Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Taantumus

SDP SAK:n poliittisena siipenä

Iltalehdessä Mika Koskinen kirjoittaa mielenkiintoisesti, miten SAK on tukenut sosialidemokraattien ja vasemmistoliiton vaalityötä Vapaiden valtakunta -nimisen organisaation kautta huomattavilla summilla ja kuvaa Sdp:tä ay-liikkeen  poliittiseksi siiveksi.

Vallankumous vai taantumus

Porvarillisiin hallituksiin osallistuminen vie kauemmas sosialistisen vasemmiston tavoitteista. Tämä ei ole vain ideologista puhdasoppisuutta, kyse on strategiasta. Omat tavoitteet on asetettava vastustajan tavoitteiden välttämisen edelle, pitkän tähtäimen tavoitteiden saavuttaminen joskus on asetettava lyhyen tähtäimen tavoitteiden välittömän saavuttamisen edelle.

Räsänen ja Puolimatka Soiniksi&co hallitukseen?

KDjohdon näky on aina sijoittanut KDt Sipilän hallitukseen. Oppositioasema on monesti unohtunut, niin kova on ollut kiima ja kiehnäys ministereiksi.

Melu heikentää yhteisön toimintaedellytyksiä

 

”States and local governments can't control or research the full impacts of certain technologies coming in from the outside. Corporations are powerful in that they can design and sell products far and wide that aren't always healthy or approved by the people in their region. Noise is moving in on us without our consent and effort needs to be made to reduce impacts of population growth.” http://hr3384.blogspot.fi/2016/06/support-hr3384.html?m=1

Taantumus; ilmiö vai väistämättömyys

Taantumuksellisuus tuntuu olevan ideologisessa kehityksessä, tai harmoniassa väistämätön elementti ideologiasta tai sitä dominoivasta hegemoniasta riipumatta. Onko siis taistelu taantumuksellisia elementtejä vastaan turhaa? Nevostoliitto joutui antamaan nationalismille periksi, samoin kun uskontojen erioikeuksille, sekä yllättävälle sukupuolijaolle ja rooleille joita se huomamaattaan korosti. Seksuaalinen vapautuminen ei levinnyt työläisten diktatuuriin asti. 
 

Surun päivä: eduskunta leikkasi juuri opintotuesta

Moni ehdokas on antanut auliisti opiskelijajärjestöjen lanseeraaman koulutuslupauksen. Keskeisinä teeseinä koulutuslupauksessa on, ettei koulutuksesta leikata eikä opintotukea heikennetä, ja että opinnot säilyvät maksuttomina. Nämä lupaukset ovat lämmittäneet monen nykyisen ja tulevan opiskelijan mieltä sekä niiden jotka uskovat korkean koulutustason olevan maamme keskeisiä vahvuusalueita.

Internatsionaalin houre - vasemmiston taantumus!

Sanon nyt tähän muutaman sanan internatsionaalin horkkaisesta houreesta ja natsionalismin okaselkäisestä peikosta!

Nykyinen vasemmisto elää eilisen maailmassa, kun se kamppailee internatisonaalin puolesta. On käsitettävä, että keskus-periferia vastakkainasettelu on käynyt globalisaation myötä yhä tähdellisemmäksi ja on suuri vaara, että ylikansallinen kapitalismi ja sen tuoma kulttuurillinen rappio on mitä suurin uhka paikallisille kulttuureille ja tämä rappio on tuhovoimassaan hyvinkin mahdollisesti paikallisen solidaarisuuden hävittävä voima.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä