Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Ylimielisyys

Toinen kierros? Toivottavasti

Kuuluun siihen gallupvähemmistöön, joka ei millään ymmärrä Sauli Niinistön suosiota. Niinistöä on silitelty viimeiset 10 vuotta ja hänen mitään sanomattomat pyörittelynsä on jatkuvasti tulkittu viisaan miehen pohdinnoiksi..Minulle mieleinen arvojohtaja/unilukkari puhuu suoraan ja selkeästi.

Leipäkaupassa

Leipäkaupassa

1 - Näytöksinen poliittinen näytelmä

HENKILÖT:

Tahvo, leipäkaupan epätoivoinen asiakas

Rauha, leipäkaupan myyjätär

Kauko, kauppias

On varhainen ilta alkusyksyllä. Ryysyköyhä Tahvo on juuri kävellyt kaupan ovesta sisään. Rauha, pitkän myyntipöydän takana viilaa tehokkaasti kynsiään. Kauko teroittaa takahuoneessa leipäveistä äänekkäästi. Paikkana on suomalainen leipäkauppa, 2017 jälkeen Kristuksen.

Tahvo (äänekkäästi): Kuulkaapa rouva. Te olette...

Hyväuskoisiksi hölmöiksi leimaamisen ylimielisyys

Viimeaikoina on näyttäytynyt entistä vahvempana trendi leimata vastustajat hyväuskoisiksi hölmöiksi. Samalla tullaan nostaneeksi itsensä jalustalle totuuden paremmin ymmärtävänä muita älykkäämpänä valveutuneena kansalaisena. Harvoin on kuitenkaan kyse objektiivisesta ja puolueettomasta näkökannasta, jossa tuotaisiin sekä haittoja että hyötyjä esille totuuden löytämiseksi.

Jopa hän ymmärtää yhden asian

Enpä tiedä olisiko nykyisessä Suomessa vastaavanlainen mainos voitu lähettää ulos toisinpäin, mutta on harvinaisen typerää (myös kaupallisessa mielessä) mollata puolta asiakaskuntaa, tässä tapauksessa kotomaamme koko miessukupuoli: noin 2,75 miljoonaa potentiaalista asiakasta. Varsin mauton tekele, joka saa aikaan sen, että bonusway-sana kuuluu tästä eteenpäin ällösanojen joukkoon.

Oletko katteettomasti ylimielinen?

Katteeton ylimielisyys

Suomi ja suomalaiset on jännä paikka ja kansa. Olemme maailman parhaita liki kaikessa ja pärjäämme sairaan hyvin – johan sen nyt kaikki tutkimuksetkin todistavat. Sattuuhan sitä tietty hyvällekin pieniä virheitä: metroa ei ehkä osata rakentaa, firmoja ei saada menestymään eikä työttömyyttä hoidettua. Mutta nää on varmaan asioita, jotka ei suju muuallakaan, sillä muutenhan mekin osattaisiin ne.

Tuntuuko alun ajatuskuvio yhtään tutulle?

Kiitoksesta, sen puutteesta sekä vähän ylimielisyydestä

Eurooppalaiset elävät siitä että tietävät amerikkalaisten asiat mukamas paremmin kuin nämä itse. Kun Reagan valittiin presidentiksi, siitä järkytyttiin. Kun hän toimi presidenttinä, sitä paheksuttiin. Kun hän kukisti Neuvostoliiton ja päästi Itä-Euroopan kansat irti kommunismista, suoritus selitettiin muiden aikaansaannokseksi ja hänet vain keulakuvaksi. Muutama vuosi Reaganin presidenttikausien jälkeen samat toimittajat jotka olivat kymmenen vuotta aiemmin tuominneet hänet alimpaan kattilaan kehuivat häntä kylmän sodan lopettamisesta. Nolostuin silloin minäkin.

Vihreät (de Röda) lokeroi itsensä vasemmistoon piikit tanassa

Vihreät (- de röda) lokeroi itsensä yhä vahvemmin osaksi vasemmistoa masinoimalla osaltaan joukkovoimaa suurissa kaupungeissa yhdessä erilaisten vasemmistolaisten ääriliikkeiden kanssa vastustamaan milloin mitäkin ajankohtaista ilmiötä. Oppositioon siirtymisen jälkeen Vihreät onkin profiloitunut lähes systemaattiseen kehityksen vastustamiseen ja muutosten jarruttamiseen. Edistyksellisyys on jäänyt taka-alalle ja aate päässyt esiin.

Kokoomuksen ylimielisyys?

Eilen yle julkaisi imagotutkimuksen kuudesta suurimmasta puolueesta. Tutkimus on alunperin teetetty puolueiden toimesta niiden omaan käyttöön. Tutkimuksen toteutti jo huhtikuussa TNS Gallup haastattelemalla 1300 henkilöä.

Kokoomukselle tutkimuksen tulos ei ollut mieluisaa luettavaa. Puolueella on kaikkein taitamattomimmat johtajat (51%) ja se on puolueista ylivoimaisesti ylimielisin (61%) tutkimuksen antaman kuvan mukaan. Eli Kokoomuksen johdolla on vakava peiliinkatsomisen paikka.

"Vihapuhe" on seurausta ylimielisestä, loukkaavasta syyttelystä

Vuoden 2011 kesällä suomalaisessa yhteiskunnassa tapahtui hyvin merkittävä muutos. Silloin kansalaisten välinen vastakkainasettelu kiristyi huomattavasti.

Aiheesta kirjoitti kirkon verkkoviestintäpäällikkö Lari Lohikoski Suomen Kuvalehden tämän viikon ja parin viikon takaisissa numeroissa.

Pelastetaan joku tyyppi kaikelta pahalta

Suomalaisen yhteiskunnan yleinen ihmiskuva on muuttunut huonommaksi. Ystävällisyyttä, hyväntahtoisuutta, rauhallisuutta ja sosiaalisia sekä yhteisöllisiä taitoja pidetään typerän ihmisen ominaisuuksina. Miehen pitää näyttää tylyltä pedolta tai vaihtoehtoisesti hänellä pitää olla tunteista vapaan ihmisen kasvot. Hänen naisensa täytyy näyttää kiiltävältä, kovapintaiselta sekä esille laitetulta. Miesten ja naisten yhteisinä arvostettuina piirteinä pidetään itsekeskeisyyttä, tietyntyyppistä keinotekoista koppavuutta, naureskelevaa ylimielisyyttä, tehokasta kovuutta ja kylmyyttä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä