Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Verkkoliiketoiminta

Digitalisaatio murtaa organisaatiorajat ja kysyy uutta osaamista

Digitalisaatio murtaa organisaatiorajat ja kysyy uutta osaamista

Digitalisaatio on melkoinen koetinkivi koko organisaatiolle. Strategiat ja visiot tuppaavat olemaan löysähköä höpinää ja ”siniset meret” on löydettävä kokeilemalla ja tekemällä. Toimitusjohtajan on huolehdittava yrityksen muutoskyvystä ja integroitava kaikki ymmärtämään asiakasta. Väliportaan johtajat joutuvat yhtälailla miettimään digitaalisuuden vaikutuksia toiminnoissaan ja kaiken keskellä on huolehdittava siitä, että työntekijät tuntevat merkityksellisyytensä muutoksentekijöinä.

Suomen Digihaasteet, osa 1: Pitäisikö muutoskyky merkitä taseeseen?

Olen tavannut viimeisen kolmen vuoden aikana satoja digitalisaatiosta kiinnostuneita yritysjohtajia, opetusalan johtoa, julkishallinnon edustajia ja digipalveluja tuottavia toimijoita. Olemme Digitaalinen Polku -hankkeessa antaneet konkreettista apua kaikille muutoshalukkaille ja tarjonneet digisparrauksia, työpajoja ja koulutuksia, joilla autamme halukkaat liikkeelle muutosta tekemään, palveluja ja kulttuuria uudistamaan. Luon katseeni menneisiin tapaamisiin ja avaan Suomen Digihaasteet -blogisarjassani organisaatioiden haasteita.

Itämaisen viisauden Nokia

Pehmopapereiden ja kumisaappaiden jälkeen maailmojen verkoiksi – Nokia on käynyt viimeisten vuosien aikana myllerryksen vailla vertaa Suomen taloushistoriassa. Nokia sai lottovoiton Kanadasta – uusi jo poistunut toimitusjohtaja, Microsoft´lta ”lainattu” vauhtiseppo” Stephen Elop tuuletti päätelaitteet so. kännykät isännälleen – Bill Gates´in ”ikkunayhtiölle” - Microsoft´lle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä