Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Syöttötariffit

Rahaa, lisää rahaa huutavat tukikupparit

TEM:in työryhmä kaavailee tuulivoimalle uutta tukimallia loppuraportissaan, jossa ei oteta mitään kantaa tuulivoiman haittavaikutuksiin, jotka ovat suuremmat kuin ajoittaisesta sähkön tuotannosta mahdollisesti saatava hyöty.

http://www.tem.fi/files/45378/TEMjul_16_2016.pdf

 

Suomessa on tehty oikeita energiantuotantoon liittyviä päätöksiä

Suomessa on tehty oikeita päätöksiä energiantuotannon suhteen, lukuunottamatta tuulivoiman syöttötariffia.

Päätös tuulivoiman tukemisesta tulee nostamaan kotitalouksien sähkön hintaa lähemmäksi keski-eurooppalaista tasoa. Saksassa ja Tanskassa on puolta kalliimpi sähkön kuluttajahinta kuin Suomessa. Suomi pärjää vertailussa uusiutuvan energian käytössä ja on Euroopan kärkimaita siinä suhteessa, edellä vain Norja ja Ruotsi. Suomessa tuotettu energia on myöskin päästötöntä.

 

Kansainvälisesti toimiva tuulivoima-ala toimii paikallisilla säännöillä?

Kansainvälisesti toimiva tuulivoima-ala sanelee ehdot Suomen hallitukselle ja eduskunta hyväksyttää lait, jotka palvelevat alan kehittymistä Suomessa. http://www.ym.fi/download/noname/%7B6AEB1DAF-F554-4F7F-8449-4CDE1F4F64CC...

Amerikkalaisiin tutkimuksiin viitaten tuulivoima on edullisinta energiaa, mutta siitä huolimatta tuulisähkölle maksetaan Suomessa yli 50 euron syöttötariffitukea per MWh 12 vuoden ajan. Sähkön markkinahinta on ollut viimeaikoina 30 euron vaiheilla per MWh. http://www.motiva.fi/taustatietoa/ohjauskeinot/syottotariffi_eli_takuuhi...

Tuulivoiman syöttötariffi leikkauslistalle

Edellisen hallituksen aikaansaama tuulivoiman syöttötariffi teki tuulivoimasta loistavan bisneksen. Luotiin järjestelmä, joka pumppaa veronmaksajien rahoja kiihtyvällä tahdilla sijoitusyhtiöiden taskuihin. Lopulliseksi hintalapuksi takuuhintajärjestelmälle on arvioitu yli 3 miljardia euroa. Summa on niin suuri, että se on yli 3% Suomen valtionvelasta ja noin 550 euroa jokaista suomalaista kohti. Lopullista laskua ei tiedä kukaan. Mitä edullisempi on sähkön markkinahinta ja mitä enemmän tuulee, sitä kalliimmaksi takuuhintajärjestelmä tulee.

Arvottomista tuulivoimaloista autiolla maaseudulla tulee ongelma

 Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Nyt on lobattu kaiken hyvän tuojana maaseudulle tuulivoimaloita. Jostain syystä ei positiivisia vaikutuksia ole mainittu lainkaan asiaa selvittävissä tieteellisissä artikkeleissa. On vain negatiivisia vaikutuksia. Niiden mukaan tuulivoimalat tuhoavat luontoamme.

 Suomessa on kylmää puolet vuodesta ja lämmin koti on tärkeä kaikille, myös maaseudun mökkiläisille. Lähelle rakennetut tuulivoimalat romahduttavat asunnon arvon ja tekevät turvallisen asumisen terveydelle vaarallisena ongelmaksi. Esim. Pori, Peittoonkorpi, Kellahti:

Ilmansekoittajien hyödyllisyys Suomen sähköntuotannolle

YLE:n uutisten nettisivuilla julkaistiin aamulla uutinen, jossa kerrotaan Lappeenrannan Muukon tuulivoimapuistosta. Uutinen väittää mm. seuraavaa: "Myös Suomen tuulivoimayhdistyksen mukaan Suomen tuulipuistoissa on tuotettu sähköä hyvillä tehoilla kuluvan pakkaskauden aikana."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä