Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliisiväkivalta

Nähdään malka ensin omassa silmässä

Kauhistellaan kauhiasti Venäjän mielenosoitusten väkivaltaa, kun samaa herkkua on tarjolla ihan EU:n sisälläkin.

Väkivallalla kansalaisten moraalikäsitystä vastaan.

 Vauvaperheen häätäminen maastamme Afganistanin turvattomiin oloihin herätti  närkästystä laajoissa kansalaispiireissä.  Sellainen armottomuus sotii suomalaisten enemmistön moraalikäsityksiä vastaan.

Poliis joutui mobilisoimaan melkoiset joukot ja turvautumaan väkivaltaan paikalle kerääntyneitä mielenosoittajia vastaan, totettaakseen perheen maastakarkoituksen.

Elämme pelottavia aikoja.

https://yle.fi/uutiset/3-9814514

Kansan ääni / Poliisiväkivallasta

Laitan tämänkin jutun myös tänne usariin (kun se viimeksikin eli heinäkuussa herätti täällä ihan kivasti keskustelua).

Kansan äänen numero 4/2016 on ilmestynyt.

Siinä on ilmestynyt heinäkuinen kirjoitukseni poliisiväkivallasta. Kirjoitus on muokattu lehteen sopivaksi.

Lue lehtiversio klikkaamalla tästä.

”Poliisi on fasisti” - repliikki. Yhteiskuntatiedettä vai teinien kapinahuuto?

HUOM: Lyhensin otsikkoa pituuskriteerin vuoksi (verrattuna bloggerin blogiini)

Helsingin Sanomien jenkkien poliisiväkivallasta kertovan tuoreen uutisen otsikko kertoo seuraavaa: ” Poliisi tulitti Floridassa aseistautumatonta mustaa miestä – mies liikkui autistisen potilaan kanssa ”

Mr. Officer, who protects us FROM YOU?

Poliiseilla on Yhdysvalloissa montaa eri kutsumanimeä, riippuen ihan kutsujansa etnisistä juurista. Vähemmistöjen edustajat eivät käytä lainvalvojista ihan niitä kunnioittavimpia ilmaisuja:

Lyön sinua koska rakastan sinua

Olen valitettavasti seurannut muutamaa parisuhdeväkivaltatapausta hyvin läheltä. Kyseisissä tilanteissa oikeutus väkivaltaisen osapuolen teoille on aina löytynyt hyvin helposti. Syyt vaihtelevat ”olin niin ärsyttävä ettei sillä ollut muuta mahdollisuutta kuin lyödä” ja ”oli minussakin vikaa”-akselilla.

Kaikkein vaarallisin katupartio


Tähän mennessä tapahtunut:

Nuoriso on riehunut. Voi sitä nuorisoa, vuosikymmenestä toiseen aiheuttavat pahennusta. Riehuneissa nuorisoposseissa oli osallistujina eri värisiä suomalaisia nuoria.

Miksi poliisi valehtelee voimakeinoista?

Aamu oli hyinen. Tuuli puhalsi navakasti ja lämpömittari lupaili vain kahta plusastetta. Tästä huolimatta kolmisenkymmentä mielenosoittajaa ilmestyi tänään osoittamaan tukensa JHL:n lakolle ja estämään rikkuribussien liikennöinnin Helsingin Rautatientorille. Poliiseja ja mediaa oli paikalla runsaasti – kuin myös rikkuribusseja.

Michael Brown on kuollut, poliisiväkivalta elää


Elokuun yhdeksäntenä päivänä 18-vuotias opiskelija Michael Brown käveli ystävänsä kanssa kotikaupunkinsa Fergusonin kadulla Missourissa, Yhdysvalloissa. Brownin vierelle ajoi poliisiauto. Auton ikkuna aukesi, ja poliisi Darren Wilson käski nuoria siirtymään tien sivuun tutkittaviksi. Brownin ja Wilsonin välille kehkeytyi riita. Wilson veti poliisiauton sisällä esiin aseensa ja ampui Brownia.

Jo riittää ratsupoliisiväkivalta

Viime lauantaina (23.8.) ratsupoliisit hyökkäsivät rasistisen kääpiöpuolueen Svenskartas Partin vastaisen mielenosoituksen kimppuun Ruotsin Malmössä. Useampi mielenosoittaja tallaantuii poliisihevosten alle, myöhemmin poliisi ajoi yhden mielenosoittajan yli poliisiautolla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä