Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Pakolaisleirit

Laittomasti maassamme olevat turvallisten lähimaidensa pakolaisleireihin

 

Sain sisäministeriltä vastauksen kirjalliseen kysymykseen (KKV 589/2018 vp), jossa kysyin seuraavaa: Aikooko hallitus ryhtyä viipymättä neuvottelemaan sopimusten solmimisesta Suomessa laittomasti olevien, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden siirtämiseksi näiden kotimaita lähellä olevissa turvallisissa valtioissa sijaitseviin pakolaisleireihin?

Matti Vanhanenkin oivaltanut Ihmissalakuljetuksen tukemisen tolkuttomuuden

Nyt jo toinen hallituskoalition poliitikko alkaa tulla tolkkuihinsa, ensimmäinen Pohjois-Afrikan suurleirit onkeensa ottanut oli Ben Z, nyt Matti Vanhanen.
Vastasinkin Vanhasen Uuden Suomen kirjoitukseen pohjan poistamiseksi salakuljettajien ansaintalogiikalta:
Kyllä Matti Vanhanen jäljillä on. Salakuljetuksen jatkeeksi tullut merikelvottomien veneiden ihmislastien nouto Libyan rannikolta Euroopan ylimitoitetulla sosiaaliturvalla elätettäväksi se vasta tolkutonta touhua onkin.

Demokratian nakertajat Helsingin ydinkeskustassa

Maahanmuuttajaryhmät pitivät kuukausi sitten mielenosoituksen Helsingin keskustassa. He osoittivat mieltään saamaansa kielteistä turvapaikkapäätöstä vastaan. He eivät siis ole pakolaisia! Suurin osa mielenosoittajista on irakilaisia ja afganistanilaisia nuoria muslimimiehiä.

Voisiko miljardin euroa käyttää nykyistä tehokkaammin?

Eduskunnan käsittelyssä on kuluvan vuoden toinen lisätalousarvio.  Se on valtaosin tekninen eli siinä tarkennetaan varsinaisen talousarvion määrärahoja esiin tulleiden tarpeiden mukaisesti.

Halla-ahon kansainvaellusratkaisu Suomen linjaksi EU:ssa

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (PS) kertoi tämänpäiväisestä EU:n täysistunnostaan seuraavaa:
“Ehdotin, että …
a) ... myönnämme, ettei kriisiä voida ratkaista ottamalla tulijoita vastaan, sillä otimme kuinka monta hyvänsä, miljoonat muut ovat tulossa;
b) ... tulijoita ryhdyttäisiin systemaattisesti käännyttämään itäisellä Välimerellä ja Balkanilla;
c) ... kaikki laittomasti tulleet palautettaisiin leireille, ja hakemusten käsittely keskitettäisiin sinne;

Ikea vie kevytrakenteisia taloja pakolaisleireille

Pieni uutinen.

Ikea rakentaa  kevyita taloja pakolaisleireille.  Taloihin tulee aurinkopaneleita, ilmastointia eri kokoja. Ihmiset pääsevät pois teltoista saavat ihmisarvoisempaa elämää.

Hyvä Ikea!

Hyvä Ruotsi, kun keksit tämän.

Joo, kyllä tuota samaa  täällä ruohonjuuritasolla on "innovoitu".  Siellä nokkimajärjestyksen yläpäässä ei vain ole hoksattu.

Jos me annetaa EU,tasolla miljardeja Turkille, jotta se voi hoitaa meidän pakolaisongelmaa eikö olisi voinut ajatella pitemmälle.

13 teesiä pakolaiskriisin ratkaisemiseksi

Levottomuudet Lähi-Idässä ja Afrikassa ovat johtaneet hallitsemattomaan turvapaikanhakijoiden vyöryyn Suomessa ja Euroopassa. Suomen ja Euroopan tulee ponnistella hädässä olevien ihmisten auttamiseksi. Uudessa tilanteessa omat pelot ja ennakkoluulot on tunnistettava, ja tunnustettava. Pelon ja vihan tarkoituksenhakuinen lietsominen pahentaa kriisiä entisestään, joten kriisi vaatii malttia kaikilta suomalaisilta. Esimerkiksi Kauhavalle avattiin entiseen varuskuntaani Lentosotakoulun tiloihin hätämajoituskeskus, eli tilanne on hämmentävä myös omissa saappaissani.

Pakolaiskriisin aiheuttajia ei tarvitse kaukaa hakea

Turvapaikanhakijoita tulvii Eurooppaan paitsi Lähi-idästä, jossa ISIS on vallannut suuria alueita, myös Afrikasta, jossa ääri-islamistiset liikkeet niin ikään harjoittavat terroria. Turvapaikanhakijoita tulee myös esimerkiksi Afganistanista ja Jemenistä.

Lähi-idästä tulevien pääreitti kulkee Aigeianmeren yli Kreikkaan, Afrikasta tulevien reitti Välimeren yli Italiaan. Lähi-idästä tulevia on jonkin verran enemmän kuin Afrikasta tulijoita.

Miten turvapaikanhakijavyöry saadaan hallintaan?

Sadattuhannet Eurooppaan suunnanneet turvapaikanhakijat, joita on alkanut näkyä tavallista enemmän myös Suomessa, herättävät keskustelua ja huolta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä