Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Punamulta

Rakas kansanrintamamme!

Rakas tuleva kansanrintamahallituksemme!

Synnytystuskasi ovat vielä kesken. Huhujen mukaan kuitenkin olet tulossa pääpuoli edellä maailmaan, hieman pidemmän rupeaman jälkeen kuin alun perin luvattiin. Kuitenkin elinkelpoisempana, kuin mitä syntymääsi pelkäävät ovat väittäneet. Sinulle on annettu jo monta muutakin nimeä. Uusi punamulta. Viherpunamulta. Punajuuri. Hillopurkki.

Punavihreä voittaisi 8–5, jos huvittaisi

Kaikkihan me tiedämme, että eurovaalit eivät ketään kiinnosta. Johtuneeko siitä, että tiedämme kaikesta päätettävän Brysselissä, joten mitä turhia asiaan vaikuttamaan.

Puolueiden kannatuskyselyt koskevat tietysti äänestämistä eduskuntavaaleissa, mutta mitäpä jos äänestäjiä kiinnostaisi myös europarlamentti?

Tänään julkaistujen Ylen kyselyn tulosten mukaan 13 suomalaismeppiä jakautuisivat näin: Perussuomalaiset 3, Sosialidemokraatit 3, Kokoomus 2, Keskusta 2, Vihreät 2, Vasemmistoliitto 1.

Rinne tietää, että Afrikka tuhoaa Euroopan- hyvä oivallus!

 

Afrikka on maailman toiseksi suurin maanosa. Sen pinta-ala on 30 365 000 neliökilometriä, joka on 20,3 prosenttia Maan maapinta-alasta. Afrikan noin 1,2 miljardia asukasta muodostaa noin 15 prosenttia ihmiskunnasta. Edellinen on wikipedian tietoa, ja järkyttää...Afrikassa on useita tuhansia etnisiä ryhmiä, 55 itsenäistä valtiota. Rajat ovat siirtomaa ajoilta, ja rajoja ei tehty heimojen eikä kansallisuuksien mukaan.

Jo vain, punamultaa se pukkaa.

Sitikepulainen Kaikkonen näytti vaivaantuneelta telkkarihaastattelussa, ehkä olisi mieluummin jäänyt oppositioon suutaan pieksämään, mutta maakunta puhui ja pulinat pois, vastuuta lähdetään kantamaan.

Olen sanonut, että Sipilä on sanansa mittainen mies ja toivottavasti jatkossakin, että puheet pitää, halusta olla vain rivikansanedustaja.

Jos keskutasta tulee hallituspuolue se tarvitsee uutta ilmettä, sitä varmaan Rinnekkin uumoilee. 

Hallitustiestä avain Keskustan pelastukseen?

Keskustalla on edessään tiukka valinnan paikka. Ilmoittautuako oppositioon vai lähteäkö kokoamaan hallitusta SDP:n johdolla Antti Rinteen kanssa? Keskustan kanta vaalituloksen jälkeen näytti olevan vahvasti oppositioon päin, mutta hallitusovea jätettiin kuitenkin "viisi senttiä" raolleen, kuten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kuvaili. Mies, joka tällä hetkellä käytännössä johtaa Keskustaa toimituspääministeri Juha Sipilän ilmoitettua luopuvansa puolueen puheenjohtajuudesta ja myös ministerintehtävien tavoittelusta.

Sote tehdään lopulta punamultayhteistyönä

Hallituksen yritelmä sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistukseksi on jälleen kerran ajanut karille. Hallitus on pikaisissa palavereissaan päätynyt siihen, että korjattu lakiesitys tuodaan eduskuntaan loppusyksystä ja maakuntavaalit pidetään 2018 tammikuun sijaan lokakuussa. Ei tule takkia eikä housuja tästäkään, sanokaa minun sanoneen.

Blokkivaalit heti eikä vasta 2019, Alexander Stubb!

Perjantaina 10.4. koin valtavan yllätyksen. Luin nimittäin Hufvudstadsbladetin etusivulta hätkähdyttävän otsikon: "Ruotsin mallin mukaiset blokkivaalit sopivat pääministeri Alexander Stubbille"

   Jutussa kerrotaan, että pääministerimme on valmis ruotsalaismalliseen järjestelmään, jossa kaksi tai useampi puolue ennen vaaleja sopivat yhteisestä politiikasta, jota ne ovat valmiita harjoittamaan, jos saavat vaaleissa enemmistön. Näin äänestäjät tietävät, millaisen hallituksen taakse heidän äänensä menee. Sitähän vaalikarjan kuluttajansuoja edellyttäisi.

Hallituskriisi odottaa - Keskusta vastuussa

"Keskusta aikoo tasapainottaa valtion taloutta ilman verotuksen kiristämistä." - YLE 08.02.2015

"SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne haluaa korottaa yli 70 000 euroa vuodessa tienaavien palkkaveroa." - MTV3 29.03.2015

"Keskustakentän osviittaa on se, että punamulta on porvarihallitusta parempi pohja. 'Kyllä se varmaan toi demarit olis.'" - MTV3 07.04.2015

Aijaa.

Keskustan ja Sipilän talouspoliittinen linja on leikkauksia ja yksityistämistä

Eduskuntavaalien tärkein teema on talouspolitiikka. Vaikka lukuisat muutkin asiat vaikuttavat ihmisten mielipiteiden muodostukseen, kaikkien hallinnonalojen käytettävissä oleva varat ja siten politiikka-mahdollisuudet riippuvat talouskehityksestä. Vasemmiston vaaliohjelman motto on ”jälleenrakennetaan hyvinvointivaltio”, mutta se ei onnistu ilman rahaa ja poliittista tahtoa.

Isännän ääni

Maataloustuottajain Keskusliiton puheenjohtaja Juha Marttila esitteli eilen ajatuksiaan hallituspohjasta. Odotin Marttilan punamultapuheista, jotka uutisoitiin asiaankuuluvan näyttävästi myös Ylen uutislähetyksissä, enemmänkin keskustelua. Mutta keskustelun sijaan kommentointi näyttää tapahtuvan vaikenemalla.

Marttilan lausunnossa ne yllättävimmät osat olivat se, että hallituspohjaan etujärjestön puheenjohtajan suulla näin vaalien alla puututtiin ja haja-asutusalueiden kaavoitukseen liittyneet perusteet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä