Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Pormestari

Ei pormestarimallia Ouluun

Niin se vaan aika ajoin Oulussa pulpahtaa kuin korkki konsanaan pintaan keskustelu pormestarimallista. Kävimme viime vaalikaudella vuonna 2013 kaupunginhallituksen alaisen kehittämisjaoston voimin tutustumassa Tampereen pormestarimalliin. Olimme tutustumismatkan jälkeen lähes yksimielisiä siitä, ettei pormestarimallin johtamisjärjestelmää Ouluun oteta - eikä otettukkaan.

Helsingin kuntapolitiikan viikko 23/2017

Uusi valtuustokausi pyörähtää Helsingissä tällä viikolla vihdoinkin käyntiin, kun Helsingin kaupunginvaltuusto kokoontuu ensimmäistä kertaa uudessa kokoonpanossaan keskiviikkona 7.6. Esityslista löytyy täältä:

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/kaupun...

Vapaavuori jälleen Suurhelsingin asialla

Tämänpäiväisessä Hesarissa Jan Vapaavuori lyttää maakunta- ja sote-uudistuksen. "kohtalokas askel menneisyyteen", "meillä ollaan kääntämässä kelloja taaksepäin ja vähentämässä kaupunkien mahdollisuuksia", "Suomessa ollaan tekemässä keskuskaupunkien kannalta haitallisinta uudistusta miesmuistiin".

Näin siis kokoomuslainen, jonka puolue on hallituksessa.

Demareilla pormestarivalinnat sekaisin

Hesarin mukaan Helsingin demareiden piirihallitus oli eilen valitsemassa demarien apulaispormestaria. Vaali meni tasan 6-6 Johanna Laisaaren ja Nasima Razmyarin välillä. Lehden mukaan puheenjohtajana toiminut Pentti Arajärven ääni ratkaisi tuen Razmyarille. Kuitenkin yhdistyslain 29 § mukaan "Tasatulos vaalissa ratkaistaan arvalla." Näin on yhdistyksissä myös aina toimittu. Ei oikein onnistunut oikeustieteen tohtorilta lain käyttö. Vai onko niin, että entisen presidentin puoliso katsoo olevansa lain yläpuolella?

"Nykypäivä" yllättää

Juuri saapunut lehti "nykypäivä" #5 yllättää: Kansi ei olekaan enää patamusta vaan sinertävä, ja Vapaavuoresta vain yksi aukeama.

Pormestari pitäisi valita kansanvaalilla

Viime vuonna voimaan astunut uusi kuntalaki jäi torsoksi. Niin myös prmestarin valinnan osalta. Seuraavassa tuore kirjoitukseni Hesarissa.

Vaalituloksissa huonoa ja hyvää

Jan VAPAAVUORI sai sitten kuntavaaleissa lähes 30,000 ääntä. Ja tullee valituksi Hesan pormestariksi uuden valtuuston kokoontuessa kesäkuussa. Helsingin naapurikuntien kannalta tämä ei lupaa hyvää. Ainakin vuodesta 2006 lähtien Vapaavuori on toiminut Suurhelsinki-mafian nokkamiehenä.

Myös Kauniaisissa kokoomus kasvatti kannatustaan (+1 paikka), ja rkpn pitkään jatkunut ehdoton enemmistö murtui (-2 paikkaa). Myös tyttäreni Binga TUPAMÄKI, vuoden 2016 kokoomusnuori,  tuli valituksi. Olisikohan koko maan nuorin, täytti 18 vuotta lokakuussa, valtuutettu?

Vapaavuori sooloilee

Helsingin uudessa yleiskaavassa kokoomus vihreiden tuella nakertaa keskuspuistoa. Eilen kuitenkin Jan VAPAAVUORI sanoutui irti tästä päätöksestä. Niin teki myös kilpailija vihreiden Anni Sinnemäki, joka jo virkansa puolesta oli kaavaa kaupunkibulevardeineen tekemässä. Erikoista sooloilua.

Vapaavuori: 60,000 euroa kampanjaan

Verkkouutisten mukaan Jan VAPAAVUORI käyttää ennakkoilmoituksensa mukaan 60 kEUR vaalikampanjaansa. Aikamoinen summa jo eduskunta- ja jopa eurovaaleihin verrattuna. Tähän päälle kokoomuksen kampanjarahat Hesassa.

Kuten olen jo aikaisemmin sanonut: Menetyksistään huolimatta kokoomus pysyy suurimpana puolueena Hesassa. Vaatisi aikamoista vallankeikausta, että vihreät ja demarit etc, yhdistäisivät voimansa uudessa valtuustossa, ja valitsisivat jonkun muun pormestariksi.

Pelimies on on aina pelimies, Paavo Väyrynen

Viime viikolla ihmettelin Paavo Väyrysen motiiveja muistella 30-vuoden takaisia tapahtumia kuntavaalien jälkeen Helsingin lautakuntapaikkojen jakamisen yhteydessä ja Harri Holkerin hallituksen muodastamisen taustoista.

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234237-kokoomus-petti-kesk...

En kuitenkaan viikko sitten ymmärtänyt, että kyseessä oli vain pelimiehen alustus Väyrysen tämän päivän blogille. Vastasin hänelle silloin omassa blogissani näin.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234244-kuka-peti-kenet-ja-milloin

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä