Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalianalyysi

Sosialistipuolue voitti ja kansanpuolue hävisi Espanjan parlamenttivaaleissa

75,75% äänioikeutetuista äänesti Espanjan parlamenttivaaleissa. Se on suurin äänestysaktivisuus sitten vuoden 2004.

Espanjan sosialistipuolue eli Partido Socialista Obrero Español (PSOE) voitti selvästi eilisissä parlamenttivaaleissa. Puolue sai 28,7% äänistä ja 123 paikkaa. Sosialistit melkein kaksinkertaistivat parlamenttipaikkansa.

Punavihreä menestys

Onnea voittajille eli vihreille, vasureille ja demareille!

Äänestysprosentti nousi 72 prosenttiin! Kaikkien puolueiden kannatus on alle 20 prosenttia. Suomessa on vain keskisuuria puolueita. Koska nyt ei ole yhtä suurta puolueetta, joka määrää mihin mennään, neuvottelutahtoa ja -kykyä tarvitaan.

Presidentinvaalianalyysi

Mitä presidentinvaaleissa 2018 oikein tapahtui? 

Sunnuntain tulokset ovat monella tapaa hämmästyttävät. Vastaavaa murskavoittoa ei tulla pitkään aikaan näkemään. Mutta minkälaisia numeerisia havaintoja kätkeytyy tuloksen taakse?

 

1)Sauli Niinistö oli ylivoimainen koko maassa

Koillis-kepun mainitut harhalaukaukset

 

Koillissanomissa tiistaina 11.4.2017 olleen päätoimittaja Petri Karjalaisen Alakertakirjoituksen täydellisen virheen oikaisuna esiin tuon seuraavaa:

Väittämä siitä, että Kuusamon Perussuomalaisten muille ehdokkaille kuin Kortesalmelle olisi varattu vain statistin rooli, on perätön ja täysin absurdi sekä vailla todellisuuspohjaa.

Työ alkaa kantaa hedelmää

Eilisilta oli juhlaa. Piraatit saivat kaksi ensimmäistä valtuustopaikkaansa, Arto Lampilan Jyväskylään ja Petrus Pennasen Helsinkiin. Suuret onnittelut! Molemmat ovat tehneet hurjasti työtä voiton eteen, ovat maanlaajuisesti arvostettuja ja saavat epäilemättä kaupungeissaan aikaan jotain ihan muuta kuin viilauksia kokouspalkkiokäytäntöihin.

Hälyytys Saksan ammattiliitoissa: AfD

Vaihtoehto AfD seisoo ampumiskäskyn ja ulkomaalaisvihamielisyyden takana. Tämä näyttäytyy katkerana Saksan ammattiliitoille. Juuri ammattiliittojen jäsenten keskuudessa AfD on erityisen suosittu. Maapäivävaaleissa Saksassa ammattiliittojen jäsenet äänestivät prosentuaalisesti enemmän AfD:tä kuin koko äänestäjäkunta.

Vaalianalyysiä Saksasta

Saksalaiset ovat maapäivävaalien tuloksesta jo hiukan toivuttuaan ryhtyneet analysoimaan syitä AfD:n huikeaan vaalitulokseen erityisesti Saksi-Anhaltissa, jossa puolue keräsi 24,2% annetuista äänistä. Näillä äänillä puolue nousi osavaltion toiseksi suurimmaksi puolueeksi teti CDU:n jälkeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä