten ajatuksia

Yhtenäiskulttuurin aika Suomessa on menneisyyttä eikä palaa

Monilla konservatiivisesti ajattelevilla erityisesti keski-ikäisillä ja sen ylittäneillä tuntuu olevan vahva kaipuu vanhaan yhtenäiskulttuuriin. Suomi ja muu maailma on kuitenkin muuttunut ja valtioita, joissa olisi erityisen vahva yhtenäiskulttuuri, ei enää ole olemassa muutoin kuin pakolla ylläpidettynä. Koti, uskonto ja isänmaa eivät ole enää yhteisiä arvoja vaikka enemmistö kenties suuren osan niistä jakaisikin.

Käsitys kodista, uskonnosta ja isänmaasta muuttuu

"Nuoret uhkaavat perustaa oman puolueen, jos... "

ei ala näyttää paremmalta.

Opiskelija- ja nuorisojärjestöt järjestävät Porissa varjotilaisuuden Suomi-areenan yhteydessä. Järjestöt peräänkuuluttavat politiikkaa, jossa huomioitaisiin kaikki ikäluokat.

Trump, Brexit... Miksi populismi valtaa alaa?

Ei vaan enää usko demokratiaan riitä. Nykyinen malli tehdä politiikkaa on toimintakelvoton tapa. Kansa osoittaa mieltään äänestämällä ns. Kosto tyylillä, sillä nykyiset päättäjämme eivät saa aikaan tavallisen kansan mielestä tarpeeksi paljon merkittäviä päätöksiä. Huolestuttava ilmiö tässä kyllä on käsillä. Ihan mielenkiintoista nähdä uskaltavatko poliitikot myöntää sen miksi tähän on tultu? Uskaltavatko he sanoa että nykyinen demokratian malli ei ehkä ole ainut tai paras tapa toteuttaa kansan kuulemista ja demokratian pääaatetta, kansanvaltaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä