Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Pariisin terrori-iskut 2015

Miksi Ranska vetosi EU:n avunantovelvoitteeseen?

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) ihmetteli, miksei Ranska pyytänyt Nato-mailta sen 5. artiklan aktivointia tai vedonnut EU:n yhteisvastuulausekkeeseen (artikla 222), joka voidaan aktivoida nimenomaan terrori-iskun perusteella. Ranskalta ei vastauksia ole tullut eikä muualtakaan.

Suomen oltava valmis sotatoimiin ISIS:tä vastaan?

Ranskan presidentti Francois Holland on Pariisin terrori-iskujen takia todennut, että Ranskaan on hyökätty ja maa on sodassa. Maahan on julistettu hätätila.

Nyt ajatellaan, että Suomen olisi oltava valmis tukemaan Ranskaa ISIS:tä vastaan myös sotilaallisesti. Ranskan hallituksen odotetaan huomenna esittävän EU-maiden puolustusministereille avunpyynnön, joka perustuu Lissabonin sopimukseen sisältyvään keskinäiseen avunantovelvoitteeseen (ns. turvatakuut).

Suru on kunniavieras

Näin viikonloppuna unta. Kamalaa painajaista. Heräsin aamuyöstä, ja tajusin, kuinka Pariisin terrori-isku oli aiheuttanut unen. Suru oli muuttunut alitajunnassa peloksi. Pariisin uhrien omaisten tavoin pelkäsin menettäväni rakkaimpani. Unessa tyttäreni tippui sillalta alas ja kuoli käsivarsilleni.

Ystäväni kertoi, että he olivat puolisonsa kanssa lauantai-iltana lukeneet uutisia ja kuunnelleet surullista musiikkia. Ja itkeneet. Ei, heidän omaisiaan ei kuollut Pariisissa – eikä myöskään Libanonissa – mutta heitä suretti silti. 

Sota-aseista pahin

Tänään maailma näyttää synkemmältä kuin eilen, ja syypäät ovat uudet terrori-iskut Pariisiin.

Tiedämme olennaisimman: uhreja on yli sata ja jo yksi viaton uhri on liikaa.

Moni ajattelee nyt, että koska Ranska on tärkeä USA:n liittolainen terrorismin vastaisessa sodassa, Ranska on terrorismin kohteena. Varmasti vaaditaan Ranskaa lopettamaan sotansa terroristeja vastaan. Tuskin Ranska nyt tekee niin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä