Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Vuokratuki

Kannattaako asumista tukea?

Kannattaako asumista tukea, ja jos niin miten? Nykyinen asumistukijärjestelmä on opiskelijoiden osalta muuttumassa (syrjintä päättyy).

Toki syrjintä sosiaalisen ja sosiokonomisen aseman perusteella on Suomessa ollut kiellettyä kymmeniä vuosia, mutta oikeusoppineet eivät asiaa ole ymmärtäneet. Edelleen meillä on yksi ryhmä ihmisiä jotka asetetaan muita parempaan asemaan - siitä yritettiin luopua mutta eläkeläiset ovat niin suuri äänestäjäryhmä, että heitä ei haluttu asettaa tasaveroiseen asemaan muiden kanssa, vaan heitä suositaan.

Vuokralaisen irtisanomisaikaa pitää pidentää.

Vuokralainen on hyvässä asemassa - aina joskus. Hän on hyvässä asemassa silloin kun päättää vaihtaa asuntoa. Irtisanomisaika on yksi kuukausi. Vuokranantajan puolelta irtisanomisaika on minimissään kolme kuukautta, yleensä puoli vuotta.

Nykyinen lainsäädäntö johtaa ongelmiin. Ongelmista pitää maksaa, ja yleensä niistä kärsii - niin kuka?

Ongelmista kärsii vuokralainen. Vuokranantaja vuokraa asunnon taloudelle joka hänen näkemyksensä mukaan pystyy vuokrat maksamaan ja on muutenkin riittävän fiksu.

Vuokratuet ovat haluttu rosvouksen kohde

Vuokra-asumisen tuet pitävät vuokratason korkealla suurissa kaupungeissa. Yhteiskunta maksaa valtion ja kaupunkien kautta, kunhan muistaa pitää asuntojen saatavuuden riittävän alhaisena. Asuntokuplan taustalla on suuri raha, jota pyörittävät kasvottomat ahneet tahot, joiden laillistettuun rosvoamiseen ei haluta tai osata puuttua. Kannatan ehdottomasti vähävaraisille suunnattuja tukia, mutta rikkaiden ihmisten tekemä vuokrakeinottelu tukien avulla pitää saada kuriin. 

Ikiliikkuja

Onneksi olkoon toverit! Te olette keksineet ikiliikkujan joka on jauhanut teille rahaa ilman että suuri yleisö on tiennyt asiasta mitään. Juuri se sama suuri yleisö, jota olette kupanneet asuntokeinottelullanne lihottaaksenne omaa pussianne. Samaan aikaan on ollut helppo arvostella 'rikkaita' siitä, kuinka nämä painavat pientuloisia alas.  Eli juuri sitä samaa porukkaa, joka teillä on olut tähtäimessä ja joka on rahoittanut teidän toimintaanne.

Puolustusvoimien vuokratuesta

Aamulehti rusikoi puolustusvoimia vuokratuesta. Etsitään salaliittoa. Toiset rakentelevat kenraalikorruptiota. Eräs toimittaja on jopa järjestänyt vinkkipalvelun petoksen selvittämiseksi. Heh-heh.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä