Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Turvallisuus- ja puolustuspolitiikka

Puolustuslain muutos horjuttaa turvallisuutta

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan hallitus valmistelee lakia, joka mahdollistaisi sotilaallisen avunannon EU:n turvatakuiden puitteissa. Suomen armeijan joukkoja voitaisiin lähettää sotimaan muiden EU-maiden puolesta.

Pakolaiset, turvallisuuspolitiikan uusi lyömäase

Angela Merkel on vaatinut yhä voimakkaammin Eu jäsenmaita osallistumaan pakolaisongelman taakanjakoon.  Liittokansleri Merkel on epäonnistunut eräiden EU jäsenmaiden talouskurin ylläpidossa ja sama näyttää tapahtuvan nyt myös pakolaispolitiikassa. Kriisi on siis ennen kaikkea muodostumassa poliittiseksi. Siksi syyttävät katseet on kohdistettava muualle, kuten Suomeen. Kielteisen tai ainakin valikoivan linjan ovat jo ottaneet Espanja ja Slovakia.

Presidentti Brysselissä

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön Brysselin vierailun sisältö vaikuttaa voimakkaasti turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan painottuvalta. Agendalla on ollut Venäjää, Ukrainaa, EU:n yhteistä turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa, hybridisotaa ja terrorismia. Tässä linkki vierailua koskevaan eiliseen tiedotteeseen http://www.presidentti.fi/public/default.aspx?contentid=319941&nodeid=44809&contentlan=1&culture=fi-FI

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä