Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Perussuomalaisten puheenjohtajakisa

Onko tässä todellinen syy hallituskriisiin? Nokkamieheksi ei tulekaan Halla-aho

Hallitus on kaatunut perussuomalaisten puheenjohtajan vaihduttua Timo Soinista Jussi Halla-ahoon. Halla-aho kommentoi aiemmin lyhyesti puheenjohtajan roolia tavalla, joka voi osaltaan olla merkittävä syy kriisiin.

Viikonloppuna nähtiin puoluedemokratiaa - tästä on hyvä jatkaa

Suora jäsenvaali on eduskuntapuolueissamme poikkeus. Oikea demokratia voi yllättää ja tehdä radikaalejakin ratkaisuja. Näimme siis viikonloppuna lähinnä demokratiaa. Se ei kaikkia mielytä. Siihen ei ole varmaankaan totuttu. Ei edes persuissa, koska tämä oli vasta se vaali, jossa oli jotain mistä valita. Voiton vei selkeästi nuivan linjan edustajat. Linja jonka merkitystä puolueen menestyksessä on vähätelty. Jokainen perussuomalainen kansanedustaja on varmasti saanut osansa nuivia ääniä.

 

Perikö hukka Soinin perussuomalaisuuden

 

Mitä jäi Soinilta perinnöksi uudistuvalle puolueelle, vai ehtikö hillopurkin ääressä koko perinnön nautiskelemaan. Tulevat päivät näyttävät millaiseksi se lopullinen perintö muodostuu, ja perikö sen hukka vaikkei ehkä perunkirjoja vielä kirjoiteta.

Kaikki tiet vievät Jyväskylään!

Legendaarista urheiluselostusta lainatakseni ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua tulevana viikonloppuna täällä Jyväskylässä.

Viikon päästä se ratkeaa

Ei ole mikään yllätys se, että perussuomalaisten puoluekokous herättää suurta kiinnostusta. Valitaanhan siellä puolueelleemme uusi puheenjohtaja. On hyvä huomata, että siellä valitaan myös uusi linja. Jokainen puheenjohtaja tuo tullessaan oman linjansa, oman tapansa tehdä politiikkaa. Vaikka tehtäviä delegoitaisiinkin, niin pj vastaa kokonaisuudesta. Siitä ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä. Johtaja johtaa.

Valintani

Ei kai ketään häiritse jos kerron oman ehdokkaani Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi? Hyvä, kerron sen siitä huolimatta. 

En ole ketään ehdolle lähtenyttä vastaan mutta kun vain yhtä voin äänestää, on tehtävä valinta yhden puolesta.

Olen jo aiemmin perustellut näkemystäni siihen mitä odotan puheenjohtajalta.

Perussuomalaisten vaikea ja helppo valinta

Suomalaiset ovat erittäin, erittäin itsepäisiä ihmisiä…” Näillä sanoilla NL:n ulkoministeri Molotov luonnehti aikoinaan sodan jälkeen suomalaisia.

Lausahdus liittyy kenraalieversti Ždanovin erääseen neuvostojohdon kokouksessa päästämään kommenttiin siitä, että ”Suomi on niin hyvä maa” ja että ”se olisi pitänyt ottaa…”

Molotovin vaivaantunut vastaus liittyi selitykseen siitä miksei suomalaisia olisi kannattanut ”ottaa heitä”. ts. miksei Suomea valloitettu (Milovan Djilas).

Perussuomalaisten ja hallituksen hajottajat ovat nyt liikkeellä

Perussuomalaisten puoluekokous lähestyy. Puolueen jäsenistö pääsee jälleen kerran päättämään puolueen puheenjohtajasta. Tällä kertaa asiasta äänestetään, sillä ehdokkaita on useampi kuin yksi. Minun ps-aikanani tehtävään on pyrkinyt tosissaan vain Timo Soini. Nyt hän ei tehtävään enää pyri.

 

Tie helvettiin on huonossa kunnossa

On se nyt vaan aika huvittavaa seurata kun PS-nestori Vistbackakin jaksaa nostaa maahanmuuttokysymysten edelle tiestöasiat sun muut vastustaessaan Halla-ahon mahdollista valintaa puheenjohtajaksi. Myös moni muu "parempi ja monipuolisempi" poliitikko on yhtynyt kuoroon. Viimeisempänä Ari Jalonen. Hän on ollut myös kiimainen tiestömies. Ja onhan näitä "tiemiehiä" enemmänkin. 

 

Oikeat pelaajat oikeille paikoille

Me Perussuomalaiset äänestämme uudesta puheenjohtajasta kolmen viikon kuluttua. Kun Soini luopuu kahdenkymmenen vuoden jälkeen tehtävästään, on selvää, että puolueella on edessään uusi alku. Hyvä niin – kansallismielisen liikkeen elinehtona on uudistuminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä