Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaikki blogit puheenaiheesta Ristiriita

Ihmisluonnosta ja modernista elämästä.

Onko mahdoton ajatus,että veroja laskettaisiin, jotta tavallinen kansalainen saisi enemmän ostovoimaa? Onko mahdoton ajatus, että tällä tavoin valtio saisi lisää verotuloja kansalaisilta ja firmoilta? Onko mahdoton ajatus, että tästä tilanteesta selvittäisiin muutoin kuin leikkauksia tekemällä? Onko mahdoton ajatus, että osakkeenomistajat olisivat maltillisempia voittojensa kotiuttamisessa ja investoisivat sen sijaan enemmän yrityksiin ja sitä kautta työntekijöihin, joihin ovat sijoittaneet? Onko mahdollista,että ihmisille riittäisi vähempi luksus?

Vihapuheesta ivapuheeksi

Se, jonka nimeä ei mainita, teki yölliset tumpputemppunsa ja jätti monomuotoiset tahrat kuivumaan. Aamun valjettua kansalaiset kokoontuivat hypistelemään, nuuhkimaan ja tulkitsemaan kovettuneita läikkiä.

Älämölöä ei voinut estää. Vihapuhetta, oli vallitseva näkemys. Vihdoinkin asiaa, yrittelivät myötämielet.

Oikeistokommunismi ja vasemmistoliberalismi

Kommunismia kuvataan tyypillisiesti yhteisöllisyydellä. Oikeistolainen populismi kohdistuu vahvasti yksilöiden vastuuseen, myös lähimmäisistään. Niinpä on yksinkertaisen helppoa ottaa kaikille yhteisistä asioista yhä isompi taloudellinen tuki pois, sillä kyllähän ihmisten työ on pitää huolta niin itsestään kuin toisistaankin. Yhteisöllisyys painostetaan välttämättömäksi elämänehdoksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä