Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Rakennusvalvonta

Haistakaa homekoulu!

Jokaisella meistä on riski jossain vaiheessa elämäänsä kohdata homeongelma kotonaan, työpaikallaan, mökillään, päiväkodissa, koulussa, sairaalassa jne. Suomella on 50 mrd. € korjausvelka jo rakennustemme seinissä – kuinka suuri luku olisikaan jos huomioitaisiin kaikki homeen aiheuttamat välittömät ja välilliset terveysvaikutukset ja työstäpoissaolot? 

Sääntelyn purkutalkoot

Pääministeri Juha Sipilä  eduskunnan täysistunnossa 24.6.2015:

 

”Koko hallitus on määrätietoisesti sitoutunut turhan sääntelyn ja byrokratian purkamiseen sekä säädösten sujuvoittamiseen. Tämä on tärkeä osa hallitusohjelmaamme ja koskee kaikkia hallinnonaloja.”

 

Aloitetaan positiivisesti.   Monet varmaan muistavat kuinka autokatsastajat, verottaja, poliisi ja Kela toimivat entisaikaan.  Paljon on tapahtunut parannusta kansalaisen kannalta näillä alueilla.  

 

Kenen on vastuu rakennusten turvallisuudesta ja terveellisyydestä?

Jo vuosikausia poliitikot ovat yli puoluerajojen jauhaneet yleisönosastoilla ja blogeissaan homekoulujen ja sisäilmaongelmien korjaamisen tärkeydestä ja kiireellisyydestä. Silti joka vuosi valtio ja kunnat alibudjetoivat määrärahat niin etteivät ne riitä edes huonokuntoisimpiin kohteisiin.  Joka vuosi ongelmakohteiden määrä kasvaa ja niiden kunto huononee. Kohta jo miljoona suomalaista altistuu joka päivä kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamille terveyshaitoille, tästä yli neljännes päiväkodeissa ja oppilaitoksissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä