Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuulivoima politiikka

Kaikki syyt tuulivoimarakentamiseen ovat tekosyitä

Perustuslakia voi tulkita niin että tuulivoiman tuki poistuu, hallituksella on valta lopettaa järjetön tuhlaaminen vaikka heti. Omaisuuden suojaan on turha vedota, se voi koskea ainoastaan poistojen jälkeistä hankinta-arvoa. Ei siis tuottoja.

 

Prosessi tuulivoimalle annetun kohtuuttoman suuren syöttötariffin poistamiselle on lopettaa tukiaiset ja lunastaa kalusto pois mikäli tuottaja sitä vaatii. Näin huolehditaan omaisuuden suojasta.

 

On toivottavaa määrittää tarkka annos-vastesuhde meluun

Melusta on hyvää vauhtia tulossa vakavin ympäristöhaitta yhteiskunnassamme. Sydän- ja verisuonisairaudet saavat alkunsa melusta. Mitä sitten voimme tehdä asian hyväksi. Ei ole muuta keinoa kuin vähentää melulähteitä ja olla yksinkertaisesti aiheuttamatta melua. Sairastumatta melulle voidaan altistua vain tietyn ajan, riippuen melun voimakkuudesta. Voimakkuus on vain yksi tekijä, muitakin tekijöitä on kun määritellään melun häiritsevyyttä.

 

Testi tuhansien terveydellä

"Tuulivoimalat aiheuttavat kohtuutonta haittaa ja todellista vahinkoa yhä useammille suomalaisille eri puolilla maata. Ongelmia aiheutuu kaikenikäisille ihmisille, jotka ovat joutuneet tuulivoimaloiden vaikutuspiiriin.

"Työ vapauttaa", propaganda

Propagandalla saadaan asiat tuntumaan aivan erilaiselta, mitä ne todellisuudessa ovat. Puhtaan energian mielikuvalla iskostetaan jo kouluissa lapsille että "hiilipeikko" uhkaa ilmastonmuutoksen hillintää. Tuulivoimapuistot olisivat puhtaan energian pelastus, sitä pitää jokaisen tukea, ja vain tuulivoima pelastaa maailman tuholta.

 

Turvamiehet tuulivoima tiedotustilaisuudessa?

Tuulivoima ideologia oli hyvin suosittua populismia, poliitikot halusivat suosionsa kasvavan ja uskoivat lobbareiden puheet ilmastonmuutosta hillitsevästä tuulivoimasta. Haitta puolesta ei välitetty ja evidenssit piilotettiin.

 

Taivaallisen rahan aukiot Suomessa

Suomen lainsäädäntö ei ole ajan tasalla tuulivoima bisneksessä, viranomastoiminta on salailevaa, halveksivaa, aggressiivista, vähättelevää ja pimittelevää.

 

Tämä asia on nostettava pöydälle ja asia pitää penkoa perinjuurin. Suomessa on puuhailtu lain vastaisesti, vieläpä viranomaisten toimesta jo vuosia?? Syytteitä ja tuomioita pitää jakaa, Suomen lain mukaan. Aukioita on jo raivattu liikaa syöttötariffi/takuuhinta bisneksen takia.

 

Tuuliturbiinien terveysvaikutukset ihmiseen vahvistettu

ISO ei ole ihan heti lahjottavissa, miksei Suomessa asiantuntijat ota asiaa vakavasti. Länsirannikolla on kipukynnys jo ylittynyt poliitikkojen mielivallasta.

 

Poliitikot hyväksyivät lobbauksen huijaukseen

Vapaan kilpailun tilanteessa Euroopan unionin jäsenvaltiot eivät voi harjoittaa kilpailua rajoittavaa tai ”markkinoita häiritsevää” tukipolitiikkaa. Suomessa syöttötariffi/takuuhinta tuulivoimalle oli paha töppäys, pitää nopeasti ratkaista kuinka saadaan vähimmin vahingoin purettua valheelliseen lobbaukseen perustuva huijaus.

 

"RATSIOITA JA PIDÄTYKSIÄ 8 MILJ. € TUULIPETOKSESSA"

Piilorikollisuus kasvaa tuulivoimalla

Tuulivoiman kannatus on Helsingissä, tuulisähköä vaativat hesalaiset kuluttajat, mutta ei tuotantoa saa rakentaa Helsingin lähelle:

http://www.hel.fi/static/ksv/www/yk2002/Tuulivoimaloiden_sijaintipaikkas...

"Suomessa kansalaiset ovat tasa-arvoisia, mutta toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset".

Aika aloittaa jotain uutta

Korruption keskeisiä riskialueita on yhdyskuntarakentamiseen liittyvät maankäytön ja kaavoituksen suunnittelu, rakennusala, julkiset hankinnat ja tarjouskilpailut, poliittinen rahoitus ja päätöksenteko. Korruptio esiintyy usein epäeettisten etuuksien antamisena ja ottamisena, eturistiriitoina ja suosimisena sekä epäeettisenä päätösten valmisteluna muodollisten päätöksentekorakenteiden ulkopuolella.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä